Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 3.0 – Super Bowl utáni évindító

Vége a szezonnak, és mivel is lehetne kezdeni az újévet, mint egy jó kis mock drafttal. Ezúttal Bálint és Patrik felváltva húztak, és az elv az volt, hogy ők mit csinálnának a csapatok helyében (Bálinté az összes páratlan, Patriké az összes páros húzás). Cserék még ezúttal sincsenek, de ami késik, nem múlik.

1/1 Jacksonville Jaguars
Trevor Lawrence
QB, Clemson

Továbbra sincs túl sok kérdés a pick körül, Urban Meyernek megadatik a lehetőség, hogy az általa legtehetségesebbnek vélt irányító köré építse fel az új jacksonville-i franchise-t, ő pedig csak Trevor Lawrence lehet.

1/2 New York Jets
Justin Fields
QB, Ohio State

Számomra nem kérdés, hogy Lawrence után csak Fields tűnik egyértelmű franchise irányító matériának és az sem kérdés, hogy akárhogy próbál ködösíteni a Jets, Darnoldban már nem nagyon lehet kezdőként bízni. Ami még szintén az irányító húzás mellett szól, hogy nincs igazán szuper tehetség más poszton sem a drafton, akit kár lenne itt kihagyni, így muszáj New York zöld felébe egy vezért vinni.

1/3 Miami Dolphins (via Houston Texans)
DeVonta Smith
WR, Alabama

Irányító, támadófal vagy elkapó – ez a három lehetősége van a Dolphinsnak. A csapat kitart Tua mellett, aki minden követ meg fog mozgatni, hogy egykori célpontját újra a fegyverarzenáljában tudhassa. Az első polcon lévő három elkapó (Smith, Chase, Waddle) közül bárki felé mozoghat a Delfinek, ők pedig afelé fognak fordulni, aki az utóbbi időben erősen rászolgált arra, hogy a legjobbnak nevezhessük a classban.

1/4 Atlanta Falcons
Zach Wilson
QB, BYU

Egyáltalán nem bízom a Zach Wilson projektben, de a Falconsnál tisztán vérfrissítésre van szükség nem csak edzői, de irányítói fronton is. Arthur Smith így rögtön kaphat egy QB-t, akivel együtt tudják elkezdeni az építkezést. Ráadásul Matt Ryan szerződése miatt 1-2 évet akár a padon is tanulhat.

1/5 Cincinnati Bengals
Ja’Marr Chase
WR, LSU

Ahogy a Dolphinsnál, itt is végbe fog menni egy nagy egyesülés, Burrow megkapja a 2019-es év legjobb, legveszélyesebb és legdinamikusabb elkapóját. Chase abban az évben űrszámokat hozott, megmutatta, hogy kell egy igazi elsőszámú elkapónak dolgoznia, olyan játékkal rukkolt elő, hogy a 2020-as év kiülése sem ronthat az értékén.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/6 Philadelphia Eagles
Jaylen Waddle
WR, Alabama

Nem voltam boldog, amikor az Eagles került az órához, mert a két számomra egyértelmű WR, aki jó fit lenne a csapatba már elkelt, a rendes irányítók már kimentek, tackle posztra megvannak a Sasok, így kicsit kényszerhelyzetbe kerültem. Waddle egy csodás elkapó és hihetetlen eszköz a jó kezekben, de az Eagles számára talán egy másfajta elkapó jobb lett volna.

1/7 Detroit Lions
Trey Lance
QB, North Dakota State

Stafford lelépett, de Goff érkezésével sem tűnik megmagyarázhatatlannak Lance draftolása. Bár az újonnan érkezett irányító elmondta, hogy végre olyan helyre került, ahol teljes mértékben hisznek benne, de a futball egy üzlet is egyben, és ha nem szolgál rá a pénzére, akkor 2022 után “könnyen” meg lehet szabadulni tőle. Ekkor jöhet képbe Lance, aki egyelőre nem tekinthető egy kész projektnek, sőt, sokkal inkább egy olyan befektetésnek, aki hosszabb távon fog kamatozni. Azzal pedig, hogy a Lions kapott Goff mellé extra első köröket a jövőben (2022, 2023), nagyon tehetséges csapat épülhet a fiatal irányító köré.

1/8 Carolina Panthers
Penei Sewell
OT, Oregon

A Panthers sem került jó helyzetbe, mert a négy legjobbra taksált irányító elkelt és bár a védelem egyértelműen segítségért kiált, nem bírtam Sewellt bent hagyni ebben az esetben. Akárki is lesz az irányító a Panthersnél, az semmiképpen nem probléma, ha a class messze legjobb falembere fogja majd védeni. Russell Okung már nem fiatal és sok sérülés is kerülgette az elmúlt években, Moton szerződése pedig lejár, így akármelyik tackle helyén számolhatnak az újonccal.

1/9 Denver Broncos
Patrick Surtain II.
CB, Alabama

A védelem stabil rövidtávon, de ha 2021-en túl tekintünk, akkor azzal kell szembesülnünk, hogy mind Bouye, mind pedig Callahan szabadügynök lesz, ami sok kérdést vet fel a cornerback poszttal kapcsolatban. Válaszként érkezhet a class legtehetségesebb cover cornere, aki 2020-ban olyan szinten focizott, hogy nehéz elképzelni, hogy kicsússzon a top15-ből, a Broncosnak pedig pont egy olyan tehetségű, tudású és mentalitású lockdown CB-re van szüksége, mint az Alabama egykori üdvöskéje.

1/10 Dallas Cowboys
Caleb Farley
CB, Virginia Tech

A Dallasnál két opció jöhet szóba. Vagy a támadófalba húznak valakit, vagy a védelembe. Sewellről éppen lecsúsztak, utána pedig több hasonló képességű játékos is van a drafton, így inkább a védelmet turbózom a helyükben. Farley bizonyos szempontból szerintem még jobb is mint Surtain, mindössze a kevés tapasztalat szól ellene.

1/11 New York Giants
Kyle Pitts
TE, Florida

Önmagához képest unortodox húzással jelentkezik a Giants, amely sokkal inkább szeret konzervatívan gondolkodni, de ezúttal erre nincs lehetőség. Ha a csapat be akarja bizonyítani, hogy Daniel Jones a jövő, akkor ki kell őt szolgálni célpontokkal, Pitts pedig olyan fegyver, amit itt, ennek a csapatnak nem lehet kihagynia. Vele új dimenziót lehet nyitni a támadósorban, amely igazán dinamikus lehet a már meglévő célpontokkal.

1/12 San Francisco 49ers
Christian Darrisaw
OT, Virginia Tech

49ersnél a cornerek lejáró szerződési miatt az lett volna az elsődleges célom, hogy a két top corner közül az egyiket el tudjam vinni, de erre nem volt alkalmam ezen a drafton, így a fiatal Justin Skule helyére hozok egy megbízható baloldali tackle-t. Darrisaw hihetetlen kapaszkodást mutatott be idén a boardokon és még nem is mutatta meg az igazi potenciálját.

1/13 Los Angeles Chargers
Rashawn Slater
OT, Northwestern

Slater kiülte a 2020-as szezont, de ez semennyit nem rontott az értékén, hiszen az azt megelőző szezonban olyan kiemelkedő játékot mutatott, amitől mindenki megdörzsöli a tenyerét. Technikája nagyon fejlett, erre tanúbizonyságot adott az Ohio State elleni meccsén, de ami még kiemelkedőbb, hogy milyen letisztult és gyors lábmunkája van. Ebbe fog beleszeretni a Chargers, amelynek a támadófala lassan beláthatatlan ideje nem mutatott egység szinten stabil munkát. Slaterrel ez azonnal meg fog változni, amikor megkapja a kezdő bal tackle posztot az első játéknapon.

1/14 Minnesota Vikings
Kwity Paye
DE, Michigan

A Vikings helyében egyértelmű, hogy a falakra kell célozni és idén furcsa módon a védőoldalon volt talán a nagyobb baj. Kwity Paye még kicsit nyers, de így is a draft legjobb passzsiettetőjének tűnik jelenlegi állapotok szerint. A Vikingsnál semmiféle pass rush nem volt idén, így nem gondolkoztam sokat.

1/15 New England Patriots
Mac Jones
QB, Alabama

Személyes vélemény: ez a kedvenc pickem az egész mockban. Jones egy igazi professzionalista, aki érti a játék nüanszait, legjobban pedig akkor érzi magát, ha körülötte minden tökéletesen meg van tervezve, főleg akkor, ha terv elkészítésében ő is részt vehet. A Patriotsban nincs megoldás irányító poszton, Brady után óriási űr keletkezett, amit Jonesszal fognak betölteni. Belichick és McDaniels pedig érteni fogja, hogy kell a fiatalt integrálni egy profi rendszerbe, amiben kényelmesen és hatékonyan fog dolgozni.

1/16 Arizona Cardinals
Jaycee Horn
CB, South Carolina

Nem tudom megfogni igazán a Cardinals problémáit, mert paradox módon az offense teljesített messze tudása alatt idén, de nem lehet rábökni egy pontra, ahova mindenképpen draftolni kéne erősítést. Ellenben a védelemben az összes kezdő és nem kezdő szintű corner szerződése is lejár Murphy kivételével, így adja magát, hogy a rosszul teljesítő játékosaik megfizetése helyett szerezzenek egy potenciálisan tehetséges fiatalt.

1/17 Las Vegas Raiders
Micah Parsons
LB, Penn State

Tehetségét tekintve Parsons egy top10-es játékos, de jelenkorunk NFL-jében nem az az elsőszámú fókuszpont, hogy egy csapat magasan csapjon le egy all around védőjátékosra, így lehet, hogy a kör közepére csúszott. De Mayock és Gruden nem fogja tudni elengedni azt a szálat, hogy mennyire izgalmas, agilis és atletikus linebacker ő, főleg annak tekintetében, amekkora kínlódást mutatott be a Raiderst a védelem belsejében 2020-ban.

1/18 Miami Dolphins
Alijah Vera-Tucker
iOL, USC

Bálint fejlesztette a kiszolgálószemélyzetet, én pedig extra védelmet szerzek Tua (vagy akárki lesz a kezdő jövőre a Miaminál) számára. Brain Flores személye garancia arra, hogy a védelem rendben lesz, de a támadófallal idén is voltak problémák. Elvileg tavaly is erősítették a posztot, de gyakorlatilag nem árt az erősítés. Vera-Tucker akár kicsoszoghat a fal szélére is, ha nincsenek megelégedve a fiataljaikkal, de akár guardban is lehet helye, ha a csapat úgy gondolja. Technikailag magasan képzett, a kéz-láb koordinációja megfelelő, a fal belsejében nagyon atletikus játékra képes, ami nagy segítség lehet a csapatnak.

1/19 Washington Football Team
Kadarius Toney
WR, Florida

Toney az egyik legizgalmasabb és egyben legmegosztóbb prospectje az idei elkapó classnak, mert egyrészről elképesztően veszélyes labdával és labda nélkül is, borzasztóan nagy játékokra képes, más részről pedig sokszor nagyon pontatlan, figyelmetlen, mintha nem 100%-os erőbedobással játszaná a snapjeit. A potenciálja viszont végtelen, olyan lehetőségek rejlenek benne, amivel az NFL egyik legnagyobb támadó fegyvere lehet, ilyen játékost pedig rég láttak a fővárosban. Legyen bárki az irányító, vele különleges dolgokra lesznek majd képesek.

1/20 Chicago Bears
Rashad Bateman
WR, Minnesota

Bearsnél a támadósort kell helyrehozni és ha bent lett volna Mac Jones, akkor lehet hogy elgondolkodtam volna rajta (bár nincs szükség három közepes irányítóra), így viszont egyértelműen az elvágyódó Robinson helyére/mellé hozok embert. Bateman személyiségével vannak fenntartásaim, de a képességeit illetően nem sok a kérdés.

1/21 Indianapolis Colts
Jalen Mayfield
OT, Michigan

Az irányítókérdést meg fogja oldani a front office a tavasz folyamán a piacról vagy esetleg cserével, de ami még egy nagy kérdés, hogy ki fogja betölteni a Castonzo után hagyott űrt bal tackle poszton. Láthattuk, hogy ha cserékhez kellett nyúlnia Reich-nak, akkor óriási problémák adódtak, ezeket enyhítendő, Mayfieldre fog esni a választásuk. Redshirt sophomore évére brutális fejlődésen ment keresztül, a Big Tenben igazi sztárokat semlegesített a széleken, nagyon stabilan dolgozott bal- és jobboldalon is. Termete, technikája és atletikussága mind-mind átlag feletti, kiválasztása nagyon jó értéket képvisel ezen a helyen.

1/22 Tennessee Titans
Gregory Rousseau
Edge, Miami

A Titans legnagyobb problémája a védelem, tulajdonképpen szinte bármelyik pontjára húzhattam volna játékost. Gregory Rousseau azonban nagyobb csúszásban van ebben a mockban és szerettem volna megállítani itt az esését. Az opt-out nem segített az értékén, így nem tudhatjuk, hogy tényleg akkora impacttel lesz-e képes beszállni, mint gondoltuk korábban, de a Titans számára mindennemű pass rushra szüksége van.

1/23 New York Jets (via Seattle Seahawks)
Rondale Moore
WR, Purdue

Justin Fields a Seahawks pickjével egy olyan fegyverrel gazdagodik, akivel hosszú évekig meghatározó alakjai lesznek a New York-i fanchise-nak. Moore szintén egy olyan fegyver, akivel könnyű megteremteni az összhangot, egy rövid slantből vagy screen passzból egészen a házig tudja vinni a labdát, ez pedig nagy segítség lesz a fiatal, még tapasztalatlan irányítónak. Izgalmas dolgokkal kell felrázni a Jetset, Fields és Moore pedig pont olyan játékosok, akik miatt érdemes lesz nézni a meccseiket.

1/24 Pittsburgh Steelers
Alex Leatherwood
OT, Alabama

A Steelers tackle-jeinek lejár a szerződése és muszáj utánpótlást találni. Leatherwoodról rebesgetik, hogy lehet guard lesz, de szerintem a szélen is megtalálhatják a helyét. Természetesen az irányítókérdésen is elgondolkoztam, de Big Ben még ráhúz 1-2 évet és nem találtam olyan QB-t, akit nyugodt szívvel itt kihúztam volna.

1/25 Jacksonville Jaguars (via Los Angeles Rams)
Samuel Cosmi
OT, Texas

Tudható Meyerről, hogy szereti a stabilitást a frontvonalon, nem véletlenül toborozta az ország legnagyobb tehetségeit iszonyatos hatékonysággal a fal mindkét részére. A helyzet Jacksonville-ben sem lesz másképp, Lawrence előtt egy stabil támadófalat fog összeállítani, ami egyben fogja megalapozni a passz- és futójátékot. Adalékként érdekes, hogy Cosmi pont annak a Tom Hermannek a kezei alatt dolgozott a Texasnál, aki korábban Meyer koordinátora volt, tehát jól fogja tudni az újdonsült vezetőedző, hogy milyen projektbe vág majd bele Cosmival.

1/26 Cleveland Browns
Jeremiah Owusu-Koramoah
LB, Notre Dame

A Brownsnak szintén a védelmét kell helyrehozni, főként a passzvédekezést. A secondarybe szerettem volna húzni, de nem igazán találtam olyan tehetséget, akit szívesen választottam volna itt. Ellenben Owusu-Koramoah tehetség alapján itt már-már stealnek számít. A Browns linebacker sorára szintén ráfér a segítség és ő egyúttal a passzvédekezést is feldobhatja, mint kiváló coverage védő.

1/27 Baltimore Ravens
Terrace Marshall
WR, LSU

A Ravensnek egyértelműen a leggyengébb szekciója az elkapósor volt, illetve az, hogy nem tudták megfelelően kiaknázni azokat a lehetőségeket, amiket a célpontok kínáltak. Ahhoz, hogy diverzebb passzjáték alakulhasson ki Jackson körül, hozni kell egy olyan célpontot, aki felé a szűk ablakokba is szívesen bedobja a labdákat, Marshall pedig a nagy termetével megfelelő opció lesz. Nagyon jól futja az útvonalakat, erősek a kezei, pontos és agresszív játékos, aki egy új dimenziót fog nyitni a Baltimore támadósorában.

1/28 New Orleans Saints
Kyle Trask
QB, Florida

Nagyon nem fűlik a fogam Traskhoz, de egyrészt nem volt senki értéken, másrészt Winston és Hill sem az az irányító, akire szívesen rábíznám a csapatot. Sean Payton rendszerében szerencséje lehet, mert nem kell fizikai limitációit átugrani és ez az edzői gárda képes lehet rászabni egy olyan offense-t, amihez megközelítőt vezetett a Floridán.

1/29 Green Bay Packers
Dillion Radunz
OT, North Dakota State

Nagyon szerettem volna itt Olave-t húzni, de ő amellett döntött, hogy folytatja egyetemi pályafutását, ezért a Tampa elleni konferenciadöntőből tanulva Radunzt választottam a Packershöz. A támadófalban hosszútávú stabilitást kell elérni a fiatal tehetségek és a rutinos veteránok egybemosásával, így kerülhet a látókörbe Radunz, aki kiváló hetet tudhatott maga mögött a Senior Bowlon. Bebizonyította, hogy magasabb szinten is stabil játékra képes, ott van benne a potenciál, hogy a legnagyobbak között is kezdő lehessen. Ilyen magasan pedig jó értéken jön, hogy a jövőben Billy Turner helyét vegye majd át.

1/30 Buffalo Bills
Pat Feiermuth
TE, Penn State

Az AFC-ben a Chiefs testén át vezet az út a Super Bowlba. A Bills offense ellenállhatatlan volt az alapszakaszban, de amikor a legjobban kellett volna, akkor totális csődöt mondtak. Feiermuth pont ott tud nekik a legnagyobbat segíteni, ahol egyrészt a leggyengébbek voltak passzjátékban, másrészt ami a Chiefs Achilles pontja lehet.

1/31 Kansas City Chiefs
Jaelan Phillips
Edge, Miami

Brady a Super Bowlon a passzjátékok mindössze 13%-ában volt nyomás alatt, így pedig könnyen szétszedte az amúgy képességein felül teljesítő védelmet. Nem is gondolom, hogy több indok kellene egy pass rusher mellé.

1/32 Tampa Bay Buccaneers
Azeez Ojulari
Edge, Georgia

“If you beat the hands, you beat the man” – vallja Ojulari, tehát, ha egy edge rusher képes a kezeivel dominálni a tackle-t, akkor nyert ügye van. Ez a mondat definiálja georgiai karrierjét, ahol nemcsak elképesztő erővel, robbanékonysággal és gyorsasággal dolgozott a védőfal széléről, de megmutatta, hogy technikailag is megfelelően képzett. Nagyon nagy lehetőségek rejlenek benne, de még mindig nyers, lábmunkája néhol pontatlan, de olyan motorja van, ami soha nem áll le. Azzal pedig, hogy hosszútávon sem Barrett, sem pedig JPP nincs szerződés alatt, a Bucsnak érdemes az utánpótlásban gondolkodnia.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!