Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 3.0 – Super Bowl utáni évindító

Vége a szezonnak, és mivel is lehetne kezdeni az újévet, mint egy jó kis mock drafttal. Ezúttal Bálint és Patrik felváltva húztak, és az elv az volt, hogy ők mit csinálnának a csapatok helyében (Bálinté az összes páratlan, Patriké az összes páros húzás). Cserék még ezúttal sincsenek, de ami késik, nem múlik.

1/1 Jacksonville Jaguars
Trevor Lawrence
QB, Clemson

Továbbra sincs túl sok kérdés a pick körül, Urban Meyernek megadatik a lehetőség, hogy az általa legtehetségesebbnek vélt irányító köré építse fel az új jacksonville-i franchise-t, ő pedig csak Trevor Lawrence lehet.

1/2 New York Jets
Justin Fields
QB, Ohio State

Számomra nem kérdés, hogy Lawrence után csak Fields tűnik egyértelmű franchise irányító matériának és az sem kérdés, hogy akárhogy próbál ködösíteni a Jets, Darnoldban már nem nagyon lehet kezdőként bízni. Ami még szintén az irányító húzás mellett szól, hogy nincs igazán szuper tehetség más poszton sem a drafton, akit kár lenne itt kihagyni, így muszáj New York zöld felébe egy vezért vinni.

1/3 Miami Dolphins (via Houston Texans)
DeVonta Smith
WR, Alabama

Irányító, támadófal vagy elkapó – ez a három lehetősége van a Dolphinsnak. A csapat kitart Tua mellett, aki minden követ meg fog mozgatni, hogy egykori célpontját újra a fegyverarzenáljában tudhassa. Az első polcon lévő három elkapó (Smith, Chase, Waddle) közül bárki felé mozoghat a Delfinek, ők pedig afelé fognak fordulni, aki az utóbbi időben erősen rászolgált arra, hogy a legjobbnak nevezhessük a classban.

1/4 Atlanta Falcons
Zach Wilson
QB, BYU

Egyáltalán nem bízom a Zach Wilson projektben, de a Falconsnál tisztán vérfrissítésre van szükség nem csak edzői, de irányítói fronton is. Arthur Smith így rögtön kaphat egy QB-t, akivel együtt tudják elkezdeni az építkezést. Ráadásul Matt Ryan szerződése miatt 1-2 évet akár a padon is tanulhat.

1/5 Cincinnati Bengals
Ja’Marr Chase
WR, LSU

Ahogy a Dolphinsnál, itt is végbe fog menni egy nagy egyesülés, Burrow megkapja a 2019-es év legjobb, legveszélyesebb és legdinamikusabb elkapóját. Chase abban az évben űrszámokat hozott, megmutatta, hogy kell egy igazi elsőszámú elkapónak dolgoznia, olyan játékkal rukkolt elő, hogy a 2020-as év kiülése sem ronthat az értékén.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/6 Philadelphia Eagles
Jaylen Waddle
WR, Alabama

Nem voltam boldog, amikor az Eagles került az órához, mert a két számomra egyértelmű WR, aki jó fit lenne a csapatba már elkelt, a rendes irányítók már kimentek, tackle posztra megvannak a Sasok, így kicsit kényszerhelyzetbe kerültem. Waddle egy csodás elkapó és hihetetlen eszköz a jó kezekben, de az Eagles számára talán egy másfajta elkapó jobb lett volna.

1/7 Detroit Lions
Trey Lance
QB, North Dakota State

Stafford lelépett, de Goff érkezésével sem tűnik megmagyarázhatatlannak Lance draftolása. Bár az újonnan érkezett irányító elmondta, hogy végre olyan helyre került, ahol teljes mértékben hisznek benne, de a futball egy üzlet is egyben, és ha nem szolgál rá a pénzére, akkor 2022 után “könnyen” meg lehet szabadulni tőle. Ekkor jöhet képbe Lance, aki egyelőre nem tekinthető egy kész projektnek, sőt, sokkal inkább egy olyan befektetésnek, aki hosszabb távon fog kamatozni. Azzal pedig, hogy a Lions kapott Goff mellé extra első köröket a jövőben (2022, 2023), nagyon tehetséges csapat épülhet a fiatal irányító köré.

1/8 Carolina Panthers
Penei Sewell
OT, Oregon

A Panthers sem került jó helyzetbe, mert a négy legjobbra taksált irányító elkelt és bár a védelem egyértelműen segítségért kiált, nem bírtam Sewellt bent hagyni ebben az esetben. Akárki is lesz az irányító a Panthersnél, az semmiképpen nem probléma, ha a class messze legjobb falembere fogja majd védeni. Russell Okung már nem fiatal és sok sérülés is kerülgette az elmúlt években, Moton szerződése pedig lejár, így akármelyik tackle helyén számolhatnak az újonccal.

1/9 Denver Broncos
Patrick Surtain II.
CB, Alabama

A védelem stabil rövidtávon, de ha 2021-en túl tekintünk, akkor azzal kell szembesülnünk, hogy mind Bouye, mind pedig Callahan szabadügynök lesz, ami sok kérdést vet fel a cornerback poszttal kapcsolatban. Válaszként érkezhet a class legtehetségesebb cover cornere, aki 2020-ban olyan szinten focizott, hogy nehéz elképzelni, hogy kicsússzon a top15-ből, a Broncosnak pedig pont egy olyan tehetségű, tudású és mentalitású lockdown CB-re van szüksége, mint az Alabama egykori üdvöskéje.

1/10 Dallas Cowboys
Caleb Farley
CB, Virginia Tech

A Dallasnál két opció jöhet szóba. Vagy a támadófalba húznak valakit, vagy a védelembe. Sewellről éppen lecsúsztak, utána pedig több hasonló képességű játékos is van a drafton, így inkább a védelmet turbózom a helyükben. Farley bizonyos szempontból szerintem még jobb is mint Surtain, mindössze a kevés tapasztalat szól ellene.

1/11 New York Giants
Kyle Pitts
TE, Florida

Önmagához képest unortodox húzással jelentkezik a Giants, amely sokkal inkább szeret konzervatívan gondolkodni, de ezúttal erre nincs lehetőség. Ha a csapat be akarja bizonyítani, hogy Daniel Jones a jövő, akkor ki kell őt szolgálni célpontokkal, Pitts pedig olyan fegyver, amit itt, ennek a csapatnak nem lehet kihagynia. Vele új dimenziót lehet nyitni a támadósorban, amely igazán dinamikus lehet a már meglévő célpontokkal.

1/12 San Francisco 49ers
Christian Darrisaw
OT, Virginia Tech

49ersnél a cornerek lejáró szerződési miatt az lett volna az elsődleges célom, hogy a két top corner közül az egyiket el tudjam vinni, de erre nem volt alkalmam ezen a drafton, így a fiatal Justin Skule helyére hozok egy megbízható baloldali tackle-t. Darrisaw hihetetlen kapaszkodást mutatott be idén a boardokon és még nem is mutatta meg az igazi potenciálját.

1/13 Los Angeles Chargers
Rashawn Slater
OT, Northwestern

Slater kiülte a 2020-as szezont, de ez semennyit nem rontott az értékén, hiszen az azt megelőző szezonban olyan kiemelkedő játékot mutatott, amitől mindenki megdörzsöli a tenyerét. Technikája nagyon fejlett, erre tanúbizonyságot adott az Ohio State elleni meccsén, de ami még kiemelkedőbb, hogy milyen letisztult és gyors lábmunkája van. Ebbe fog beleszeretni a Chargers, amelynek a támadófala lassan beláthatatlan ideje nem mutatott egység szinten stabil munkát. Slaterrel ez azonnal meg fog változni, amikor megkapja a kezdő bal tackle posztot az első játéknapon.

1/14 Minnesota Vikings
Kwity Paye
DE, Michigan

A Vikings helyében egyértelmű, hogy a falakra kell célozni és idén furcsa módon a védőoldalon volt talán a nagyobb baj. Kwity Paye még kicsit nyers, de így is a draft legjobb passzsiettetőjének tűnik jelenlegi állapotok szerint. A Vikingsnál semmiféle pass rush nem volt idén, így nem gondolkoztam sokat.

1/15 New England Patriots
Mac Jones
QB, Alabama

Személyes vélemény: ez a kedvenc pickem az egész mockban. Jones egy igazi professzionalista, aki érti a játék nüanszait, legjobban pedig akkor érzi magát, ha körülötte minden tökéletesen meg van tervezve, főleg akkor, ha terv elkészítésében ő is részt vehet. A Patriotsban nincs megoldás irányító poszton, Brady után óriási űr keletkezett, amit Jonesszal fognak betölteni. Belichick és McDaniels pedig érteni fogja, hogy kell a fiatalt integrálni egy profi rendszerbe, amiben kényelmesen és hatékonyan fog dolgozni.

1/16 Arizona Cardinals
Jaycee Horn
CB, South Carolina

Nem tudom megfogni igazán a Cardinals problémáit, mert paradox módon az offense teljesített messze tudása alatt idén, de nem lehet rábökni egy pontra, ahova mindenképpen draftolni kéne erősítést. Ellenben a védelemben az összes kezdő és nem kezdő szintű corner szerződése is lejár Murphy kivételével, így adja magát, hogy a rosszul teljesítő játékosaik megfizetése helyett szerezzenek egy potenciálisan tehetséges fiatalt.

1/17 Las Vegas Raiders
Micah Parsons
LB, Penn State

Tehetségét tekintve Parsons egy top10-es játékos, de jelenkorunk NFL-jében nem az az elsőszámú fókuszpont, hogy egy csapat magasan csapjon le egy all around védőjátékosra, így lehet, hogy a kör közepére csúszott. De Mayock és Gruden nem fogja tudni elengedni azt a szálat, hogy mennyire izgalmas, agilis és atletikus linebacker ő, főleg annak tekintetében, amekkora kínlódást mutatott be a Raiderst a védelem belsejében 2020-ban.

1/18 Miami Dolphins
Alijah Vera-Tucker
iOL, USC

Bálint fejlesztette a kiszolgálószemélyzetet, én pedig extra védelmet szerzek Tua (vagy akárki lesz a kezdő jövőre a Miaminál) számára. Brain Flores személye garancia arra, hogy a védelem rendben lesz, de a támadófallal idén is voltak problémák. Elvileg tavaly is erősítették a posztot, de gyakorlatilag nem árt az erősítés. Vera-Tucker akár kicsoszoghat a fal szélére is, ha nincsenek megelégedve a fiataljaikkal, de akár guardban is lehet helye, ha a csapat úgy gondolja. Technikailag magasan képzett, a kéz-láb koordinációja megfelelő, a fal belsejében nagyon atletikus játékra képes, ami nagy segítség lehet a csapatnak.

1/19 Washington Football Team
Kadarius Toney
WR, Florida

Toney az egyik legizgalmasabb és egyben legmegosztóbb prospectje az idei elkapó classnak, mert egyrészről elképesztően veszélyes labdával és labda nélkül is, borzasztóan nagy játékokra képes, más részről pedig sokszor nagyon pontatlan, figyelmetlen, mintha nem 100%-os erőbedobással játszaná a snapjeit. A potenciálja viszont végtelen, olyan lehetőségek rejlenek benne, amivel az NFL egyik legnagyobb támadó fegyvere lehet, ilyen játékost pedig rég láttak a fővárosban. Legyen bárki az irányító, vele különleges dolgokra lesznek majd képesek.

1/20 Chicago Bears
Rashad Bateman
WR, Minnesota

Bearsnél a támadósort kell helyrehozni és ha bent lett volna Mac Jones, akkor lehet hogy elgondolkodtam volna rajta (bár nincs szükség három közepes irányítóra), így viszont egyértelműen az elvágyódó Robinson helyére/mellé hozok embert. Bateman személyiségével vannak fenntartásaim, de a képességeit illetően nem sok a kérdés.

1/21 Indianapolis Colts
Jalen Mayfield
OT, Michigan

Az irányítókérdést meg fogja oldani a front office a tavasz folyamán a piacról vagy esetleg cserével, de ami még egy nagy kérdés, hogy ki fogja betölteni a Castonzo után hagyott űrt bal tackle poszton. Láthattuk, hogy ha cserékhez kellett nyúlnia Reich-nak, akkor óriási problémák adódtak, ezeket enyhítendő, Mayfieldre fog esni a választásuk. Redshirt sophomore évére brutális fejlődésen ment keresztül, a Big Tenben igazi sztárokat semlegesített a széleken, nagyon stabilan dolgozott bal- és jobboldalon is. Termete, technikája és atletikussága mind-mind átlag feletti, kiválasztása nagyon jó értéket képvisel ezen a helyen.

1/22 Tennessee Titans
Gregory Rousseau
Edge, Miami

A Titans legnagyobb problémája a védelem, tulajdonképpen szinte bármelyik pontjára húzhattam volna játékost. Gregory Rousseau azonban nagyobb csúszásban van ebben a mockban és szerettem volna megállítani itt az esését. Az opt-out nem segített az értékén, így nem tudhatjuk, hogy tényleg akkora impacttel lesz-e képes beszállni, mint gondoltuk korábban, de a Titans számára mindennemű pass rushra szüksége van.

1/23 New York Jets (via Seattle Seahawks)
Rondale Moore
WR, Purdue

Justin Fields a Seahawks pickjével egy olyan fegyverrel gazdagodik, akivel hosszú évekig meghatározó alakjai lesznek a New York-i fanchise-nak. Moore szintén egy olyan fegyver, akivel könnyű megteremteni az összhangot, egy rövid slantből vagy screen passzból egészen a házig tudja vinni a labdát, ez pedig nagy segítség lesz a fiatal, még tapasztalatlan irányítónak. Izgalmas dolgokkal kell felrázni a Jetset, Fields és Moore pedig pont olyan játékosok, akik miatt érdemes lesz nézni a meccseiket.

1/24 Pittsburgh Steelers
Alex Leatherwood
OT, Alabama

A Steelers tackle-jeinek lejár a szerződése és muszáj utánpótlást találni. Leatherwoodról rebesgetik, hogy lehet guard lesz, de szerintem a szélen is megtalálhatják a helyét. Természetesen az irányítókérdésen is elgondolkoztam, de Big Ben még ráhúz 1-2 évet és nem találtam olyan QB-t, akit nyugodt szívvel itt kihúztam volna.

1/25 Jacksonville Jaguars (via Los Angeles Rams)
Samuel Cosmi
OT, Texas

Tudható Meyerről, hogy szereti a stabilitást a frontvonalon, nem véletlenül toborozta az ország legnagyobb tehetségeit iszonyatos hatékonysággal a fal mindkét részére. A helyzet Jacksonville-ben sem lesz másképp, Lawrence előtt egy stabil támadófalat fog összeállítani, ami egyben fogja megalapozni a passz- és futójátékot. Adalékként érdekes, hogy Cosmi pont annak a Tom Hermannek a kezei alatt dolgozott a Texasnál, aki korábban Meyer koordinátora volt, tehát jól fogja tudni az újdonsült vezetőedző, hogy milyen projektbe vág majd bele Cosmival.

1/26 Cleveland Browns
Jeremiah Owusu-Koramoah
LB, Notre Dame

A Brownsnak szintén a védelmét kell helyrehozni, főként a passzvédekezést. A secondarybe szerettem volna húzni, de nem igazán találtam olyan tehetséget, akit szívesen választottam volna itt. Ellenben Owusu-Koramoah tehetség alapján itt már-már stealnek számít. A Browns linebacker sorára szintén ráfér a segítség és ő egyúttal a passzvédekezést is feldobhatja, mint kiváló coverage védő.

1/27 Baltimore Ravens
Terrace Marshall
WR, LSU

A Ravensnek egyértelműen a leggyengébb szekciója az elkapósor volt, illetve az, hogy nem tudták megfelelően kiaknázni azokat a lehetőségeket, amiket a célpontok kínáltak. Ahhoz, hogy diverzebb passzjáték alakulhasson ki Jackson körül, hozni kell egy olyan célpontot, aki felé a szűk ablakokba is szívesen bedobja a labdákat, Marshall pedig a nagy termetével megfelelő opció lesz. Nagyon jól futja az útvonalakat, erősek a kezei, pontos és agresszív játékos, aki egy új dimenziót fog nyitni a Baltimore támadósorában.

1/28 New Orleans Saints
Kyle Trask
QB, Florida

Nagyon nem fűlik a fogam Traskhoz, de egyrészt nem volt senki értéken, másrészt Winston és Hill sem az az irányító, akire szívesen rábíznám a csapatot. Sean Payton rendszerében szerencséje lehet, mert nem kell fizikai limitációit átugrani és ez az edzői gárda képes lehet rászabni egy olyan offense-t, amihez megközelítőt vezetett a Floridán.

1/29 Green Bay Packers
Dillion Radunz
OT, North Dakota State

Nagyon szerettem volna itt Olave-t húzni, de ő amellett döntött, hogy folytatja egyetemi pályafutását, ezért a Tampa elleni konferenciadöntőből tanulva Radunzt választottam a Packershöz. A támadófalban hosszútávú stabilitást kell elérni a fiatal tehetségek és a rutinos veteránok egybemosásával, így kerülhet a látókörbe Radunz, aki kiváló hetet tudhatott maga mögött a Senior Bowlon. Bebizonyította, hogy magasabb szinten is stabil játékra képes, ott van benne a potenciál, hogy a legnagyobbak között is kezdő lehessen. Ilyen magasan pedig jó értéken jön, hogy a jövőben Billy Turner helyét vegye majd át.

1/30 Buffalo Bills
Pat Feiermuth
TE, Penn State

Az AFC-ben a Chiefs testén át vezet az út a Super Bowlba. A Bills offense ellenállhatatlan volt az alapszakaszban, de amikor a legjobban kellett volna, akkor totális csődöt mondtak. Feiermuth pont ott tud nekik a legnagyobbat segíteni, ahol egyrészt a leggyengébbek voltak passzjátékban, másrészt ami a Chiefs Achilles pontja lehet.

1/31 Kansas City Chiefs
Jaelan Phillips
Edge, Miami

Brady a Super Bowlon a passzjátékok mindössze 13%-ában volt nyomás alatt, így pedig könnyen szétszedte az amúgy képességein felül teljesítő védelmet. Nem is gondolom, hogy több indok kellene egy pass rusher mellé.

1/32 Tampa Bay Buccaneers
Azeez Ojulari
Edge, Georgia

“If you beat the hands, you beat the man” – vallja Ojulari, tehát, ha egy edge rusher képes a kezeivel dominálni a tackle-t, akkor nyert ügye van. Ez a mondat definiálja georgiai karrierjét, ahol nemcsak elképesztő erővel, robbanékonysággal és gyorsasággal dolgozott a védőfal széléről, de megmutatta, hogy technikailag is megfelelően képzett. Nagyon nagy lehetőségek rejlenek benne, de még mindig nyers, lábmunkája néhol pontatlan, de olyan motorja van, ami soha nem áll le. Azzal pedig, hogy hosszútávon sem Barrett, sem pedig JPP nincs szerződés alatt, a Bucsnak érdemes az utánpótlásban gondolkodnia.

[/ppp_patron_only]

76 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
76 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
2021-02-09 07:55

a bengalsnál miért nem sewellt választottátok? meg kéne védeni az irányítót

euskadi68
euskadi68
Reply to  Fontos_Vidra
2021-02-09 08:06

Szerintem érthető, és védhető a wr választás is.

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  euskadi68
2021-02-09 09:19

hát a szakadt acl tulaja lehet nem így érezné

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  Fontos_Vidra
2021-02-09 12:24

Ezt én sem értem, minek oda még egy wr? A Boyd, Higgins, Auden Tate, John Ross quartett mellé minek?

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Debreceni József
2021-02-09 20:18

Mondjuk Ross addigra már nem lesz ott. De ezzel együtt szerintem sem WR-t húznak.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-11 11:33

Chase jobb, mint a négy együtt

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  ahanem
2021-02-11 12:37

Majd ha lehúz 1-2 évet a profik között, akkor ezt ki lehet jelenteni, vagy nem. Addig max prospect-ként jobb. Saját vélemény, de a Burrow-Higgins-Boyd trió nálam top10. Falat kell ott építeni hogy az irányítójuk ne legyen 2 év múlva kripli. Esetleg ha marad még pick/pénz a sapka alatt, a védelemre is ráfér az erősítés. Én itt a falba huznék vagy eladnám egy QB needy csapatnak a picket.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-11 12:50

Burrow is még mindig egy prospect ennyiből, egy fél szezont húzott le, az elkapókkal semmi összhang nincs, szóval Chase egy egész szezonnyi előnnyel indul. (érted, Burrow top10, de az elkapó, aki naggyá tette, az egy senki)
Azt is láthattad, két jó elkapó mennyit ér önmagában, ha nincs mögötte senki harmadikként, 4 napot kell visszamenni hozzá.
Rengeteg jó OT van, kutyát nem fogja érdekelni, ha az első kör végébe visszacserélnek és ott húznak franchise OT-t, a fal többi része meg nem az első 2 körbe tartozik.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  ahanem
2021-02-11 17:47

Jól jönne Chase meg biztos erősebb lenne az elkapó szekció, nem is ezzel vitázok, hanem hogy van sokkal nagyobb need is a csapatban. Rengeteg jó OT?! Hol? Nem az NFL-Ben, az is biztos. Inkább rengeteg jó elkapó van, nemcsak a drafton hanem free agent ként is lesz. Fuller, Robinson, Hilton, Corey Davis, Godwin, Golladay, és napestig sorolhatnám. Építsék a falat, én továbbra is azt mondom.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-11 17:48

Még jó, hogy a draftról van szó :)

Ezek közülük mondjuk kettő jobb, mint Chase jelenleg, de elvileg az egyik marad Tampában (ugye), a másik meg fél szezonokra lesérül, de legalább még egy franchise OTnál is drágább lenne.

És igen, rengeteg jó OT prospect van, ettől még nem garantált, hogy bármelyik is beválik, főleg nem azonnal. Nyilván megéri most kihúzni a legjobb prospectet, aztán nézni, ahogy 3 éven keresztül szenved :)

Nyilván véletlenül vannak olyan csapat közelít források, akik azt mondják, hogy a Bengals képes lenne elvinni Slatert Sewell helyett, ha úgy alakul…

Arról meg meg se emlékezem, hogy Mac Jones nem ér 1/5öt,az pedig senkit nem zavar, hogy a Falconshoz mindenki QBt jósol, pedig annál konkrétan minden poszt nagyobb need.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  ahanem
2021-02-11 20:16

Draft+FA kéz a kézben jár, ezeket nem lehet még elméleti szinten sem szétválasztani. És míg egy kiváló elkapót tudsz hozni viszonylag jó áron, egy kiváló OT-t marhára meg kell fizetni. Nézd meg Orlando Brownt: játszott 1 évet LT-ként, kiválóan, ha elcserélik, garantáltan nagyobb fizut fog kapni mint bármelyik FA elkapó. Sok jó elkapó van, mind a drafton, mind a piacon, jó tackle nagyon kevés.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-11 21:16

https://www.spotrac.com/nfl/baltimore-ravens/orlando-brown-jr-25182/market-value/

https://www.spotrac.com/nfl/detroit-lions/kenny-golladay-21838/market-value/

értem, a 10 nagyobb, mint a 18

tackleből 1,5 jó kell, elkapóból 3,5
azt hozzá se tenném, hogy egy elkapót könnyebb beilleszteni a rendszerbe, mint egy tackle-t, Garrett Bolles biztos nem jó példa :) évekig szenvedett majd letett egy jó szezont az asztalra és bumm 17 milliós átlagot pazarolt rá a Broncos, semmi garancia, hogy nem süpped vissza az átlagba

értem én, hogy meg kell fizetni a jó tackle-t, de azon a poszton jóval nagyobb a hazárdírozás, mint egy top elkapó esetében, és most a sérüléseket vegyük is ki a képből

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  ahanem
2021-02-11 21:16

12,7 vs 18, ráadásul itt még RT-ként van beárazva. Ha kikerül a piacra, szinte garantált a 20 misi/éves fizu vagy kicsivel alatta. Ráadásul jó ha évente 1-2 ilyen tackle elérhető, míg elkapó mindig van legalább 4-5. Ahogy írtam azért nem olyan rossz a mostani elkapósor Cinciben, ne csináljunk már úgy mintha fakezűek lennének ott az elkapók. Jól jönne egy fasza elkapó? Mindig. Need? Marhára nem. Ha már kihúztam a franchise qb-t, védjem is meg, Luck esete a legjobb példa arra hogy ezt mennyire el is lehet baszni.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-11 21:17

írtam, hogy sérüléseket nem számítva, így a base a releváns és nem a calculated
szerencséje van, hogy RTként van elszámolva, mivel ma egyre kevésbé releváns, hogy melyik oldalon játszik, mert egy OT nem elég semmire se, ha védelmet akarsz, kettő, de inkább 4 kéne, ugye Chiefs?

azt is megnézem, hogy egy harmadéves játékos csak úgy kikerül a piacra, mert ő úgy szeretné :))

és ne tegyünk úgy, hogy ha nincs olyan elkapóm, aki képes 1100 yardot elkapni egy évben (pláne, ha néha kettő sem elég, megintcsak 4 nappal menjünk visszább), akkor az a poszt meg van oldva, mert nincs, ugye ez nem a run up the middle liga már évek óta

lehet egy kurvajó LT-d, és akkor mondjuk nem 1,5 hanem 1,8 másodperc alatt omlik össze a falad, ha az elkapóid nem szakadnak el ennyi idő(+ ameddig száll a labda) alatt, akkor mindegy is az az LT.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  ahanem
2021-02-11 21:50

A 4 nappal ezelőtti meccs nem azt mutatta hogy kellett volna egy top elkapó, hiszen Hill na meg Kelce is az, sőt, mindkettő top5 receiver, csak a Chiefsnek van ilyen. Pont azt mutatta hogy egy jó védelmi sémával bárkit le lehet venni a pályáról. Itt egy Hill – Davante Adams-Kelce sem lett volna elég. Teljesen másképp látjuk ezt az egészet. Szerintem a legértékesebb játékos a csapatban a franchise QB (van aki 30 éve keresi, lásd Jets vagy Jaguars), utána meg jön a LT, majd a RT. Őket követi az o-line többi tagja. Ezután jön a pass rusher. Nálam ők a premium pickek, mindenki más meg simán pótolható, gyakorlatilag minden bokorban terem, még az elkapó is. Itt nem az van hogy ha nincs akkor akár évekig is hiányozni fog a csapatban, hanem gyakorlatilag minden évben van minőségi utánpótlás, mindegyik ilyen nem prémium posztra plug and play lehet betolni az új arcokat. Na jó, talán még a TE poszt prémium. WR, RB, LB, CB, NT, S minden évben van minőség mind a piacon, mind a drafton.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-11 22:11

OT is jön a draftra minden évben vagy 10 akiből lehet franchise tackle, ez ma már nem az a van egy top csávó a többi meg mind bust kategória (sosevót az)

viszont ha van esélyed kihúzni egy all-pro WRt meg egy franchise tacklet, vagy van esélyed egy pro-bowl tacklet meg egy futottak még elkapót, szerintem egyértelmű, melyiket viszed, főleg hogy egyikből 3 jó kell
MINT MONDTAM, KETTŐ NEM ELÉG, HÁROM KELL
hidd el, ha nem mecole hardmanek futkorásznak ott, hanem michael gallupok, akkor nem 0, hanem 3 TDvel zár a chiefs mondjuk (ez se lett volna elég, de legalább meccs lett volna belőle)

persze, elviheted Sewellt (aki szerintem nem lesz ott 1/5ön, de ha igen szerencséd van), de egyrészt csapathoz közeli források Slaterben jobban hisznek, másrészt Chase 1/3on van kb értéken (jobb, mint Smith, csak a Tua-kapcsolat miatt jobban megéri, de ezt már részleteztem), így ha az öledbe pottyan, akkor hülye leszel nem kivinni, főleg, hogy az irányítóddal instant megvan az összhang, ami másoknál súlyos hónapokba kerülhet
mellé meg visszacserélsz a második köröd elejéről az első kör végébe és kihúzol egy átlagosnál jobb tackle-t
mert egyébként nyilván van 1 jó, meg 6 hulladék elsőkörös, ugye :)

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  ahanem
2021-02-12 18:57

Tackle nem fog csak úgy teremni, vagy megfizeted busásan azt az 1-2 jót ami a piacon van adott évben, vagy jól megfizeted a közepesen jókat, vagy húzol drafton egyet és pátyolgatod 3-4 évig mire kiderül hogy jó lesz valamire vagy sem. Ha jó, pon arra derül ki mire lejár a rookie szerződése és fizetheted meg. Elkapónál ilyen nincs, ott általában fél szezon alatt kiderül hogy megvan-e a kémia az irányítóval vagy nincs, illik-e a rendszerbe vagy sem. Továbbra is azt mondom hogy sokkal nehezebb franchise LT-t találni mint wr1-et.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-13 00:53

inkább megfizetsz egy Garrett Bollest, mint egy Mike Evanst, amikor utóbbi nyilván jobb játékos, netán még több is a ráhatása egy meccsre

nyilván 1/5re olyan játékost akarsz húzni, akit 3-4 évig pátyolgatni kell :)

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  ahanem
2021-02-13 02:00

Inkább megfizetek egy Trent Williamset, Joe Thuneyt, Brandon Scherff-et mert a legnagyobb need, semmint egy Godwint vagy Robinsont, ahol éppen van elfekvőben 2-3 jó játékos a csapatban. A legjobb sztárelkapók sem érnek szart se ha az irányítódat 2 másodperc alatt összehajtják mint a papírcsákót. Tökmindegy hogy a draftról vagy a piacról, de ha a Bengals akar valamit is kezdeni addig amíg Burrow egészséges és rookie szerződés alatt játszik, akkor gyorsan kezdenie kell valamit a fallal. Aztán meg a védelemmel, és csak utána esetleg hozni egy jobb elkapót.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-13 12:08

aranyos, hogy szerinted egy guard többet ér, mint egy wr1
a jó játékos egy szintig megfelelő, aztán elfogy a tehetség, és úgy járnak, mint a Colts

ha a sztárelkapóm képes 2 másodperc alatt elszakadni és oda tudom vágni hozzá a labdát mielőtt a földbe gyalulnak, az talán többet ér, mint ha a fal széle fél másodperccel később omlik be

azt azért nem mondtam, hogy semmit ne kezdjenek a fallal, de szerintem az első kör vége (visszacserével) is van olyan potens, amivel 1-2 éven belül korrekt falad lesz, de all-pro elkapót nem fogsz az első kör végén húzni

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  ahanem
2021-02-16 19:36

Ha egy guard nem is, de 3gy tackle mindenképp, főleg vakoldali. Igen, milyen jól is járt a Colts hogy ott volt Hilton elkapni a Luck által dobált labdákat, kár hogy a rossz fal miatt kérekbe törték mind az irányítót, mind a karrierjét.
Arra meg ki sem térek hogy későbbi körökben nem lehet allpro elkapót húzni, csak egy név ami így hirtelen eszembe jut: Antonio Brown…
Nem fogunk itt egyetérteni, szerintem vagy Sewellt húzzák vagy hátra cserélnek, van így is egy potens elkapó soruk, szerinted meg kell a (még NFL szinten nem is bizonyított) sztárelkapó. Meglátjuk.

ahanem
ahanem
Reply to  Debreceni József
2021-02-16 20:24

https://www.pro-football-reference.com/players/C/CastAn00.htm

milyen jól is járt Luck hogy franchise LTje volt :)
Sewell pedig pont annyira bizonyított NFL-szinten mint Chase, csak mögötte nem volt egy rookie rekordot döntő társ a posztján, meg nem játszottak már egy éve együtt

ahanem
ahanem
Reply to  Fontos_Vidra
2021-02-09 19:02

amúgy is Slatert fogják

euskadi68
euskadi68
2021-02-09 08:03

Nekem tetszik. :) Persze várható, hogy – ha már van egy leendő mvp/sbmvp irányítónk – wr és o-falember kell a drafton.
Jones pedig nagyon kiált a Patshez, telitalálat lehet. Visszamennek az idei évet kihagyó játékosaik , sok draftpickjük/pénzük van, erős lesz az afc east.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  euskadi68
2021-02-09 08:09

Jones-tól fázok kicsit, mert a Patriotsnál finoman szólva sem lesz olyan dream team elkapógárdája, mint az egyetemen. ráadásul rengeteg ezen kívül is a lyuk, szóval szvsz a következő még gyengébb szezon lesz, mint a most véget ért volt és csak 22-ben indulhat meg a szekér felfele

euskadi68
euskadi68
Reply to  Vicgeordie
2021-02-09 08:13

Állítólag a munkamorálja átlagon felüli, ebből a szempontból BB-nek van kitalálva a srác.

Csabesz20
Csabesz20
Reply to  Vicgeordie
2021-02-09 08:33

Szerintem a FA piacról legalább egy pontens WR-t elhoznak a Patsnél, ha nem kettőt, akik Meyerssel és a két fiatal TE-el kiegészítve, már potenciállal bíró kisegítő személyzet lehet, de mindenképpen jobb, mint a tavalyi.

Danika
Danika
Reply to  Vicgeordie
2021-02-09 18:59

Nálam benne van a pakliban, hogy Lynch elviszi a 49ershez Macet. Vagy ha nem akkor oda, az 1/12-re kell érte cserélni.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  euskadi68
2021-02-09 10:38

nem sok pickjük van. 1-1 db van az első és második napra, a 3rd round pick nincs a videózás ügy miatt. 5 db pick a harmadik napra. nem olyan erős ez, inkább átlagos, vagy alatti. ok kompenzációs pick még jöhet 1-2 darab, de ebből nem lesz nagy merítés.
Ha van kiszemelt QB-juk, akkor pár helyes felmozgást még látok bennük, de szigorúan csak az idei második kört felhasználva (esetleg ha lesz akkor még egy 3. körös kompenzációsat) top 10-en belülre. Nem nagyon szoktak ilyet, de most QB need van. Top5-be esélytelen becserélni, a jövőt nem adják fel, de egy 5-6-7 helyes felmozgás benne lehet, és az nem is kerülne sokba.

RvBalazs
RvBalazs
2021-02-09 09:52

Nagyon adnám ezt a draftot.
Szerintem idén is csendes lesz a draft, nem várok sok cserét, főleg nem nagyokat.
De ha az első 13 választással nem megy ki Edge, akkor Spielman tuti hátra fog cserélni, szerintem van még kiszemeltje Paye-n kivül, és kell a pick.
Félre ne értsetek, én örülnék neki, ha simán elhoznánk őt a helyünkön. De a mágus nem fogja ilyen könnyen csinálni.
És kellene a tőke, hogy Wyatt Davis-t elhozzuk a második körben (egy hátracsere miatt plusz pick és egy 4. kör felhasználásával. Vagy Rudy plusz pick)

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2021-02-09 10:15

“…Spielman tuti hátra fog cserélni…”
A Bears például adhatna 2 első kört és némi aprót. :D
A srácok az első körben kivittek 6 irányítót. Én pedig összeszámoltam vagy 10 QB needes csapatot. Szerintem meg nagy tűzijáték lesz itt. Már a Miami 1/3-as választási jogáért is, ha ők maguk egyáltalán nem QB-ban gondolkodnak.
Jelenleg úgy tűnik, hogy jó helyzetben leszünk, mert vagy az EDGE-k fognak nagyon csúszni a korábbiakhoz képest vagy pedig a tackle-k a sok irányító és elkapó választás miatt. Nekünk bármelyik irány tökéletes indulás lesz a drafton.

Danika
Danika
Reply to  Fetyke
2021-02-09 18:58

Minket ki is húzhatsz, ha Trevor lesz 1/1 :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  Danika
2021-02-09 21:54

Jó! Akkor hozzátok beírom Wentzet és beteszem az Eaglest QB needes csapatnak. :DDD

Fetyke
Fetyke
2021-02-09 10:17

“…Winston és Hill sem az az irányító, akire szívesen rábíznám a csapatot.”
Winstonra nem is kell! Hülye lenne ő veteránminimumért maradni…

ClayMatthews52
2021-02-09 10:44

hujuj, packershöz megint egy cserét húzni első körben… :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  ClayMatthews52
2021-02-09 10:48

Várjál! Most még kivitték előletek az irányítókat, de a következő mockokban már felmozoghattok majd egyért. :D

ClayMatthews52
Reply to  Fetyke
2021-02-09 10:56

Amúgy a viccet félretéve, látom a rációt az OLine pickben, de a D-be nagyobb szükség lenne egy impact játékosra.

Caselele
Caselele
Reply to  ClayMatthews52
2021-02-09 11:12

Cb és LB poszton nem tudom milyen lesz az FA piac, de a WR kérdés szerintem amúgy nem a draftrol lesz megoldva, szóval az elit OL Pick itt nekem jónak tűnik. A védelembe húzni a 2-3-4.korben szerintem mind3ban fognak (nem tudom milyen pontosan a Draft tőke)

ClayMatthews52
Reply to  Caselele
2021-02-09 11:18

van minden pick szokás szerint :D Az OT-ink öregek, szóval a helyükre van értelme utánpótlásnak, a fal belsejébe húztunk korábban is. Illetve kérdés Linsley megtartása, mert akkor meg végképp OL kell. Anyagi mozgástér nem nagyon van, szóval a FA-piac nemtom mennyire reális.

Caselele
Caselele
Reply to  ClayMatthews52
2021-02-09 11:36

Preston Smith, MVS, Lowry cut 11m dead money mellett 15.5m spórolás, úgy, hogy amúgy nem látom, hogy pótolhatatlanok lennének. Bár a két védő szerződés átstrukturálása is jó megoldás lehet, mert amúgy jövőre kevesebb dead mellett lehetne elkuldeni őket.

ClayMatthews52
Reply to  Caselele
2021-02-09 12:02

valami 30 millióval vagyunk a 176 millióval számolt cap alatt. MVS-t nem biztos, hogy elküldeném. Fogjuk a fejünket a dropjai miatt, de nem tudom, hogy értéken tudunk-e hozni ilyen mélységi célpontot.

Fetyke
Fetyke
Reply to  ClayMatthews52
2021-02-09 12:38

Már csak 28 millió a mínusz az OTC szerint. Ők valamiért már 180,5 milliós cappel számolnak.

ahanem
ahanem
Reply to  Fetyke
2021-02-09 19:02

bizonyos források szerint 180-181 millió lesz a cap, gondolom ezért

Fetyke
Fetyke
Reply to  ClayMatthews52
2021-02-09 12:17

Mivel kihagyhatatlan tehetség már nem igen lesz ott ahol ti választotok, valamint a csapat is nagyon jó én is látom abban a rációt, hogy nem a mának, hanem a jövőnek draftoltok.
Tavaly Dillon kiválasztását nem sokat tartották jó döntésnek, de ha most egy év tanulás után tudja helyettesíteni Jones-t, akkor azt kell mondjam, hogy bőven megérte.

ClayMatthews52
Reply to  Fetyke
2021-02-09 12:34

Én ezért nem értettem a tavalyi sírást.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ClayMatthews52
2021-02-09 20:17

A többség nem Dillon miatt sírt.

chester
chester
Reply to  Fetyke
2021-02-09 20:19

Mas stilusu jatekosok, na meg nem az RB az a poszt, ahol a padon kell ulni es tanulni a rutinosabbtol. Raadasul arra lehet a harmadik napon is draftolni, nem a masodik korben.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  chester
2021-02-10 08:25

“na meg nem az RB az a poszt, ahol a padon kell ulni es tanulni a rutinosabbtol”

Belichick: Hold my beer (lásd: Shane Vereen, James White, Damien Harris)

ewzywv
ewzywv
Reply to  Fetyke
2021-02-11 11:52

Dilliont én ugyan nem láttam elkapni de biztos jó lesz :D

Bandi
Bandi
2021-02-09 11:48

Nekem Lance egy Love szintű projekt irányítónak tűnik akiért nem adnék ilyen magas picket

Danika
Danika
2021-02-09 18:59

KIváncsi lennék, hogy Patrik mennyit gondolkodott volna ha Sewellt nem viszi ki Bálint 1/8-on :D. Nekem ő lenne az álom pick (Trevor után). Viszont a WR sorrendel nem értek egyet. A Dolphinshoz inkább Ja’Marr Chase-t látom, ha ő tényleg nfl fittebb vagy ha ragaszkodnak a volt csapattárshoz akkor Waddlet. Gregory Rousseau esését sem tudom elképzelni. Nálam az legkésőbb Raiders bármennyire nem szeretném. Crosby nem elég, Ferell megtudtommal eddig nem váltotta be a világot. LB-t tavaly amúgy is 2-3-at igazoltak Grudanék. De amúgy tökre tetszik, március közepétől ideje lesz elkezdeni a saját boardon dolgozni is :D.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Danika
2021-02-09 22:22

Én huztam a panthersnek es balint a broncosnak

Danika
Danika
Reply to  Leonidasz007
2021-02-10 07:52

De a cikkben a páratlan volt hozzád rendelve alapból, vagy itt felcseréltétek?

katonadani
Reply to  Danika
2021-02-10 08:25

that’s my bad, bele akartam írni kirakáskor h ki melyiket húzta, és tudtam is, csak rosszul írtam le :D

Danika
Danika
Reply to  katonadani
2021-02-10 13:29

oh mama

Zotya
Zotya
2021-02-09 19:01

A Jetsnél nagyon sok betömendő lyuk van, és valóban ezek közé tartozik a WR is, de nem lenne érdemes 23. helyen mondjuk egy guard-ot húzni? Vagy Vera-Tucker-en kívül nincs olyan top prospect, aki várhatóan ne lenne már benn 2/2-re?

ahanem
ahanem
Reply to  Zotya
2021-02-09 19:02

jó guardot a 3-4. körben is találni, ha nem az a legnagyobb (és egyetlen) need, akkor nem érdemes első körben azt hozni

acsdav2
acsdav2
Reply to  Zotya
2021-02-11 18:32

1/2-et odaadjátok Prescottért és az 1/10-ért. 1/10-re marad falember.

ahanem
ahanem
2021-02-09 19:02

azért azt ne felejtsük, hogy Mac Jones nem véletlenül padozott Tua mögött

acsdav2
acsdav2
Reply to  ahanem
2021-02-11 18:32

Burrow is padozott J.T. Barrett mögött és Haskins ellen se nyerte meg a kezdőt.

ahanem
ahanem
Reply to  acsdav2
2021-02-11 18:33

nem mindenki illik minden rendszerbe

most nagyon megleptél

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2021-02-09 20:18

Azért nagyon nagyon meglepődnék, ha az első 6 pick tényleg csak qb és wr lenne.

ahanem
ahanem
Reply to  Krisztian Fekete
2021-02-09 20:18

ebben igazán erős az idei class, én azon lepődnék meg, ha nem ez, vagy nem csak egy OT férne be az első 6-7be

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ahanem
2021-02-09 20:18

Hiába erős a class, ha az elől lévő csapatok egyikének-másikának az igazi fejlődéshez nem biztos, hogy ez a legfontosabb. Szerintem Burrow elé nem WR, hanem tackle kellene, hogy ne kelljen mindig nyomá alatt játszania.

ahanem
ahanem
Reply to  Krisztian Fekete
2021-02-11 11:29

bpa > need
ha egybeesik a kettő, akkor nagyon jó, ha meg nem, akkor a szokásos 1/20 körüli bustot fel lehet hozni 1/5ig :)

egy tackel nem csinál nyarat egyébként

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ahanem
2021-02-11 11:37

Viszont egy jó tackle sokat tud javítani a fal egészének munkáján. Kettő meg még többet. :D

ahanem
ahanem
Reply to  Krisztian Fekete
2021-02-11 11:41

akkor sem elég egy Sewell oda
a fal meg nem ér semmit, ha nincs kinek dobálni

egyébként a mondás az, hogy 3 jó támadófalember kell egy jó támadófalhoz, egyelőre a Bengalsban van fél.
meg az sem biztos, hogy a rookie OT beválik az első évétől kezdve, azon se lepődnék meg, ha hoznának FA-piacról 1-2t

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ahanem
2021-02-11 11:44

Lesz dolga a GM-nek. És igen, nem kell (nem is szabad) minden a draftról megoldani.

Viszont szerintem fontosabb az irányító megvédése, és hogy elég ideje legyen a döntéshozásra, mint az elkapó. Viszont nem kell mindent egy éven belül. És remek elkapókat lehet kukázni az első kör második felében, vagy a második körben is – akár egy évvel később is. De mindenki máshogy látja.

ahanem
ahanem
Reply to  Krisztian Fekete
2021-02-11 12:00

gyanítom, nem figyelted Chase eddigi karrierjét

acsdav2
acsdav2
2021-02-10 20:23

“Ráadásul Matt Ryan szerződése miatt 1-2 évet akár a padon is tanulhat.”

Agyvérzés kerülget amikor azt írjátok le, hogy padon tanulhat valaki……

katonadani
Reply to  acsdav2
2021-02-10 21:44

alapvetően szerintem is akkor fejlődsz a legtöbbet, ha a pályán vagy, DE sokan nem készek még az NFL-re, mikor kijönnek az egyetemről, mentális felkészülésben vagy egyéb dolgokon, amit előbb érdemes fejleszteni, mielőtt bedobják a mély vízbe, mert meccskészülésben és meccshelyzetben más dolgokra kell figyelned, ezáltal nem tudsz odafigyelni arra, ami a fejlődésed szempontjából talán fontosabb lenne.

példának okáért ha szar a mechanikád, akkor azt nem tudod meccs közben fejleszteni, mikor millió másik dologra figyelsz, így pontatlan és béna leszel, ami nem jó a fejlődésednek.
Két év padozás szerintem is hülyeség, de 1 évre bőven lehet ebben logika. Nyilván ha faszagyerek vagy egyből, akkor kis túlzással semmit nem ér a padozás egy évig.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2021-02-11 08:29

Egyezünk mindenben. :) Igazából az egy nagyon nagy kérdés, hogy miként lehet feloldani azt az ellentmondást, hogy minden suhanc jönne 3.év után az NFL-be pénzt keresni közben pedig nem elég érettek. Talán az engedélyezett reklám szerződések a CFB-ben jelenthetnek annyi pénzt a legjobb prospectek számára, hogy tovább maradnak egyetemen és nem az lesz a kivétel amit Herbert csinált.

ahanem
ahanem
Reply to  katonadani
2021-02-11 11:33

zsásztin hörbört

ahanem
ahanem
Reply to  acsdav2
2021-02-11 11:29

petrik mehómsz

acsdav2
acsdav2
Reply to  ahanem
2021-02-11 17:48

eron rádzsörsz

ahanem
ahanem
Reply to  acsdav2
2021-02-11 17:48

Az már 40 éve volt

76
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x