Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 4.0 – Cserékkel együtt!

Ez az első idei mockunk, amiben trade-ek is vannak, ráadásul négy irányítóért is cserét hajtottam végre, köztük Deshaun Watsonért is! Let’s have some fun!

1/1 Jacksonville Jaguars
Trevor Lawrence
QB, Clemson

Unalmas már? Lehet, de itt nincs kérdés, Lawrence lesz az 1/1. Holnapután pedig érkezünk a prospectismertetőjével is!

1/2 New York Jets
Justin Fields
QB, Ohio State

Ha a Jets nem szerzi meg Watsont, akkor itt irányítót fog választani (ha megszerzi, akkor meg a Texans fog itt irányítót választani). Jelenleg óriási hype-ja van a BYU-s Zach Wilsonnak, egyesek már Lawrence elé is helyezik, ami abszurd. Nálam Wilson és Fields fej-fej mellett van, de nem is ez a lényeg igazából, hanem hogy Wilson kevésbé illik a Shanahan féle támadószisztémába, ezért gondolom, hogy inkább Fields lehet a választott a Jetsnél. Legalábbis ez lenne a logikusabb számomra, aztán majd meglátjuk.

TRADE 1/3 Philadelphia Eagles (via Miami Dolphins via Houston Texans)
Zach Wilson
QB, BYU

Ellenérték: 1/6 + 2022/1. kör

Wentz elcserélése után lehetne építeni Hurtsre az Eaglesnél, de nem gondolom elég meggyőzőnek a második körös játékost, és az Eagles is inkább arról híres, hogy ha ilyen magasan húz és nincs megoldva a QB helyzet, akkor agresszívan irányítóra törekszik. Így amennyiben lehetősége lesz (értsd: hajlandó valaki lecserélni), Roseman szerintem fel fog mozogni a top3-ba, hogy a Wilson-Fields duó egyikét kiválassza. A Wentzért szerzett potenciális jövő évi első körös pick pedig még inkább arra sarkallja Rosemant, hogy beáldozza a saját 2021-es első körét.

TRADE 1/4 Carolina Panthers (via Atlanta Falcons)
Trey Lance
QB, North Dakota State

Ellenérték: 1/8 + 2022/1. kör (és a Panthers visszakap egy 2022-es negyedik kört)

Teljesen egyértelmű, hogy a Panthers idén irányítót akar magának, és nem is fél agresszív lenni ezzel kapcsolatban. Deshaun Watson megszerzése sincs kizárva, de most nem ezt az útvonalat választom, hanem egy felcserét a drafton a nyers, de potenciállal rendelkező Lance-ért. Lance-nek kell egy év, hogy rendbe rakják a mechanikáját és jobban felkészítsék az NFL-re, így 2021-ben még Bridgewater kezdene, az NDSU üdvöskéje pedig jövőre szállhatna be a kezdőbe.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/5 Cincinnati Bengals
Penei Sewell
OT, Oregon

A szabadügynökpiaci tevékenysége sokat elmond majd a Bengals terveiről, mert ha megerősítik a falat, akkor elképzelhető itt egy WR-pick, de amennyiben nem, úgy elég egyértelműnek tűnik ez a Sewell választás.

1/6 Miami Dolphins (via Philadelphia Eagles)
Devonta Smith
WR, Alabama

Ha a Dolphins nem tud/akar cserélni Watsonért, akkor a legjobb opciója az, ha hátracserél az 1/3-as pickről, szerez magának egy jövő évi első kört és akár így is behúzza a kiszemelt elkapóját – vagy ha ez nem is sikerül, akkor a második legjobb opciót. Ebben az esetben mindhárom top WR elérhető, de a nálam legmagasabbra értékelt Chase kevésbé illene Parker és Williams mellé, a Heisman-győztes Smith sokkal inkább, aki így újra összeállhatna Tuával.

1/7 Detroit Lions
Ja’Marr Chase
WR, LSU

A Lions biztos szeretne lecserélni, és ha bent lenne még Lance, akkor lenne is esélye rá, hogy valaki megelőzze a Pantherst, a gyors QB rush miatt azonban ez a terv dugába dőlt. A Lions minden elkapójának lejár a szerződése, így ha nem igazolják vissza Golladayt, tökéletes utánpótlás érkezne Chase személyében.

1/8 Atlanta Falcons (via Carolina Panthers)
Patrick Surtain II
CB, Alabama

A Falcons akár maradhatna is 1/4-en és kiválaszthatná Lance-t, aki tanulhatna Ryan mögött egy évet, de jelenleg úgy gondolom, hogy a Falcons csak akkor húz irányítót, ha Fields vagy Wilson ott marad nekik valami oknál fogva. Könnyen lehet, hogy Lance-t nem tartják olyan jónak, így pedig nagyon jó ötlet a hátracsere begyűjtve egy jövő évi első körös cetlit, ami után óriási needre hozhatják a legjobbnak tartott CB prospectet.

TRADE 1/9 Houston Texans (via Denver Broncos)
Kyle Pitts
TE, Florida

TRADE: Deshaun Watson for 1/9 + 2/40 + 2022/1. kör + 2023/1. kör + Bradley Chubb + Alexander Johnson + Drew Lock

BOOM! A 4-5 esélyes csapatból most a Broncosra esett a választásom, mint Watson célállomása. Nem a Denver tudja a legtöbbet ajánlani, de kérdés, ki meddig hajlandó elmenni (Dolphins, Jets tud a legtöbbet adni, de akar is?), Watson mit zár ki a jelöltek közül (Jets, Panthers?) és a Texansnak mi számít majd a legjobb ajánlatnak (kiindulva az utóbbi évekből, sosem tudni). Most a Broncos a befutó, de jó eséllyel lesz még mock draftunk, ahol más jön ki győztesen ebből a versenyből. Ja igen, a matchup nightmare Kyle Pitts a választott ebben a felállásban, mondjuk mint legjobb elérhető játékos.

1/10 Dallas Cowboys
Rashawn Slater
OT, Northwestern

Mikor még januárban nézegettem a mock draftokat és OT-t írtak a Cowboyshoz, kicsit furcsálltam, hiszen Tyron Smith és La’el Collins személyében van két top játékos a fal szélére. Smith azonban már tízedik évét tapossa a ligában és az utóbbi ötből egyszer sem tudott végig egészséges maradni. Az utánpótlását meg kell találni, de amíg egészséges Smith, Slater addig is lehet guard, így erősítve az amúgy is nagyon jó dallasi támadósort. Persze a védelemre is ráférne a tehetséginjekció, de most legyen Slater a választott.

1/11 New York Giants
Jaylen Waddle
WR, Alabama

Fegyverek kellenek Daniel Jonesnak. Dave Gettleman is belátta már ezt, Waddle-től pedig azt remélik sokan, hogy egy Tyreek Hill féle fegyver lehet, amit nehéz lenne itt átadni másnak.

1/12 San Francisco 49ers
Caleb Farley
CB, Virginia Tech

A 49ers jelen állás szerint minden valamire való cornerbackjét elveszti a piacon, így nagyon kell az utánpótlás.

1/13 Los Angeles Chargers
Christian Darrisaw
OT, Virginia Tech

Mi a Chargers rákfenéje évek óta? Hát a támadófal. Eddig nem igazán tudták kihozni a draftoltakból a maximumot, vagy nem jól látták meg a tehetségeket, de hátha az új stábnak ez sikerül majd. Herbert elé mindenképp fel kell húzni egy korrekt falat, ennek kell a prioritásnak lennie LA-ben.

TRADE 1/14 Chicago Bears (via Minnesota Vikings)
Mac Jones
QB, Alabama

Ellenérték: 1/20 + 2/52 (Vikings visszaadja a 3/91-et)

A Bearsnél egyértelmű, hogy Ryan Pace agresszív akar lenni és irányítót akar szerezni magának, hogy megpróbálja megmenteni az állását. Wentzért is valószínűleg ők adták volna a legjobb ajánlatot, ha az irányító nem csak a Coltsba lett volna hajlandó menni, így viszont a draft felé kell fordulniuk, ahol viszont át kell ugraniuk a Washingtont és a Patriotsot is.

1/15 New England Patriots
Jaycee Horn
CB, South Carolina

Belichick fejébe sosem lehet belelátni, így mindig utálok a Patriotsnak mockolni, mert sosem lesz igazam. Illene a támadósort erősíteni, de irányítóról lemaradtak, szerintem WR sincs már közel sem értéken, a cornerback poszt viszont egész jó opciónak tűnik, hiszen már egy ideje mennek a Gilmore elcserélésével kapcsolatos pletykák.

1/16 Arizona Cardinals
Alijah Vera-Tucker
iOL, USC

Hornt szerettem volna eredetileg a Cardinalshoz, de a Patriots beelőzött, így más irányba kellett mozogni, ami a támadófal lett. Vera-Tucker akár tackle is lehet, de guardban talán valószínűbb a helye. Igazából mindegy is, mert a Cardinalsnak mindkettőre szüksége van.

1/17 Las Vegas Raiders
Jeremiah Owosu-Koramoah
LB, Notre Dame

Védőfalember lenne a prioritásom a Raidersnél, de első kör közepén nem érzek senkit még értéken. Így érkezik JOK, aki tökéletesen illik Mayock filozófiájába, mint nagy suliból érkező igazi futballjátékos. LB poszton próbált erősíteni tavaly a csapat, de annyira nem jött be, ráadásul JOK egyébként sem az a hagyományos linebacker, szinte slot CB skilljei vannak, olyan jó coverage-ben.

1/18 Miami Dolphins
Teven Jenkins
OT, Oklahoma State

Szerintem mindent Tua segítésére kell áldoznia a Dolphinsnak, így elkapó után most jöhet a falember. Vera-Tucker lenne talán ideális ezen a helyen, de a Cardinals lecsapott rá, így pedig úgy igazán értéken nincs falember. Jenkins viszont illik a Dolphins által keresett falember típusba, így ő kerülne RT-be és Hunt mehetne be guardba.

1/19 Washington Football Team
Jalen Mayfield
OT, Michigan

+ TRADE: Sam Darnold és az 5/129 megy Washingtonba a 2/51-ért cserébe

Erre a Darnold trade-re akár draft előtt, akár Mac Jones Bearsbe kerülése után is sok kerülhet, mindenesetre valahogy a Washingtonnak is meg kell oldania a QB-helyzetét. És bárki is lesz a QB, a személyzetet javítani kell előtte. Szerintem WR-t szereznek a piacról, a falba meg itt erősítenek.

1/20 Minnesota Vikings (via Chicago Bears)
Kwity Paye
Edge, Michigan

Nem szokás csoporton belül cserélni, de azért nem is példa nélküli, a Vikingsnak meg Ngakoue miatt nincs második köre, amit visszaszerezhetne a Bearstől beáldozva még a harmadik kör végét. Alapvetően OT-t akartam volna a Vikingshoz Darrisaw személyében, de pont kiment előttük, így Paye lett volna 1/14-re is a választott. Viszont szerintem nincs akkora különbség Paye és még pár első körbe várt edge rusher közt, hogy ne lehessen bekockáztatni, hogy mondjuk a Dolphins vagy a Patriots elviszi. Most jól alakult a Vikingsnak a dolog, de az sem lett volna tragédia, ha Rousseau vagy Phillips marad.

1/21 Indianapolis Colts
Kadarius Toney
WR, Florida

A Coltsnak leginkább OT vagy WR után kell néznie az első körben (nem tudva a piaci tevékenységüket), azonban az értékelhető OT-k kimentek, így nincs min gondolkodni. Toney nagyon izgalmas fegyvert jelentene Wentznek és Reichnak.

1/22 Tennessee Titans
Jaelen Phillips
Edge, Miami

Ha Titans, akkor pass rush. Ebben pedig Jaelen Phillips a legtehetségesebb és fizikailag leginkább megáldott játékos.

1/23 New York Jets (via Seattle Seahawks)
Gregory Rousseau
Edge, Miami

A Jets eléggé aktív lesz a piacon szerintem, de azt nehéz megmondani, milyen irányba mennek. Ha ott tudnak a támadófalba és az elkapósorba erősíteni az 1/2-re húzott QB megsegítésére, akkor itt jöhet valaki a védelembe. Saleh-nak pedig nagyon kell a pass rush, mert leginkább úgy működik a rendszere.

1/24 Pittsburgh Steelers
Alex Leatherwood
OT, Alabama

Nem igazán gondolom Leatherwoodot első körös játékosnak, de a Steelersről tudjuk, hogy szoktak furcsaságokat csinálni az első körben. A need nagyon egyértelmű, Leatherwood pedig pontosan illik a támadófalépítési filozófiájukba.

1/25 Jacksonville Jaguars (via Los Angeles Rams)
Christian Barmore
iDL, Alabama

Sok lyuk van a Jaguars rosterén, és a draft mostani alakulása alapján talán Barmore a legjobb elérhető játékos a védőfal közepére.

1/26 Cleveland Browns
Jayson Oweh
Edge, Penn State

Egy igazi free safety kellene leginkább a Brownsnak, de olyan nincs az első körben, úgyhogy menjünk a másik hiányposztra, Myles Garrett túloldalára, ahonnan Olivier Vernon távozik. Garrettet duplázták az egyik legtöbbet a ligában, ezen jó lenne csökkenteni például a nagyon atletikus Oweh személyében.

1/27 Baltimore Ravens
Azeez Ojulari
Edge, Georgia

A Ravensnek kvázi az összes pass rushere szabadügynök lesz, szóval kellene az utánpótlás. Ojulari pedig jól illeszkedne a Ravens alapvetően 3-4-es, de hibrid rendszerébe.

1/28 New Orleans Saints
Trevon Moehrig
S, TCU

Marcus Williams szabadügynök, Malcolm Jenkinsnek pedig jó eséllyel ez lesz az utolsó éve a ligában. Így jön a képbe a legjobb idei safety prospect a Saintsnél, ahol jelenleg nem igazán van lyuk, de erre térjünk vissza azután, hogy sikerült beférniük a fizetési plafon alá.

1/29 Green Bay Packers
Greg Newsome II
CB, Northwestern

Mindannyian láttuk, mit művelt Kevin King a rájátszásban, szóval kell jobban indokolni a CB választást? Szerintem egyébként nagyobb szükség is van erre, mint egy elkapóra.

1/30 Buffalo Bills
Sam Cosmi
OT, Texas

A Billsből jelen állás szerint távozik Daryl Williams, a támadófalat viszont erősnek kell tartani Allen előtt, így az első kör végén érkezik az utánpótlás.

1/31 Kansas City Chiefs
Micah Parsons
LB, Penn State

Parsons sokak szerint top10-es játékos, azonban a posztjából adódóan szerintem nem fog ott elkelni (Lions maybe?), ráadásul előjöttek problémák a karakterével kapcsolatban, ami további csúszáshoz vezethet. Talán eddig nem fog esni, de a kör közepétől nem annyira találtam olyan csapatot, ahol nagy need lenne a linebacker és a problémás játékosokkal is szívesen foglalkoznak. A Chiefs viszont ilyen.

1/32 Tampa Bay Buccaneers
Najee Harris
RB, Alabama

Nem biztos, hogy ezt kellene a Buccaneersnek csinálnia, de könnyen lehet, hogy ezt fogja. Playoff Lenny szerintem távozik, Bradynek pedig nagyon kellene egy olyan futó, aki igazán jó elkapásokban, és minden downnál használható. Harris ilyen.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!