Connect with us

Draft

Re-draft 2016

Folytatjuk az évekkel ezelőtt megkezdett Redraft-sorozatunkat, vagyis újrajátsszuk a 2016-ös játékosbörzét a jelenlegi tudásunk alapján. 

A 2016-os volt az az év, amikor mind az 1/1-ért, mind az 1/2-es pickért felcserélt 1-1 csapat, hogy új franchise irányítóra tegyen szert. A projekt olyannyira nem sikerült egyiknek sem, hogy annak ellenére cserélték el körülbelül 2 hét eltéréssel mindkét játékost, hogy egyébként nemrég szerződtek velük újra.

Más aspektusból is nagyon érdekes class volt az 5 évvel ezelőtti. Az első 8 választás (a Goff, Wentz duó utáni 6) mind-mind telitalálat lett. Pro Bowl, vagy még inkább All-Pro kaliberű játékosokat találtak a csapatok. Azonban a 9. picktől beindult a bust cunami. Nem is nagyon találni a maradék 24 pick alatt 6-7-nél több olyan játékost, akire azt lehet mondani, hogy 5 év távlatában valóban megérte volna az első kört. De hogy ne csak rébuszokban beszéljek, vágjunk is bele:

The 2016 NFL Draft is now officially open

1/1 St. Louis Rams
Dak Prescott, QB (Mississippi State) (4/135)
2016: Jared Goff, QB

A 2016-os draft előtt nem minden kétséget kizáróan volt egyértelmű, hogy ki lesz elsőnek kiválasztott játékos. Bár Goff volt a favorit, Wentz is fel-fel bukkant ezen a picken a mockokban. Rajtuk kívül azonban nem jött szóba senki más. Különösen nem az a Dak Prescott, aki végül csak a 4. körben kelt el. 5 év után azonban ezen a picken egyértelmű, mi lett volna a jó döntés. Prescott csupán a 8. draftolt irányító lett, a fent említett kettősön kívül beelőzte őt Paxton Lynch, Christian Hackenberg, Jacoby Brissett, Cody Kessler és Connor Cook is.

Különös pikantéria, hogy az első évük után is nagy hármasnak nevezett trióból egyedül a tavaly megsérült Prescott nem kapott még hosszú távú szerződést. De sokat elmond, hogy a liga fele boldog lenne, ha kikerülne a piacra, míg Goffot úgy kellett rátukmálni a Lionsra, és Wentzért is rekordösszegű halott pénzt nyelt be az Eagles, csak hogy szabadulhasson tőle. A Goff, Wentz kettős járt Super Bowlban (Carson játszani nem játszott sérülés miatt és Foles vezette győzelemre a csapatot), mégis mindkettőn túladott az a csapat, amely nem kevés ellenértékért cserébe cserélt fel értük és azután adott nekik meggondolatlanul túl korán hatalmas összegeket.

1/2 Philadelphia Eagles
Tyreek Hill, WR (West Alabama) (5/165)
2016: Carson Wentz, QB

Nagy bajban vagyok már rögtön a második picknél. Tisztességes irányító Prescotton kívül nem került a ligába 2016-ban. Természetesen az Eagles sem cserélt volna fel ezen tudás birtokában, de a véglegesen kialakult draft sorrendet már nem szerettem volna visszafejteni, szóval minden csapat azon a picken választ itt is, ahol 2016-ban tette.

Irányító tehát nincs, de lehet szemezgetni a jobbnál jobb prémium posztos játékosokból. Azonban hamar beszűkült a kör. Pass rushert hozzak? 2016-ban az Eagles kerete tele volt a jobbnál jobb passzsiettetőkkel (Curry, Barwin, Graham). LT-t? Jason Peters ekkor még a liga egyik legjobb játékosa volt és nem is volt még vészesen öreg. Amit mi sem bizonyít jobban, hogy a mai napig aktív. Az elkapó-corner kettősnél pedig szinte pénzfeldobás döntött. Mindkettő poszt nagy need volt, de az, hogy az elkapósor két legjobb játékosa ekkor Jordan Matthews és Nelson Agholor volt, talán indokolja Hill kiválasztását.

Hill lehet, hogy nem a hagyományos elkapók megtestesítője, de az, hogy a liga egyik legveszélyesebb játékosa, az elvitathatatlan. Irányító tehát nem érkezett, de bárki is került volna a center mögé (ekkor Sam Bradford számított kezdőnek), egy Hill típusú fegyver óriási hasznára vált volna.

1/3 San Diego Chargers
Joey Bosa, Edge (Ohio State)  (1/3)
2016: Joey Bosa, Edge

Tökéletes választás akkor is és most is. Kevés dominánsabb védő van az NFL-ben Bosánál. Egyetlen hátránya, hogy elég sérülékeny játékos, de amikor a pályán van, akkor óriási hatása tud lenni a játékra. Ezt támasztja alá az is, hogy tavaly a valaha volt legjobban kereső védővé tette őt a Chargers.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!