Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Zach Wilson

A mormon Manziel, esetleg a mormon Mayfield vagy éppen a mormon Mahomes? Melyik jelző illik legjobban Zach Wilson játékára? Az idei class egyik legizgalmasabb és egyben legmegfoghatatlanabb irányítója komoly teszt elé helyez minket, hogy bekategorizáljuk, meghatározzuk, mire lehet képes a profik között. Megint csak egy egyéves csoda, akit felmagasztalnak, vagy tényleg komoly esélyekkel indul, hogy tényező legyen a jövő NFL-jében? Nézzük meg!   

Háttér

Wilsont a 2018-as recruiting classban háromcsillagos tehetségként tartották számon, nem minősült szupertehetségnek és ennek megfelelően nem is kapott ajánlatokat kifejezetten nagynevű, powerhouse egyetemektől. Komolyabb érdeklődést a Boise State és a BYU mutatott csak, végül pedig a Cougars mellett döntött, maradt tehát Utah államon belül a Draperből származó fiatal.

Freshman évében rögtön kilenc mérkőzésen mutathatta meg magát, korrekt, de nem kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő, ami elegendő volt ahhoz, hogy megtarthassa kezdő pozícióját a 2019-es évre. Ez az idény viszont nem úgy sült el számára, ahogy tervezte, több sérüléssel is bajlódott, gyengébb játékkal rukkolt elő, mint azt sokan várták tőle. Ennek megfelelően nem is jegyezték őt túl magasan a draft boardokon, egyértelműen harmadik napos tehetségként tartották számon a 2020-as szezont megelőzően. Ekkor jött a fordulat a karrierjében, olyan mértékű, már-már robbanásszerű fejlődésen ment keresztül a tavalyi szezon során, mely egészen addig repítette, hogy mára már top5-ös játékosként beszélünk róla. Ahhoz, hogy megértsük, miért is olyan különleges tehetség ő az idei classban, vegyük sorra azokat a dolgokat, melyben kimagasló teljesítményt tudhat magáénak.

Erősségek

Karerő, dobómechanika

Az egyik első dolog, ami kitűnik Wilson játékával kapcsolatban, hogy milyen jól tudja végrehajtani a távoli átadásokat, milyen jó karerővel van megáldva. Ez egyrészt egy testi adottság, másrészt pedig az a mechanika, amivel véghez viszi a passzkísérleteit. A kettőt külön kell venni, főleg Wilson esetében, hisz ő legtöbbször arra alapozza a dobásait, hogy olyan tehetséges karja van, a hogy a pálya bármelyik szegletébe képes erőlködés nélkül eljuttatni a játékszert. Az ehhez hasonló megmozdulásokból egy egész highlight videót össze lehet vágni, rengeteg helyzetben húzta elő azokat a megoldásokat, amikkel bizonyította, hogy átlagon felüli a karereje.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!