Connect with us

Prémium cikkek

Most vagy soha – Rams FA-kitekintő

Matt Stafford megszerzésével a Rams egyértelműen kijelölte a közeljövőben követendő utat: nyerni kell minden áron. Ha a Stafford-projekt nem eredményez minimum Super Bowl-részvételt a következő két-három évben (amíg a csapatnak nincs első körös pickje), akkor fejek fognak hullani, így nem lehet mást tenni, mint bekapcsolni a win now módot: csak a jelen számít, vagy most nyernek Sean McVayék, vagy soha.

A Rams két első körös picket és Jared Goffot áldozta be Matt Staffordért, amivel egyrészt legalább két, de inkább három évre elkötelezte magát a Lions korábbi sztárja mellett, másrészt elég nehéz anyagi helyzetbe hozta magát. Stafford 20 millió dollárt keres, míg Goff után 22 millió dollárnyi halott pénz keletkezett, így a csapat jelenleg 35 millió dollárral van a fizetési plafon fölött (bár a csere a ligaév kezdetéig nem lesz hivatalos, de a csapatnak akkor is úgy kell intéznie az anyagiakat, hogy semmilyen körülmények között ne lépje túl a limitet). Nem mintha ez különösebb problémát jelentene: ha a Saints el tud tüntetni 100+ millió dolláros mínuszokat, akkor 35 millió sem lehet kihívás.

Hogyan lesz pénz?

A Rams kerete az egyik legjobb a ligában, és bár Todd Gurley, Jared Goff vagy Brandin Cooks korábbi szerződése nagyon mellé ment, jelenleg csak olyan játékosok keresnek nagyon sokat, akik azt meg is érdemlik. Ráadásul Les Snead próbált alacsony aláírási bónuszokkal és magas garantált alapfizetésekkel dolgozni, így egy esetleges szerződésmódosítás nem jár akkora teherrel a későbbi szezonokra nézve. Összegezve: bőven van mozgástere a csapatnak.

Az első delikvens természetesen Matt Stafford. A korábbi 1/1-es irányító idén 20 millió dollárt keres garantált tartalom nélkül és még két évig van élő szerződése. Adná magát egy hosszabbítás, de az irányító állítása szerint győzni jött és nem pénzt keresni, így nem ragaszkodik a dologhoz. Ráadásul csak március 17-én lesz a Rams játékosa, így az ő szerződésének módosítása csak a piaci tevékenységnek adhatna egy löketet.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!