Connect with us

Érdekességek

38 éves csúcsot állíthatnak be a csapatok az idei drafton

Trevor Lawrence, Zach Wilson, Mac Jones, Justin Fields és Trey Lance – öt irányító, aki jó eséllyel nemhogy az első körben de a top 10-ben lesz kiválasztva. Mögöttük elég nagy a szakadék, Davis Mills (Stanford), Kellen Mond (Texas A&M) és Kyle Trask (Florida) sem első körös tehetség, de nem kizárt, hogy egyikük befér az első kör legvégébe. Amennyiben ez megtörténik, 38 éves csúcsot állítanak be a csapatok.

Az 1983-as draft parádés volt QB-fronton (is): rekordot jelentő hat irányító lett kiválasztva az első körben, pedig ekkor még csak 28 csapat volt a ligában. Az 1/1-es Baltimore Colts John Elwayt választotta ki, aki végül a Broncosban kötött ki és lett kétszeres bajnok és Hall of Famer. A következő QB Tidd Blackledge volt, akit a Chiefs választott ki az 1/7-es pickkel: óriási melléfogás lett, mindössze 1989-ig volt a ligában, 29 TD mellett 38 INT-t és 5286 yardot passzolt.

A Bills az 1/14-es cetlivel Jim Kellyt választotta ki, akivel ugyan nem sikerült bajnoki címet nyerni, de egymás után négyszer is Super Bowlba jutott vele a gárda, míg Kellyt később a Hall of Fame-be is beválasztották. Rögtön utána a Patriots elvitte Tony Easont, aki nem lett akkor bust, mint Blackledge, de a karrierje során elért 11 142 yardja és 61/51-es TD/INT arányára nem lehet különösebben büszke.

A Bills és a Patriots mellett, a Jets és a Dolphins is kiválasztott egy irányítót az első körben. A Jets az 1/24-es pickkel Ken O’Brien mellett döntött, aki ugyan nem lett korszagos klasszis, de kétszer is Pro Bowlba választották és egyszer vezette a ligát passer ratingben. Végül 25 094 yard, 126 TD és 99 INT került a neve mellé. Végül a Miami kiválasztotta a legendás Dan Marinót, aki a valaha volt legjobb irányító, aki nem nyert Super Bowlt, de az összes irányítót figyelembe véve is minimum top 10-es szintet képviselt.

Három Hall of Famer (köztük egy Super Bowl győztes), egy Pro Bowler és két bust – magasra lett téve a léc.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!