Connect with us

Draft

A draft második napjának legnagyobb nyertesei és vesztesei

A második nap eseményein is túlvagyunk, már bő 100 újonc került az NFL vérkeringésébe! Az első körből minden választást értékeltünk, a második napon pedig a legnagyobb nyerteseket és veszteseket emeljük ki. Ha pedig minden pickkel kapcsolatban kíváncsiak vagytok a reakciónkra, akkor nézzétek vissza a Draft Shownkat

A legnagyobb nyertesek

Akik az első kör után a másodikat is tökéletesen zárták

Négy csapat volt tegnap a top5-ön kívül, amelyik konszenzus A+ értékelést kapott tőlünk, ebből egy nem húzott a második körben, a maradék háromból kettő viszont itt is megkaphatja ezt az osztályzatot: a Los Angeles Chargers és a Chicago Bears. Mindkét csapat óriási stealt mutatott be ordító hiányposztra.

A Chargers a 47. pickkel a cornerback Asante Samuelt választotta ki, aki nálunk a 32. legjobb játékos volt, és tökéletesen illik majd Brandon Staley rendszerébe, ráadásul nagyon kellett még egy CB a csapatba Chris Harris és Michael Davis mellé. A Bears a 39. választási joggal vitte el az általunk 24. helyre rangsorolt Teven Jenkinst a támadófalának a jobb szélére, ahol eddig óriási lyuk tátongott.

Sokkal jobban nem lehet megoldani a draft első két körét, mint tette azt a Chargers és a Bears.

Akik felcseréltek első körbe várt védőkért

Volt három olyan védőjátékos, akit a legtöbben első körbe vártak és az volt a konszenzus, hogy top 25 játékosok ezen a drafton. Mégis kicsúsztak az első körből, így nagyot fogott velük az, aki végül kiválasztotta őket.

Patriots felcserélt az első körből kicsúszó védőfalember Christian Barmore-ért (konszenzus 26. legjobb játékos), akinek állítólag a személyiségével, érettségével akadtak problémák, ezért nem kelt el csütörtök éjjel. Belichick köszöni szépen, ő majd megneveli kicsit. A Pats egyébként nagyot fogott a harmadik körben is a 64. helyre rangsorolt Ronnie Perkinsszel, akit a 96. helyen sikerült kiválasztani.

Browns is felcserélt a kiszemeltjéért, nem tudta tovább nézni, hogy a linebacker (/safety/slot corner) Jeremiah Owusu-Koramoah a második kör második felébe csúszik. JOK azért nem kelt el az első körben, mert a csapatok nem igazán tudták elhelyezni őt egy adott pozícióba, nem találták a helyét egy profi védelemben. Ez nyilvánvaló veszély volt vele kapcsolatban, de atletikussága, tehetsége alapján kvázi minden szakértő úgy gondolta, hogy az első körben valaki azért bevállalja majd. A 17. helyre rangsorolt játékos ehhez képest végül az 52. helyen került kiválasztásra.

Raiders esetében arról beszéltünk az első körben, hogy a támadófal jobb szélére húzhatnak játékost vagy a safety posztra. Akkor kissé meglepően Alex Leatherwood érkezett, ez pedig azt jelenthette volna, hogy a class legjobb safetyjének tartott Trevon Moehrig nem Vegasban köt ki. Moehrig azonban nem kelt el az első körben, sőt sokáig a másodikban sem és kiment előtte két safety is. A 25. helyre rangsorolt játékost végül a 43. helyen választotta ki a Raiders egy felcsere után, itt pedig óriási stealnek számít. Talán fordított sorrendben lett volna logikusabb ennek a két prospectnek a kiválasztása, de a jövőben ez teljesen mindegy, mindketten Vegasban kötöttek ki.

New York Giants

Dave Gettleman tegnap feladta a “nem cserélek le” filozófiáját, majd annyira megtetszett neki ez a dolog, hogy a második napot is egy ilyen mozgással kezdte meg. És még így is be tudta húzni az 50. helyen a pass rusher Azeez Ojularit, aki a konszenzus boardon (amit az összes hiteles amerikai draft szakértő boardjából gyúrtak össze) a 20. helyet foglalta el. Persze azóta derült ki, hogy van egy térdproblémája, ami miatt várható volt a csúszása, ettől függetlenül a második kör közepén ez óriási fogás a New York-iaknak, ráadásul égető hiányposztra. A harmadik körben aztán már felfelé mozgott egy kicsit a Giants, és itt is sikerült egy jó kis játékossal orvosolni egy hiányposztot: slot cornerback pozícióba érkezett a 63. helyre rangsorolt Aaron Robinson a 71. választással. A szélen már jól néz ki az Óriások CB-állománya Bradberryvel és Adoree Jacksonnal, de belülre kellett még valaki.

Sam Darnold és Ryan Fitzpatrick

Két idén székhelyet váltó irányító is felkerült a listára, ugyanis csapataik mindent elkövettek a második napon, hogy megkönnyítsék a dolgukat. A Panthers konkrétan csak a támadósorba húzott péntek éjjel, a Washington pedig háromból kétszer a támadósort erősítette, nem is akármilyen emberekkel.

Carolinába három játékos érkezett három posztra a támadósorban, hogy megkönnyítsék Darnold dolgát. A támadófalba a 70. helyen a mormon missziót is megjárt Brady Christensen került kiválasztásra, akit ki lehet próbálni tackle-ként, de ha esetleg karhossza miatt nem válna be, még mindig jó lehet guardban. Az 59. pickkel megszerzett Terrace Marshall az elkapószekciót fogja erősíteni. Sokan az első körbe várták, de térdsérülése miatt később kelt csak el – ha ezzel nem lesz problémája, akkor méretével és atletikusságával nagyon jó opciót nyújthat Darnoldnak Robby Anderson és DJ Moore mellett. A harmadik körben a 83. pickkel pedig egy tight end, Tommy Tremble érkezett a Panthershöz. Egy igazi keménycsávó, aki blokkolásnál el akar pusztítani. Bizonyos szempontból inkább fullback, mint tight end erősségekkel bír, de szerintem elkapásokban is van benne potenciál.

Washingtonba az 51. pickkel a kiváló méretekkel rendelkező és nagyon atletikus Sam Cosmi érkezett, aki a támadófalat fogja erősíteni. A fegyverek tárházát pedig a 82. helyen kiválasztott Dyami Brown fogja növelni, aki szuperül egészíti majd ki a McLaurin-Samuel kettőst. Fitzpatrick boldog lehet, azért a holtszezon elején sokkal rosszabbul nézett ki az offense.

+1 Quinn Meinerz

Ez csak egy bónusz, hogy nézzétek meg pár videót Quinn Meinerzről, a Div3-as centerről, aki Youtube videók alapján tanult meg snappelni és az erdő közepén edz. Azért nyertes ő egyébként, mert a legmagasabban draftolt Div3-as prospect lett, illetve az OL guru Mike Munchak kezei alá került, akinél jobb edzőt nem nagyon kaphatott volna.

A legnagyobb vesztesek

Dallas Cowboys

A második körben úgy tervezte a Cowboys, hogy Trevon Moehriget fogja draftolni, azonban a Raiders felcserélt elé, keresztülhúzva a dallasiak számításait (az első körben is minden rosszul alakult Joneséknak, hiszen kiment előttük a két CB). A végül megszerzett cornerback, Kelvin Joseph a pályán még tetszik is, de itt elég nagy személyiségbeli kockázatot vállalt a Cowboys, hiszen bőven voltak off field kérdőjelek a cornerback kapcsán. Éretlen játékosnak tartják, akinek a fél lába kifelé lógott az egyetemi csapatától is és egyes játékosmegfigyelők szerint a rap karrier fontosabb lehet neki, mint a foci. Ezzel még kibékülnék, mert tehetségre egyébként rendben van.

A harmadik körben viszont elég érthetetlen húzások jöttek. Osa Odighizuwa (iDL) még szódával elmegy a 75. helyen (konszenzus boardon 112. volt), de hogy mit keresett a második napon Chauncey Golston (Edge) és Nahshon Wright (CB), azt nem tudom. Előbbi 180. volt a konszenzus boardon, utóbbi viszont rajta sem volt ezen a 300-as listán! Mindegyik poszton sok-sok jobbra tartott játékos volt még bent előttük.

Elképzelhető, hogy a Cowboysnak lesz igaza, és Golston illetve Wright is szuper karriert futnak majd be, de ez egyrészt nem túl valószínű, másrészt körökkel hátrébb is bepróbálkozhattak volna velük.

Seattle Seahawks

A Seattle Seahawks úgy vágott neki a játékosbörzének, hogy mindössze három pickkel rendelkezett (2.+4.+7. kör), egyértelmű volt tehát, hogy a hátracserélés lesz a taktikája John Schneideréknek. Ehhez azonban szükség van cserepartnerre is, aki felmozogna valakiért. A Hawks viszont nem talált ilyet, így kénytelen volt választani, amivel a legfontosabb célját nem tudta teljesíteni a csapat. Az ezen kívül már csak másodlagos, hogy egyébként maga a pick sem tetszik. Dwayne Eskridge egy baromi gyors elkapó, de ezen kívül semmilyen ütőkártyája nincs (lásd még John Ross, csak még rosszabb prospectként), és még öreg is.

Jared Goff 

Az első nap után örülhetett a Lions új irányítója, hiszen Penei Sewell az ő megvédéséért felel majd, most azonban elég szomorú lehet, hiszen a háromból egyik pickjét sem a támadósorba lőtte el a Lions a második napon. Ami azért nagy probléma, mert a jelenlegi kezdő elkapóduó Breshad Perriman és Tyrell Williams. Még ha a támadófal meg is védi egy átlagon felüli időn keresztül, mégis ki fogja tudni üresre játszani magát, hogy Goff megtalálja?

A Lionsnál egyébként egy elég komoly nigériai védelmi mag kezd kialakulni, hiszen az Okwara tesók és Amani Oruwariye mellett még két afrikai származású játékost drafolt a csapat, Levi Onwuzurikét a védőfalba és Ifeatu Melifonwut a cornerbackek közé. Ez nyilván nem negatívum, csak érdekesség.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!