Connect with us

Draft

A saját emberünkkel, a saját utunkon – 49ers draftértékelő

Rengeteg találgatás előzte meg a 49ers idei draftját, hiszen az utolsó pillanatig sikerült eltitkolni, kit fognak húzni az 1/3-as választási joggal. A jelöltek közül végül az igazi csiszolatlan gyémántra esett a választásuk, vele kell elindulniuk a Super Bowlig vezető úton. Ahhoz pedig hogy eljussanak odáig, igyekeztek megtalálni azokat a kisebb puzzle darabokat, akikkel teljessé válhat a kép.

A kiválasztott játékosok mellett zárójelben szereplő szám azt mutatja, hogy milyen helyen lettek draftolva ahhoz képest, hogy az Athletic által összeállított konszenzusos big boardon hol szerepelnek. Ha mínusz, akkor később, ha plusz akkor korábban keltek el.

1/3 Trey Lance, QB, North Dakota State (+9)

Nem Mac Jones és nem is Justin Fields volt az az irányító, akibe Kyle Shanahan annyira beleesett, hogy az 1/12-ről egészen az 1/3-ig felcseréljen, bízva abban, hogy vele végre kiaknázhatja a rendszerének mindennemű potenciálját. Több dologgal lehet vitatkozni a cserével kapcsolatban, de azzal biztosan nem, hogy mennyire zseniálisan tartották titokban a legvégéig, kit akarnak majd kiválasztani. A vita ott kezdődhet, hogy megért-e 1/12-ről az 1/3-ig felmozogni úgy, hogy a 49ers a Dolphinsnak adta a 2021-es első köre mellett a 2022-est és a 2023-ast is, valamint egy harmadik körös jogot 2022-ből. Ezt már kitárgyaltuk akkor, mikor nem tudtuk, ki lesz a választott, most viszont, hogy Trey Lance mellett döntöttek, újra át lehet gondolni, hogy mennyire érte meg a másodosztály legígéretesebb tehetségét elvinni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!