Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – NFC East

A liga tavalyi leggyengébb csoportjában volt mit helyre tenni, de így is figyelmeztető, hogy a csoport négy tagjából kettőnél a passzvédekezés, kettőnél pedig az irányító lehet a leggyengébb pont, ami a mai passzorientált ligában kifejezetten rossz előjel.

Dallas Cowboys

A leggyengébb láncszem: passzvédekezés

Amikor a Cowboys tavalyi szezonjáról beszélünk, akkor gyakran megfeledkezünk a Dak Prescott sérülése előtti időszakról, amikor a csapat még kompetitív volt, mert rengeteg pontot pakolt fel a táblára, de a védelem ezt rendszeresen képes volt alulmúlni. Ebből is látszik, hogy a csapat támadóoldalán a sérülésektől eltekintve még nem sok mindentől kell tartanunk, na de a védelem az ezer sebből vérzik.

Külön kiemelhető a passzvédekezés, ugyanis nem történt minőségi erősítés ebből a szempontból. A csapat egyetlen értékelhető passzsiettetője továbbra is DeMarcus Lawrence, de rajta kívül egyedül a fellángolásokra képes Randy Gregoryt érdemes megemlíteni, aztán hatalmas űr következik. A fal belsejéből pedig véletlenül se várjunk nyomást. Folytassuk a sort a nagyon inkonzisztens secondaryvel, ahol ugyan több fiatal is játszik, akiktől várjuk a berobbanást, de jelen pillanatban egyikükről sem lehet kijelenteni, hogy megbízható játékos. Végül pedig beszéljünk a linebacker sorról, ahol a Smith, LVE, Parsons sor névre akár nagyon tetszetős is lehetne, de egyik fiatalembernek sem erőssége a coverage. Amennyiben a futásvédekezést meg is oldják izomból, a passzjátékok ellen ennek a Cowboysnak komoly gondjai lesznek.

Miben lehet bízni?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Egyrészt ahogy említettem a fiatal secondaryben várhatjuk a fejlődést, elsősorban a másodéves Trevon Diggstől, aki nem véletlenül lett anno magasan draftolva, de Donovan Wilson és Anthony Brown is mutatott helyenként szép dolgokat. Másrészt Micah Parsons vegyes megítélése mögött ott van a remény, hogy esetleg nem is lesz olyan rossz coverage védő, mint amitől sokan félnek. Ezen kivül védőkoordinátor váltás is történt, a Falconsnál vezetőedzőként megbukott, de védőkoordinátorként sokkal többre tartott Dan Quinn érkezett, aki rendet tehet a tavaly megzavarodott egységben. Végső soron pedig ha nem sérül meg Dak Prescott, akkor még mindig túl dobhatják az ellenfelet. Ez tavaly is néha sikerült nekik.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Amennyiben a védelemtől kicsit el akarunk tekinteni, akkor mindenképpen a támadófalra kell koncentrálnunk. Ide ugyan a sérültek többsége visszatér, de Tyron Smith nagyon régóta nem tudott már végigjátszani egy egész idényt, La’el Collinst sem tudjuk, hogyan tér vissza és a fal belső részén is vannak kérdőjelek Martin kivételével. Nem gondolom, hogy ha mindenki egészséges, akkor ez egy rossz fal lenne, de mindenképpen érdemes a tekintetünket rajtuk tartani.

Philadelphia Eagles

A leggyengébb láncszem: passzvédekezés

A csoport másik tagjával ráduplázunk a passzvédekezésre, mégpedig teljesen jogosan. A passzsiettetés itt rendben lesz, de minden más csapatrész hagy kívánnivalót maga után. A corner sorban Slay személyében itt találunk egy nagyobb nevet, a probléma csak az, hogy Slay is borzasztóan teljesített magához képest tavaly. A felé szálló labdák 78%-ából elkapást engedett, ligaszinten is magas 743 yard kíséretében. Nem véletlen, hogy az ellenfelek irányítói is előszeretettel pécézték ki maguknak, mert a 75 target kimondottan soknak számít egy ilyen első számú CB esetében.

A gond úgy folytatódik, hogy még ezekkel a mutatókkal is azt kell mondani, hogy messze ő a legjobb corner a csapat rosterén. Sőt továbbmegyek, nem csak minőségben, de mennyiségben sem annyira kimagasló a gárda, mert mögötte Avonte Maddox kivételével nem nagyon van olyan játékos, akinek meghatározó snapszáma volt már a profi ligában. A safety sor Anthony Harris érkezésével már stabilabb lehet, de a linebacker szekció megint nem egy életbiztosítás passz ellen. Egyelőre nehéz meglátni, hogy az Eagles hogyan akarja megakadályozni az ellenfél passzjátékait, ilyen vékony és kérdőjeles secondaryvel.

Miben lehet bízni?

A már említett passzsiettetés mindenképpen segíthet. A csapat feltehetően abban gondolkodik, hogy nem kell jó teljesítmény a back7-től, ha odaérnek az irányítóhoz. Ez nem is rossz elgondolás, főleg ha van egy Barnett-Hargrave-Cox-Graham négyesed, akik tavaly csaknem 170 alkalommal gyakoroltak nyomást az ellenfél irányítóira. Továbbá a már szintén említett Harris adhat egy stabilitást a hátsó csapatrésznek, Slay pedig talán jobban megszokja a légkört és közelebb lehet detroiti formájához, mint a tavalyihoz.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Az elkapósorban továbbra is nehéz bízni, mert az elmúlt évek gyatra teljesítményei még élénken élnek az emlékezetünkben. Devonta Smith persze nagy fogásnak tűnik, de egy kivételes rookie-tól se várjunk nyarat, ha egy személyben kell megváltania a világot. Reagor egyelőre nem mutatott semmit első körösként, Fulgham teljesítményével még várjunk egy évet, hogy mennyire is volt kiugró teljesítmény a hátsókörös játékostól, Ertz pedig egyre lassabb és öregebb, ha egyáltalán még a csapatnál kezdi meg az évet. Az Eagles persze nem is feltétlenül fog a levegőben haladásra alapozni Hurts irányításával, de azért egy stabil passzjáték nem ártana, ha el akarják kerülni a tavalyi teljes reménytelenséget.

New York Giants

A leggyengébb láncszem: Daniel Jones

Lehet, hogy nem Jones a csapat leggyengébb játékosa, de az biztos, hogy a legrosszabb azok közül, akik meghatározóak lehetnek a sikerességre nézve. Jones tavaly sem tudta megmutatni, hogy miért draftolták nagyon magasan, a 11 touchdown átadására érkezett 10 interception. Nem volt sok nagy játéka és nem is volt igazán pontos. Emellé jön az a tény, hogy nem vigyáz jól a labdára, 2019 óta messze-messze neki volt a legtöbb fumble-je és arányaiban az interceptionöket is szorgosan gyűjtögeti.

Miben lehet bízni?

Jones nem játszott jól eddigi karrierje során, de ilyen jellegű személyzete megközelítőleg sem volt soha. Darius Slayton és Evan Engram mellé most megkapta Kenny Golladayt, Kyle Rudolphot és Kadarious Tooney-t is, hogy a visszatérő Saquon Barkley-t ne is említsük. Ezen kívül a támadófala sem lesz olyan borzasztó, az Andrew Thomas-Nate Soldier-Matt Peart-Will Hernandez-Zach Fulton névsorból ki lehet válogatni egy olyan kezdőt, amelynek kevés kifejezetten gyenge pontja lesz. Ha ilyen körülmények között sem tud fejlődni egy minimálisan Jones, akkor azt hiszem eltemethetjük a profi karrierjét.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A védelmet tavaly zseniálisan összeszedte Patrick Graham védőkoordinátor, sőt a nevekhez képest masszívan felülteljesítő is volt a gárda. Az egyetlen kérdés számomra a passzsiettetés, ahol Leonard Williams ugyan teljesen magára talált és kiváló idényt tudhat maga mögött, de mellette nem igazán villogott senki. A 30 siettetést rajta kívül senki nem érte el, inkább több közepes teljesítmény volt ebben az aspektusban. Talán az újonc Azeez Ojulari segít majd.

Washington Football Team

A leggyengébb láncszem: Irányító poszt

Fájó szívvel, de a Ryan Fitzpatrick nevével kezdődő QB posztot kell említenem, mert akármekkora gangsta is Fitzmagic, azért ő már nem egy stabil franchise irányító a mai ligában. Lesznek kivételesen jó mérkőzései, amiket akár megnyer a csapatának, ugyanakkor én tartok tőle, hogy több olyan lesz, amit egyenesen ő veszít el a Football Teamnek. Arányaiban nézve hiába volt több nagy játékot ígérő megmozdulása is, legalább ennyi labdavesztéssel fenyegető playben is szerepet vállalt. Márpedig ami igazán fontos lesz szerintem ennél a csapatnál, hogy ne adják el sokat a labdát, mert a védelem úgyis mérkőzésben fogja tartani őket.

Miben lehet bízni?

Talán abban, hogy Ron Rivera higgadtsága átragad Fitzpatrickra is és nem hagyja, hogy a hév elvigye. A Football Team tavaly is szépen, megfontoltan játszott, sokat futtatta a labdát és mérkőzésben maradt. Ráadásul most érkezett Curtis Samuel is az elkapószemélyzetbe, így még eggyel több azon játékosok névsora, akinek csak gyorsan a kezébe kell juttatni a labdát és várni, hogy megcsinálja a nagy játékot.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A linebacker sorba érkezett egy elsőkörös újonc, de nehéz azt várni Jamin Davistől, hogy majd rendbe teszi az egységet. Főleg az első évében még csak az akklimatizálódás lesz a fő feladata és az elsőéves linebackerek különben sem szoktak villogni. Davis ráadásul sokak szerint elég nagy reach is volt a draft azon pontján, így a nyomás is rajta lesz a fiatal játékoson, hogy megmutassa, nem volt hiábavaló a magas kiválasztása. Rajta kívül még a másodéves Cole Holcomb és a közepesnél soha nem jobb Jon Bostic kaphat sok játéklehetőséget. Nem a legacélosabb sor maradjunk annyiban.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!