Connect with us

Prémium cikkek

10+1 alkalom, mikor nem irányító lett a Super Bowl MVP… jogosan

A Super Bowlokon az esetek többségében irányító szokta kapni az MVP címet, de mivel itt egy meccsen dől el minden, ezért nem ritka, hogy valaki más kapja ezt a díjat. A legutóbbi cikkemben azt elemeztem, milyen esetek voltak, ahol irányító helyett más is kaphatta volna az MVP díjat, most pedig érkezzen 10+1 olyan eset, ahol nem irányító lett megválasztva a legértékesebb játékosnak. Jogosan.

Azokat a Super Bowl MVP díjakat, amiket nem irányító kapott általában véve senki nem vitatja. Egy-két kivételtől eltekintve egyikkel sem lehet vitába szállni. Mivel aránylag sok ilyen eset volt, és mindet nem lehet bemutatni egy tízes listán belül (pláne nem egymással összehasonlítva), ezért a következő formátumhoz nyúltam: Kiválasztottam egy alkalmat, ahol szerintem a legjobb döntés született, és azt raktam első helyre. A maradék kilenc helyre pedig úgy választottam, hogy minél több opció megjelenjen, így 3 futó 2 elkapó, és további 4 védő MVP díj kerül bemutatásra. Ezeket nem rangsoroltam, a számozás csak a könnyebb követhetőség kedvéért lett beletéve. Továbbá még megemlítek egy +1 alkalmat is, ahol ugyan jó döntés született, a körülmények miatt mégis kicsit furcsának hathat.

A csoport: A futók

10. Super Bowl VIII

Larry Csonka, RB, Dolphins

Lehet-e úgy eredményes támadójátékot futtatni és Super Bowlt nyerni, hogy összesen 7 alkalommal hívsz passzjátékot? A Dolphins bemutatta, hogy lehet. Ezen a döntőn ugyanis a Miami irányítója, Bob Griese összesen hétszer hajította el a labdát, miközben 51 alkalommal hívtak futást. Ebből 33-szor Csonka kapta meg a labdát, aki végül 145 yardig és 2 TD-ig jutott. Talán nem tűnik olyan soknak, figyelembe véve, hogy a többi MVP futó milyen statisztikákat produkált. Csonka esetén azonban ott van az a tény is, hogy egy idő után már az ellenfél is rájött, hogy passzra nem kell figyelni, úgyis mindig Csonka kapja a labdát. És még így sem tudták megállítani.

9. Super Bowl XVII

John Riggins, RB, Washington

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!