Connect with us

Prémium cikkek

Josh Allen olcsón írt alá, cserébe viszont már ma 160 millióval gazdagabb lett

Tegnap este robbant a bomba, hogy Josh Allen kapott egy 6 éves, 258 millió dolláros szerződést a Buffalo Billstől. Ez új pénzt tekintve (43 millió dollár/év) a második legnagyobb szerződés valaha, bár a valóságban még a harmadik helyre sem elég. Cserébe viszont nehezebb lesz elküldeni, mint Jared Goffot vagy Carson Wentzet.

A Billsnek nem volt egyszerű dolga Allennel: a csapatnak két borzalmas és egy hihetetlenül jó szezon után kellett dönteni arról, hogy már most hosszú távra magához láncolja-e a fiatal irányítót. A korai hosszabbítás mellett szólt, hogy akár 8-10 millió dollárokat is lehet így spórolni, ugyanis biztosra vehetjük, hogy még egy elit szezon után Allen évi 50 millió dollár alatt nem ír alá. Az idei olcsóságot a Billsnek a kamatos kamat kamatjával együtt kellett volna megfizetni, hosszú távon egyértelmű, hogy pénzügyileg a helyes döntés született.

Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül Jared Goff és Carson Wentz esete mellett, akik Allenhez hasonlóan három szezon után kaptak óriási szerződést. A hosszabbítás az ő esetükben így utólag nézve egyértelműen korai volt, egyikük sem igazi franchise QB matéria, nem véletlenül nincsenek már az őket draftoló és később megfizető csapatnál. A Billsnek tehát jó oka volt a hosszabbítás sürgetése és halogatása mellett is, és talán ezért született egy ennyire kompromisszumos megoldás: Allen még top 3-as fizetést sem kap, cserébe viszont 2026-ig érinthetetlen.

Az olcsóság ára

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!