Connect with us

Összefoglaló

A későn ébredő medve

Az éghajlatváltozás Pittsburgh mellé űzött egy békés medvét, aki összegyűjtött magának mindent télire, és aludni tért. Egy csapat helyi lakos azonban rátalált a medve barlangjára, és megpróbálta kifosztani. Már majdnem elvittek mindent, amikor a zajukkal felverték a medvét, aki azonnal rájuk támadt. Az állat azonban vad dühében nem vette észre a kiálló küszöböt a barlang bejáratánál, és megbotlott benne. A rablók így megszöktek, és magára hagyták az éhesen maradt medvét.

Chicago Bears @ Pittsburgh Steelers 27 – 29

Előzetesen egy szenvedős, kevés pontos meccsre lehetett számítani, ahol csak a védelmek lesznek a pályán, és pontszerzést is ritkán látni. Nos, a végén egy izgalmas és szoros végjátékot kaptunk, ami a lehető legbearsesebben ért véget. Pedig az első félidő után úgy nézett ki, a vendégeknek nem lesz semmi esélyük. A Bears ugyanis az első félidőben két dolgot csinált: 3&outtal puntolt, vagy eladta a labdát. A Steelers védelem minden szinten dominálta a játékot, és csupán a félidő végén tudott a Chicago egy mezőnygólt elérni. Eddigre már a Steelers neve mellett 14 pont volt.

Ben Roethlisberger az első félidőben rácáfolt az őt nyugdíjba küldők hangjára, és levezetett két TD drive-ot is, ahol többször is nehéz szituációkat oldott meg. Előbb Najee Harris futott be a célterületre, majd Big Ben Pat Freiermuth-ot találta meg a célterületen belül, amivel két labdabirtoklásra növelte az előnyét.

Félidőben úgy tűnt ez egy sima kiütés lesz, és a harmadik negyed sem mutatott mást. A Bears el tudott érni még egy mezőnygólt, de ezzel szemben a Steelers újabb TD-t szerzett, egy újabb Big Ben-Freiermuth összjátékkal. Az extrapont Boswell részéről kimaradt, de ekkor még senki nem gondolta, hogy fontos lehet.

A negyedik negyedre fordulva azonban történt valami, amire a Steelers nem számított: a Bears felébredt. Előbb a támadósor kezdett életjeleket mutatni annak köszönhetően, hogy Matt Nagy végre elengedte Fieldset, és több hosszabb átadásba is beleállt a vendégek irányítója. Az eredmény egy 82 yardos drive lett, amit Darnell Mooney 15 yardos TD futása zárt le.

A Steelers egy 54 yardos mezőnygóllal válaszolt erre, majd érkezett két váratlan hiba a speciális egységektől. Előbb a Bears vesztett labdát a kickoffból, de a Steelers semmit nem tudott kezdeni az ölébe hullott lehetőséggel. A Steelers puntra egy Bears punt érkezett, ahol ezúttal a hazaiak hibáztak nagyot. Ray-Ray McCloud ugyanis elvesztette a labdát, amit DeAndre Houston-Carson szedett össze és futott be vele a célterülete.

Ezzel a nagy hibával egy pillanat alatt megfordult a mérkőzés képe, és noha 23-20-ra még mindig a Steelers vezetett, de a Bears megérezte a vérszagot, és innentől kezdve a Steelers semmiben nem lehetett biztos. Egyedül egy újabb TD tudta volna megnyugtatni a hazaiakat, de csak mezőnygólt sikerült összehozni (ezúttal 52 yardról), így 3 perccel a vége előtt Fields megkapta az esélyt, hogy megnyerje a meccset.

Az újonc irányító nem ijedt meg a feladattól, és nagyon simán végigment a pályán, majd a Darnell Mooney-nak adott 15 yardos TD-passzának köszönhetően először az este folyamán vezetést szerzett a Bears. Egy probléma volt csupán, alig egy percet pörgettek le az órából, ami azt jelentette, hogy a Steelersnek bőven maradt még ideje, és Big Bennek elég volt mezőnygólig eljutnia. Ez össze is jött, (többek között több Bears védelmi hibának köszönhetően, mikor nem jól álltak fel a játékhoz) és fél perccel a vége előtt Boswell 40 yardról berúgta.

A Bearsnek összesen 30 másodperce maradt időkérés nélkül, lehetetlen feladat volt ebből mezőnygól távolságot kiharcolni. Fields nem is tudott csodát tenni, csupán az ellenfél 47-eséig tudott eljutni. Innen két opció volt, egy hail mary vagy egy 65 yardos mezőnygól. Nagy az utóbbi mellett döntött, és inkább Santossal rúgatott egy majdnem NFL rekordot érő rúgást. Valószínűleg kevesen hitték, hogy Santos innen belövi. Az irányzék jó volt, de a labda a célterület közepén ért földet, nem a kapu mögött.

Noha a Bears kikapott, de az utolsó negyedes játékuk már biztató volt. Fields egyre jobban kezdi felvenni az NFL ritmusát, és a liga egyik legjobb védelme ellen is képes volt vezetni a csapatát. Idei egyik legjobb teljesítményét tette le az asztalra (291 yard 1-1 TD-INT), és bár végül győzelmet nem tudott szerezni, de ha tovább halad ezen az úton, akkor a Bears szurkolók végre kapnak egy olyan irányítót, akire mindig is vágytak (ha az edzői stáb tanul a meccsből, és engedik Fieldset játszani).

A Steelers ismét csúnyán, de nyert, és számukra most csak ez a fontos. Az AFC-ben jelenleg semmi nincs eldőlve, a mezőnyt elnézve itt még bármi megtörténhet, így az ilyen győzelmek is nagyon sokat érhetnek majd a végén.

18 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katonadani
2021-11-09 06:51

én utálok a legjobban bírózni, de ezt most én sem bírtam ki…

a cassius marsh taunting nevetséges volt, ahogy a bearstől elvett td egy nem létező low block miatt és az azt követő elmaradt roughing the passer fieldsen (mikor big benen ennél jóval kisebbet meg befújtak), plusz a bedobott DPI mikor semmi sem volt…

nem emlékszem ennél zavaróbb bíráskodásra az utóbbi évekből, pedig azért bőven voltak pocsék teljesítmények.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  katonadani
2021-11-09 07:49

Én azért emlékszem a legutóbbi két Chiefs-Patriotsra is, amikor meccsenként úgy 10 pontot vettek el a zebrák ordas nagy baromságokkal. Nem Brekiéktől

csak ezt ne
csak ezt ne
Reply to  katonadani
2021-11-09 08:00

A Steelersnek szurkoltam, Marsh kifejezetten nem a kedvenceim egyike, de ez a meccs sok volt. Jó lenne azt mondani, hogy példátlan, de nem az, itt nem egy kis hazai pálya volt, hanem minden egyes momentumot a Bears ellen fordítottak. Csúnya volt.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  katonadani
2021-11-09 07:20

A Marsh taunting-ról van infó, hogy mire dobták be konkrétan? Valamit beszólt, vagy nekiment a bírónak, vagy csúnyán nézett? A felvételek alapján nem volt nekem egyértelmű, hogy mivel húzta ki a gyufát.

Gergely Nagy
Gergely Nagy
Reply to  Antal Kovacs
2021-11-09 07:39

Azt mondta New Englendbe rossz a levegő az öreg Bill meg bedobta a sárgát.

katonadani
Reply to  Antal Kovacs
2021-11-09 07:41

ezt mondta a bíró: “I saw the player, after he made a big play, run toward the bench area of the Pittsburgh Steelers and posture in such a way that I felt he was taunting them.”

bírónak nem ment neki, illetve hát épp a bíró rakta ki a seggét kicsit, ami külön vicces, de nem arra ment a zászló, már előtte nyúlt érte. Nem is szólt be semmit, csak a bíró úgy ÉREZTE, hogy tauntingosan állt és nézett a kispad felé. LOL

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  katonadani
2021-11-09 20:01

A taunting büntetést nevetségesnek biztos nem nevezném. Én szerintem adható volt, mert egy ilyen vándorjátékos akit a play során bucira szivat a guard és a társaknak köszönhetően tud 6 mp után egy sacket bemutatni az ne induljon meg arcoskodni az ellenfél oldal vonala felé várva, hogy valakit majd kiprovokál ezzel. Természetesen azt elfogadom, ha valaki ezt nem tartaná büntetésnek és személy szerint, ha mondjuk TJ Watt/Garrett ünnepelne így egy domináns sacket, akkor már én is hajlanék arra, hogy rájuk ne érkezzen egy meccset befolyásoló zászló ilyen esetben. Az mondjuk érdekelne, hogy a játékvezető szándékos kontakt keresésével, mit kezd a liga, mert láthatóan őt provokálta leginkább Marsh :D

wolandrule
wolandrule
Reply to  katonadani
2021-11-09 09:40

Múlt héten a Saints kapott ugyanilyen hazai pályát, hasonlóan nevetséges taunting-al, RTP-kel, az egyiknél ordas holding közben letépték a Bucs védő sisakját és a végén hozzáért az irányítóhoz, azonnal repült a sárga. Mindez egy kivédekezett red zone játéknál, amiből így TD lett. És ez csak az egyik volt a sok hülyeség közül.
Ezek azért meccset befolyásoló döntések, mint ahogy az a taunting volt tegnap, meg az elvett TD.. A vasárnapi Aaron Donald “mészárlásra” dobott zászló is nevetséges kategória.

Bandi
Bandi
2021-11-09 06:34

Én nem szeretek bírózni, de ez a meccs egyértelműen ezen ment el. Még a nagyon sok jogosam bedobott zászló mellett is nyerhető lett volna. Elvettek egy TD-t(egy ennél durvább chop blockot meg nem dobtak be FitzPatrickra)majd be se dobtal egy egyértelmű rough in the passert, ami miatt csak 3 pont lett 7 helyett. Illetve az a taunting is eleg vicces volt, amivel megmentették a Steelers utolsó drive-ját, de mindegy is. Nagy megmutatta, hogy neki itt befellegzett, abba biztos vagyok, hogy Bill Lazorral meglett volna. Enmyire, hogy nem lehet fejben ott egy csapat?

bjeela
bjeela
2021-11-09 06:32

Ki az az ökör, aki küszöböt épít a barlang bejáratához?

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  bjeela
2021-11-09 08:09

Nem jól olvastad, Medve, nem ökör! :D

bjeela
bjeela
Reply to  Krisztian Fekete
2021-11-09 09:30

Tisztázzunk valamit: a medve qrvára nem kőműves, tehát rohattú nem épít, hanem elfoglal. Szóval még mindig ott tartunk, hogy ki volt az az elvetemült surmó, aki küszöböt épített egy barlang bejáratához?

peter szabo
peter szabo
Reply to  bjeela
2021-11-09 08:20

Leg NAGY obb barátod…

bjeela
bjeela
Reply to  peter szabo
2021-11-09 09:35

Erről mindig eszembe jut a vicc, amikor a két bors ökröcske megszólítja Horn Gyulát, hogyaszongya mit kívánsz kisgazdám, mire Horn Gyula: Kisgazda ám a qrvaanyád!

vabu
vabu
Reply to  bjeela
2021-11-09 07:03

:) :)

LG
LG
2021-11-09 15:01

Azért Santos csak eltalalta a keresztlécet a végén. Tudom erre még nem adnak pontot (pedig sokkal nehezebb azt eltalálni, mint csak simán belőni a két pilon közé, na mindegy), de itt ha Fortuna a Medvék mellé áll, óriási feltámadásról, lehengerlő második félidőről beszélnénk.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  LG
2021-11-11 19:47

???? Hiányzott vagy 10 yard hozzá.

bjeela
bjeela
2021-11-09 09:55

Köszönnyük az eccséges, támogató jellegű kijállást az Egyenlő Jogokat A Medvéknek Világligája nevibejis! Ettő még az a hejzet, hogy minket itten ki akarnak írtani! Ne haggyuk! Mencsük meg a Medvéket! Le a globális felmelegedést kreáló vadkapitalistákkal! Éjjen a Ződ Gondolat megazErdő és a lazacos fojó! A mézzel teli csupros felajánlásokat várom a küszöb elé…

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x