Connect with us

Összefoglaló

A Washingtoni megnemtámadási szerződés

Alulírott, hogy a szerződő felek P. Carroll és R. Rivera megegyeznek abban, hogy kölcsönösen tiszteletben tartják egymás célterületét. Oda támadást nem indítanak. Amennyiben az egyik fél megszegné a megállapodást, úgy a másiknak joga van hasonlóan eljárni, és a vétkes fél a meccs további részében a sárga vonalat nem lépheti át. Továbbá a felek abban is megegyeznek, hogy közösen kiállnak a punterek érdekében, és folyamatos munkával látják el a megnevezett játékosokat.
Kelt: Washington, 2021. november 29.

Seattle Seahawks @ Washington Football Team 15 – 17

Két negatív mérlegű csapat párharcától nem sokat vártunk, és nem is kaptunk sokat. A végét azért sikerült kicsit izgalmassá tenni, de az lényegében a semmiből jött, és az odáig vezető úton azok mondhatták magukat szerencsésnek, akik belealudtak a meccsbe.

A mérkőzés két gyors 3&outtal kezdődött, ahol a két offense összesen 7 yardot tudott haladni. Ezután azonban összeszedték magukat a támadósorok, és előbb a Washington vezetett le egy 9 perces drive-ot, ami mezőnygóllal zárult, majd a Seahawks válaszolt egy rövid, de annál hatásosabb TD drive-val, ahol Wilson Everettet találta meg a célterületen belül.

Ezután ismét megrekedtek a támadók, puntra punt érkezett, INT-re fumble. A félidő végén azonban a Washington eljutott az ellenfele célterületére egy Heinicke-McKissic játéknak köszönhetően. A TD után a hazai csapat három ponttal vezethetett volna, de az extrapontot a Seahawks blokkolta, sőt, a blokkot elvégző Rasheem Green fel is kapta a labdát és visszafutott vele a célterületig. 10-7 helyett így 9-9-es döntetlen lett az első félidő eredménye. Az extrapont visszahordása közben ráadásul a Washington rúgója megsérült, és a második játékrészben már nem tudott pályára lépni, ami leszűkítette a csapat lehetőségeit.

A második félidőt a Seahawks kezdte, de csak egy gyors 3&out jött össze. A Washington ellenben levezetett egy újabb TD drive-ot, ezúttal McKissic futással jutott be a célterületre. Mivel a rúgó sérült volt, ezért Rivera két pontosnak ment neki, amit Antonio Gibson sikerrel végre is hajtott. 17-9-re elhúzott így a hazai csapat, ami pedig ezután jött, az a nézők valóságos kínzása volt.

A következő bő 13 percben ugyanis a két csapat 7 drive-ot vezetett le, ami mind punttal ért véget. Összesen hat 3&outot hozott ez a 13 perc, és egyetlen egy first downt. A Washington ultrakonzervatív hívásokkal próbált meg haladni, de csupán annyit értek el, hogy a first down vonal közelébe sikerült eljutni. A Seahawks ugyan nem csak futásokkal próbált meg haladni, de Wilson passzai sem működtek.

Egy drive-ot leszámítva egész meccsen nem tudott haladni a Seahawks. Mindent elmond a csapat támadóinak teljesítményéről, hogy 2 perccel a vége előtt összesen 5 first downja volt a csapatnak. Hét 3&out mellett. Wilson rendre alul vagy túldobta az elkapóit, és néhány passza is inkább a védőknek ment, semmint saját játékosnak. A futójáték pedig egész egyszerűen nem létezett. Alex Collins rendre a LOS-en már találkozott az ellenfél védőivel, annál az egy alkalomnál pedig, ahol sikerült túljutni a LOS-en, kiütötték a labdát a kezéből. Wilson volt a legjobb futója a csapatnak. 16 yarddal.

Mivel a Seahawks offense képtelen volt bármit csinálni, így a Washington megengedhette magának azt a luxust, hogy ő se csináljon semmit. Végül azonban a 4. negyed közepén rájöttek arra, hogy a végtelenségig nem lehet puntolni, és végre sikerült first downt szerezniük. Nem is egyet. Az utolsó negyedben a Washington egy majdnem 9 perces drive-ot tudott levezetni, amivel az ellenfele 3 yardosáig jutott. Ott azonban megtorpant a drive.

Három sikertelen kísérlet után Rivera úgy döntött, jobban bízik a támadókban semmint a punterében, akinek a mezőnygólt kellett volna rúgnia. Így hát nekiment negyediknek, és Heinicke célba is vette a célterületen belül Logan Thomast, aki azonban nem tudta elkapni a labdát. Kevesen múlott, de a labda éppen földet ért.

Wilson kapott 2 percet (időkérés nélkül), hogy megtegyen 97 yardot, és valahogy hosszabbításra mentse a meccset. Az addigi teljesítménye nem sok pozitívumot ígért, de ebben az egy drive-ban hirtelen elkezdett minden működni. A passzai és a megmozdulásai újra a régi Wilsont idézték, Metcalf is végre labdát kapott (egészen eddig nem volt elkapása), és a Seahawks támadók végre egy NFL csapat benyomását keltették. A Washington védői is kicsit megzavarodtak ettől a váratlan javulástól, olyannyira, hogy 20 másodperccel a vége előtt teljesen üresen hagyták Freddie Swaint, és Wilson egy 32 yardos TD passzt dobott. Az egyenlítéshez azonban még egy kétpontosra is szükség volt, Wilson pedig nem vette észre a teljesen üresen álló Metcalfet, a passzát pedig Kendall Fuller csípte el.

A sikertelen kétpontos miatt a Seahawksnak egy onside kick maradt az utolsó esélye, ami kisebb meglepetésre sikeres is lett…
Volna, ha nem lett volna illegális a formáció. Az egyik Seahawks játékos, Nick Bellore, akinek semmi köze nem volt a játékhoz ugyanis rosszul állt fel, emiatt újra kellett rúgni az onside kicket, és másodszorra már a Washington szedte össze a labdát.

A végét a Seahawks szorossá és izgalmassá tette, de az egész meccset nézve nem érdemelt volna győzelmet. Az offense az utolsó drive-ot leszámítva semmit nem csinált, és egy ponton az a szégyen is valós opció volt, hogy több 3&outja lesz a csapatnak, mint first downja. Ugyanakkor a Washington sem lehet maradéktalanul elégedett az eredménnyel. A győzelem összejött, de nem sokon múlott, hogy sikerüljön elbukni egy megnyert meccset. Ilyen szinten ráülni egy nyolc pontos előnyre nem lehet. Még akkor sem, ha az ellenfél egész meccsen nem csinál semmit.

A Washington viszont ezzel az eredménnyel jelenleg 5-6-os mérleggel az NFC hetedik, azaz wild cardot érő helyére lépett elő. A Seahawks mindeközben az 1/4-es pick birtokosa…. lenne, ha nem adta volna azt oda Jamal Adamsért a Jetsnek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!