Connect with us

Hír

Everson Griffennek újra előjöttek a mentális problémái

A Vikings pass rushere, Everson Griffen korábban is küzdött mentális gondokkal, idén is volt már agyrázkódása, és a jelek szerint most volt egy újabb epizódja. A védő előbb videót posztolt a közösségi médiás felületeire, ahol egy fegyverrel volt látható (amit elmondása szerint csapattársa, Dalvin Cook szerzett be neki) és arról beszélt, hogy valaki az életére tör. Emellett az ügynökének is küldött üzeneteket (amikről képernyőfotót posztolt), amikben segítséget kér, mert meg akarják ölni.

A csapat képviselői és mentális egészséggel foglalkozó szakemberei is kint voltak a helyszínen Griffen otthonánál, azonban a játékos nem engedett be senkit a házba. A rendőrök is megvizsgálták a helyszínt és nem találtak sem betörőt, sem betörésre utaló jeleket, így magabiztosan állították, hogy nincs bent senki a játékoson kívül.

Hosszú huza-vona után végül Griffen kijött a házból bármiféle probléma nélkül, és azóta megkapja a szükséges ellátást, áll a Vikings közleményében.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
d zoli
d zoli
2021-11-25 06:35

Mentális probléma + fegyver. Taps. Dalvin te fasz!
Drukkolok, hogy legyen megoldás a bajára.

Fetyke
Fetyke
2021-11-25 14:06

Tegyük kicsit tisztába a dolgot. Griffenről már régóta tudott, hogy bipoláris zavarral, más néven mániás depresszióval küzd. Ez egy olyan pszichés betegség, aminek a kialakulásához a sportnak vagy a focinak elvileg nem sok köze van. Már évekkel ezelőtt is volt hasonló rohama (akkor egy csapattársa háza előtt csinálta a fesztivált). Gyógyszerekkel jól kezelhető, megfelelően beállított adagolások esetén az illető teljes értékű életet élhet. De sajnos időközönként visszaesés következik be a beteg állapotában, ennek különböző okai lehetnek. De nem olyan félelmetes ez a dolog, mint ahogy elsőre, kívülről látszik. Persze akinek együtt kell vele élnie (családtagok, barátok, stb.) annak nem könnyű azért.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  Fetyke
2021-11-26 12:11

Kívánom neki, hogy zökkenőmentes legyen a civil élete, nagyon szurkoltam, mikor visszakerült a pályára. De…Egy ilyen roham-rosszabbodás elméletileg érheti meccs közben is. Gondolom ilyenkor régi cimbijéhez, Dalvinhoz fordul, aki gyógyszer vagy mentolos cukorka helyett egy automata géppisztollyal kjnálja a sportszatyrából.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Viktor Gál
2021-11-26 13:53

Nem mondom, hogy nem lehet igaz a történel Dalvin féle szála…
És a rosszabbodásnak annyiban lehet köze valóban a focihoz, hogy a rosszul kezelt stressz vagy idegeskedés kiválthat rosszabbodást. Tehát nem CTE szerű a dolog, hogy az ütésektől rosszabbodik. Viszont amit idén művel a csapat, az lassan nálunk is mániás depressziót vált ki… majd most vasárnap láthatjátok ti is…
De például visszaesést okozhat drog, alkohol vagy kávé (koffeint) fogyasztása is. Szóval sok oka lehet és lehet köze áttételesen a focihoz is igen.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x