Connect with us

Draft

Hogy fest a 2022-es irányító class?

Hogy a címben szereplő kérdésre röviden válaszoljak, nem úgy mint az elmúlt években. Nem találunk a jövő évi kínálatban olyan triviális 1/1-es jelöltet mint korábban, sőt szinte biztosan kijelenthető, hogy 2017 után újra nem irányítóval kezdődik majd meg a 2022-es NFL draft. Azonban sok szurkoló érdeklődik már ilyenkor a következő évi játékosok iránt, mert csapatuk már eltávolodott a rájátszástól és kíváncsiak az új tehetségekre, nekik nyújthat egy kis útmutatást ez a cikk.

Utoljára 2013-ban fordult elő, hogy nem kelt el irányító a top10-ben, de talán ilyen mélységekben szerintem nem kell gondolkoznunk, hiszen sok csapat kereshet majd új megoldásokat a center mögé. Az azonban, hogy nincs akkora tömörülés a class legtetején nem jelenti azt, hogy ne lehetne izgalmas, jó prospecteket találni az első körben vagy akár a második elején. Patrick Mahomes, Lamar Jackson és Deshaun Watson is megmutatta, hogy a top10-en kívülről is a liga tetejére lehet jutni… na de nézzük a játékosokat.

Malik Willis, Liberty

Ha van irányító, aki jelenlegi tudásunk alapján eséllyel pályázik egy top10-es választásra, az talán az idén sokat előrelépő Liberty karmestere. Willis igazán illeszkedik a modern felfogású irányítók képébe: ágyú karja van, amivel bármikor képes nagy játékot a védelem mögé lőni és megvan benne az az atletikusság és agilitás a földön, ami Kyler Murray-ben.

Az Auburn által recruitolt, de csak a cserepadot koptató irányító két éve transzferelt a Libertyre, ahol egyértelműen köré húzták fel az offense-t. A spread sémában rengeteg gyors döntést kell meghozzon Willis, egymást érik az RPO, play action játékok, rövid passzkoncepciók és a roll out hívások. Gyors döntéshozása és dobómozdulata remekül illik a rendszerbe. A séma miatt azonban a legtöbb passzát 10 yardon belülre kell kiossza és azokat is elsősorban a pálya középső részére. In breaking route-ok, stop útvonalak és swing passzok tarkítják a lőlapját. Ebben a rendszerben jól is működik, de a pontossága már visszaesik, amint kikerül a környezetből. Csupán 59%-os a célbajuttatási rátája a számokon kívüli passzoknál. Ez a fajta séma nem teljesen pro ready, bár tény, hogy az NFL is elindult ebbe az irányba az elmúlt években. Kissé furcsa módon azonban ennek ellenére remek a mélységi játékoknál: 81%-os a pontossága ilyen dobásoknál. Bárhova oda tudja dobni a labdát, bár időnként a pontosságon, a labda helyezésen lehetne még javítani, a 81% kissé csalóka. Az ereje, a labda sebessége azonban rendben van, nem tesz túl sok “hasat” a dobásba, ha nem szükséges és igazi lézerekre is képes.

Az igazi fegyvere azonban az atletikussága. A legjobb atléta az idei QB classban. Rendkívül robbanékony, elektrikus, a liga következő Kyler Murray-je, Lamar Jackonja lehet. Nem hezitál, ha megnyílik a lehetőség, és olyan agilis a mozgása, hogy egymás után vetődnek árnyékra a védőt. Szó szerint kicsúszik a szerelési kísérletekből.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Ami egy oldalról erősség, az a másikról gyengeség. Mivel sokkal jobb atléta mint legtöbb ellenfele, nem igazán érzi a zsebet. Sokszor mozog ki indokolatlanul és kényszeríti magát arra, hogy mozgásból kelljen eldobnia a labdát. A passzai nagy része gyors 1-3 lépéses dropbackekből jön és sok játékban forgatják ki a tackle boxon kívülre. A profi ligában az eddigiekhez képest sokkal többet kell majd a zsebből dolgozzon és kockázatosabb lesz folyton elhagynia az őt védelmező játékosokat. A hero mentalitás időnként jellemző rá. Túl sokáig tart labdát, egyedül akarja megoldani, vagy egyszerűen csak pontatlan lesz egy nehéz dobásnál.

Mint a legtöbb “futó” irányító, az ő magassága sem ideális. Azonban Russell Wilson és Kyler Murray elég jól megélnek a ligában, így a náluk körülbelül 5-6 centivel magasabb Willis a 6’1″-es termetével alapvetően alkalmas az NFL-re. Persze pár hagyományosabb felépítésű irányítót kereső csapat lejjebb rakhatja emiatt a boardján.

További bizonytalanságra ad okot, hogy elég gyenge ellenfelek ellen kellett csak játszania. Az ACC-s Syracuse-on kívül nem találkozott Power-5 csapattal. A november 6-i Ole Miss elleni összecsapás igazi csemege lesz, hiszen az egyetemi futball talán két legjobb irányítója játszik majd egymás ellen.

Matt Corral, Ole Miss

Ha már Ole Miss és a class másik jelenlegi nagy emelkedője, akkor jöjjön Matt Corral. Jelenleg Ő és Willis szerepelnek a legtöbb mock tetején. Azonban még az ő pozíciója sincs egyértelműen az első körbe vésve. Találni olyan listákat is, ahol nem megy ki az első napon, míg máshol a top10-be írják.

Akárcsak Willis, ő is spread sémából érkezik, tehát sok play actiont és RPO-t játszik, valamint ugyancsak bevonják a játékba futásoknál is. Nem annyira agilis és “cikázó” a mozgása mint a Liberty irányítójának, de minden playben benne van, hogy lábon oldja meg. Jól választja meg mikor érdemes megtartani a labdát és sok 3. downos kísérletet old meg maga. Kifejezetten jól illeszthető zone read játékokhoz.

További hasonlóság, hogy ő sem a prototípus irányító felépítéssel rendelkezik. Emellett 2021-re levetkőzte a labdaeladásokat, ami nagyon fontos volt abban, hogy az első körbe kerüljön. Tavaly első kezdő szezonjában 14 interceptiont dobott, ami miatt keveset beszéltek róla. Azonban ez is inkább két kiemelkedően rossz meccsre összpontosítható (11 pick az LSU és az Arkansas ellen). Idén azonban a szezon 2/3-án még csupán eggyel áll. Nagyon vigyáz a labdára, miközben a nagy játékai nem estek vissza. Az egyetemi liga valószínűleg leghatékonyabb passzolója 2021-ben. Pontos, magabiztos, mentálisan érett a játékhoz és jó döntéseket hoz.

Remekül dolgozik struktúrán belül. Elveszi a legtöbbet, amit ad a rendszer, de talán itt jön elő egy hiányosság is. Kevés az improvizációja passzjátékoknál. Ritkán mozog ki a zsebből extra 1-2 másodpercért, ha jön a nyomás. Ha nem kínálkozik opció, inkább megpróbálja megfutni, ezáltal vagy passz a zsebből, vagy futás a játéka. Amikben még fejlődnie kell, azok a mély labdái. Képes gyönyörű passzokra, meg tud dobni 40+-os játékokat, de viszonylag sok az alá/fölé dobott játéka. Vélhetően nem a karerejével van gond, bár ezt is meg kell nézni, de rá tud ezen kételyekre cáfolni pár bombája, mégis akadnak pontatlanságai. Hogy esetleg túlságosan is az erőre koncentrál vagy csak egyszerűen kissé pontatlanabb a mély labdáknál, az egy érdekes kérdés. Az NFL-ben ugyanis egy ilyen passz nem biztos, hogy nem a corner kezében kötne ki. Itt belefért, hogy a WR-nek hátra kell fordulni és bevárni a labdát.

Másik aggály, hogy mennyire kiforrott már a dobómozdulata. 23 évesen lesz újonc, de még mindig találni inkonzisztenciát a dobásaiban. Időnként nem áll bele tisztességesen a passzokba, nem teszi le a lábát és más-más testhelyzetből dobál.

A labda helyezésén is van még mit csiszolni. Nem mindig teszi oda a labdát, hogy az elkapója könnyen szerezzen yardokat az elkapás után. Sokszor próbál odafigyelni a megfelelő dobási erősségre, ami a nüansznyi pontosság kárára megy. A legnagyobb kérdőjel azonban a konzisztencia. Ki lehet emelni minden meccséről több gyönyörű megoldást, pontos labdát, remek időzítéssel és helyezéssel, de szinte mindig előjön 1-2 olyan is amikor az ember csak keresi, mi is lehetett a terv.

Sam Howell, North Carolina

A harmadik, egyelőre stabil első körösnek gondolt játékossal folytatjuk. Howell komoly 1/1 esélyes volt az egyetemi szezon kezdete előtt, mivel ígéretes 2020-as évet produkált a Tar Heels élén. Azonban nem úgy kezdte meg az idei szezont, ahogy azt várták volna tőle. Több gyenge meccse is volt a szezon elején sok hibával. Nem fejlődött úgy, ahogy azt várták. Emiatt elkezdett csúszni a mock draftokban is, de ez a folyamat a szezon második felére megállt és talán meg is fordult, miután a szezon közepe felé megint egyre ígéretesebben teljesített. Vélhetően annak is köszönhető ez, hogy elkezdett összeszokni az új társaival, miután a 4 legjobb támadójátékosa elkelt a 2021-es NFL Drafton. Az utóbbi időben megint inkább felfelé mozog a listákon, de annyira azért nem, hogy újra 1/1-es játékost lássunk bele. Azt azonban könnyen el lehet képzelni, hogy egyes csapatoknál, szakértőknél ő lesz az első számú QB a draft közeledtével. Már csak azért is van egy kisebb előnye, mert a top nevek legfiatalabb játékosa, az egyetlen, aki még csak 21 éves lesz a draftolásakor.

Akárcsak Corral, ő is tapasztalt játékos. Már freshman évében is kezdő volt, így 3 teljes NCAA idény van a háta mögött, amit a fenti két irányítóval ellentétben Power 5 konferenciában játszott. Az ellenfelek minősége így nála volt a legmagasabban holtversenyben egy másik ACC irányítóval, de róla majd kicsit később. A kompetitívebb konferencia azonban nem jelent más szisztémát. A Tar Heels is erősen RPO heavy sémát játszik egyszerű olvasásokkal, ahol az irányítónak nem kell végigpásztázni a pályát, hanem például csak az egyik oldalt figyelnie. De ami csak a passzolást illeti, kevés szó érheti a ház elejét. Pontos passzoló, jól helyezi a labdát, hogy a lehető legjobb pozícióba hozza a társát az elkapás után. A pontossága hasonlóan jó a mély játékoknál, mint a rövideknél.

A dobómozdulata letisztult és gyors. Jól kezeli az összeomló zsebet és a nyomást. Kifejezetten eredményes játékos nyomás alatt is, amire szüksége is volt, mert nem a legerősebb a North Carolina támadófala. Nem veszi le a szemét a coverage-ekről miközben próbálja meghosszabbítani a játékot akár zseben belül, de sokszor elhagyva azt. Kivár az utolsó pillanatig ha kell és benyel 1-1 keményebb ütést is. Jól nyújtja meg a play-t a zseben belüli mozgásaival.

Megvan az agilitás benne, hogy a földön is veszélyes legyen, de nem kell willisi magasságokban gondolkodni. Corral is veszélyesebb nála lábbal, de mindenképp illeszkedik a modern elvárásokhoz. A karja nem gyenge, a számokon kívüli területe is jó sebességgel dobja meg a labdát, képes mély labdákat a védelem mögé dobni, de nem is kifejezetten lehengerlő. Az a rendben van kategória vagy kicsit jobb.

Negatívum, hogy a zseben belül sokszor dob inkonzisztens testhelyzetből. Mivel ő is csak 6’1″ magas, nem tud mindig álló helyzetből átnézni a fal fölött, ami miatt extra mozdulatokat csinál és hozza magát nehezebb dobóhelyzetbe vagy akár a play megnyújtása helyett pont, hogy egy sackbe sodorja magát. Szereti elhagyni a zsebet, aminek egyik oka a rossz fal, és talán, hogy open fielden jobban látja a pályát, bár meg lehet itt említeni, hogy egész jól passzol mozgásból is. A profiknál ugyanakkor jobban kell bízzon a társaiban és a tackle boxon belül maradni. Ha tavaly megemlítettük Justin Fields kapcsán, hogy a korábbi évek sikertelen Ohio State irányító draftjai miatt félhetünk tőle kissé, akkor hasonló a helyzet itt is. Howell előtti utolsó profinak álló magasan jegyzett irányító ugyanis Mitch Trubisky volt. Ugyanakkor nem hozzá, hanem az egykori Oklahoma irányító Baker Mayfieldhez szokták elsősorban hasonlítani a profilját, amiben van is igazság.

Desmond Ridder, Cincinnati

Folytassuk az egyetemi foci egyik legszórakoztatóbb és legjobban kedvelhető figurájával. Aki csak távolról követi az NCAA küzdelmeit, már talán az is hallott róla mit vitt/visz véghez a group of 5-os Cincinnati az elmúlt másfél évben. Igazi sikersztori a történetük. Az elmúlt 18 meccsükből 17-et megnyertek és mindössze a Georgia ellen maradtak alul a tavaly év végi Peach Bowlon. Ridder pedig az egész program arca. Igazi győztes típus, akinek nagy esélye van, hogy először nem power 5-os csapatként ott legyen vele a Cincinnati az év végi rájátszásban. Ahogy említettem, a Bearcats sem a legerősebb konferenciákban játszik (még), így sok könnyű meccsük van, de az idei évben győztek már le nem is egy komolyabb és erősebbnek gondolt programot. Például a Notre Dame-et.

Ridderről a legfontosabb amit tudni kell, hogy dual-threat irányító. Tehát a playbookban bőven találni zone read és direkt QB futójátékokat is. Alátámasztja ezt, hogy karrierje során már 25 TD-t szerzett a lábán. Rettentően atletikus, robbanékony futó, akit open fielden rettenetesen nehéz szerelni, de a tömegben is jól lavírozik. Utóbbit jól is hasznosítja a zseben belüli mozgások során, amik révén sok játékban szerez magának extra másodperceket.

Előszeretettel lép fel és lép ki a zsebből, az utolsó pillanatig hisz a play-ben és keresi a megoldást. Ez azonban időnként hátránya is. Néha nem veszi el, amit a védelem ad neki, többet akar. Egy-egy egyszerűbb, kis haladást ígérő játék helyett a nagyobbat keresi és indokolatlanul kezd el ficánkolni a zsebben. Utóbbi miatt sok passzt nem ideális testhelyzetből indít el, ami a pontosság rovására megy. Sokat kell dobjon mozgásból vagy egy lábról a menekülés után. Azonban ilyenkor sem veszi le a szemét a pályáról és folyton keresi a lehetséges passz opciókat. A stílusából adódóan szereti elhagyni a zsebet, talán többször is mint kellene, ráadásul ezen játékok során sokszor indul meg maga.

Egy kissé up and down játékos. Képes minden dobásra, megvannak a gyönyörű labdái pontosan az elkapó kezébe ejtve, de akárcsak Howell, ő is inkonzisztens. Akkor sem lehet igazán biztos benne az ember, hogy nem jön tőle megmagyarázhatatlan pontatlanság, ha már elkapta a fonalat. Bármikor benne van, hogy alá-fölé dobja a a célpontját vagy nem a legjobb a ball placementje.

A pontatlanságainak nagy százaléka elsősorban túldobásokból adódik, aminek egyik oka az ágyú karja. Mind mélységben, mind sebességben kiemelkedő, bárhova el tudja hajítani a labdát és igazi lézerei is vannak. Együtt készült a szezonra azzal a Jordan Palmerrel, aki sok fiatal irányító dobómechanikáját formálta már át és javította meg. Dolgozott már együtt többek között Mahomessal, Watsonnal, Josh Allenel vagy Joe Burrow-val is. Ez javított is kicsit Ridder mechanikáján, de egyes esetekben még mindig nem fordítja eléggé rá a vállát a célpontjára.

Ridder ugyancsak egy tapasztalt játékos, mint a legtöbben a listán. Több mint 40 egyetemi meccs lesz a háta mögött, mikor kijön a jövő évi draftra és az első a felsoroltak közül, aki megfelelő magassággal rendelkezik. 6’4″-es magassága már csak azért is figyelemre méltó, mert ilyen termettel kevesen olyan atletikusak mint Ridder. Igazi freak. Jelenleg azt lehet mondani, hogy Willis és Corral is előtte van és az utóbbi hetekben Pickett is sokszor kerül elé. De nagyon vegyes megítéléseket is láthatunk róla. 1. kör vége és 2. vége között szinte bárhol lehet az értéke.

Kenny Pickett, Pittsburgh

A következő játékos főleg az elmúlt hetekben kapaszkodott fel és már az sem biztos, hogy nem Ridder előtt van, ha a nagyobb listákat összesítenénk. Mi volt ennek az oka? A szintén ACC-s Panthers 6-1-gyel kezdte a szezont, kihasználták a Clemson elképesztő hanyatlását és a konferencia egyik legjobb csapatának tűnnek. Ebben pedig nagy szerepe van Pickettnek. Épp a Clemson ellen pedig kifejezetten jó meccse volt. Az 5. szezonját taposó irányító pedig pontosan olyan játékos, akit szeret Amerika. Kellően magas, jó karú fehér irányító, aki remekül játszik idén. A száraz statisztikák nem árulnak el túl sokat egy irányító prospectről, de közel 250 passzból idén 23 TD mellett mindössze egyszer dobott interceptiont.

Pickett igazi versenyző típus. Jó döntéseket hoz, kulcshelyzetben is nyugodt, amit idén már több 4. negyedes comebackkel bizonyított. Nem a menekülést keresi elsősorban, hanem azt, hogyan tudja meghosszabbítja a play-t. Magabiztos a zsebben, nem kapkod, ugyanakkor jól mozog el, ha jön a nyomás, vagy dobja el épp ennek ellenére.

Megfelelő atléta. Nem egy futkározós irányító, de ha kell, akkor scrambling révén elveszi, amit a védelem tálcán kínál neki. Nem az a játékos, akire nagyon sok direkt futást kell hívni, de amolyan rodgersesen, ha nincs passz opció, nem fél megindulni. Szép a dobómechanikája. Beleáll a dobásokba és jó testhelyzetből engedi el a labdát. Minden szinten képes pontos lenni. A karja teljesen megfelelő. Nem az extrán kiemelkedő kategória, de bőven elegendő, hogy bárhova oda tudja dobni a labdát, hogy elég gyorsan passzoljon a számokon kívül vagy akár a pálya mélyére is. Mozgásból is képes olyan labdákat dobni, amiket mintha zsinóron húznának.

Azonban akárcsak a legtöbbeknek, neki is meggyűlik a baja a konzisztenciával. Mind a ball placementben, mind a timingban és az elkapókkal való kémiában is vannak kérőjelek. Tapasztalt játékos, mondhatni már túlságosan is. 24 évesen lesz újonc, miután élt az idei lehetőségekkel és visszatért 5. évére is a Pittsburghre. Ha volt a döntése mögött stratégiai ok, akkor tökéletesen kijött. A tavalyi drafton maximum középső körös irányítóként kelt volna el, de a 2022-es class erőssége össze sem hasonlítható a tavalyival és ő is sokkal jobban játszik az idei szezonban. A jó játékainak száma emelkedett és sokkal kevesebb labdát ad el. Mind az interception, mind a fumble számai visszaestek, amikkel akadtak gondjai. Ezen tényezők hatására még azt sem zárhatjuk ki, hogy első körös játékos legyen. Sőt találni olyan listákat is, ahol már ő az első QB.

Egyéb hiányossága, hogy többször volt látható, hogy a védelmek meg tudják zavarni. Olvasásai nem mindig tökéletesek, főleg ha a védelem a snap után változtat. A magabiztossága jó dolog, sokat köszönhet neki, de időnként ez már túlmegy egy rossz irányba. Túlságosan bízik a karjában, a zseben belüli mozgásában és próbál olyan helyzetekből is extra pillanatokat kisajtolni, amikben már nincs. Nem lehet jelenleg megmondani, hol fog véget érni az emelkedése. A tendenciák azt mondatják az emberrel, hogy fel fog érni az első körre, főleg ha a maradék meccsein is folytatja az idei remek játékát. Az kérdéses, hogy ő lesz-e a legmagasabban áprilisban, de egyáltalán nem zárható ki.

Carson Strong, Nevada

Érdekes prospect a Nevada junior irányítója is. Strong tipikusan az a játékos, akiből olyan highlight videót lehet összevágni, amibe azonnal beleszeretnek a szurkolók. Air raid rendszerben játszik, tehát sokat passzol és sokszor ad neki a szisztéma üres célpontokat. Azonban nem csak egyszerű átadásokat hajt végre. Kifejezetten sok NFL szintű dobása van, különösen a mély labdák terén.

Remek a pálya széle felé dobott távoli dobásoknál. A mély labdás pontosság és labdahelyezés az egyik legnehezebben tanítható skill az irányítóknál, ez általában vagy megvan valakiben, vagy nincs. Benne pedig egyértelműen megvan ez a képesség.
Carson egy igazi zsebirányító. A legkevésbé mobilis a 2022-es classból, sokkal inkább hajaz egy 10-15 évvel ezelőtti játékosra. Bár jól mozog a zseben belül, nem nagyon kell a védelemnek a megindulásaitól tartania. Legjobb esetben is csak átlagos atléta. Ebben kissé hasonlít az idei classból Mac Jonesra. Pontos, jól dönt, hagyományos passzoló, gyors release-szel, megfelelő magassággal, akinek a karereje lehetőséget ad bármilyen mély labda megdobására. Statisztikailag a legpontosabb a top6 játékosból, egyedül neki van 70% fölött a pontossága annak ellenére, hogy van elrontott könnyű dobása, amikor a tiszta célpontot dobja túl/alul.

Azonban meg kell említeni, hogy Strong a Mountain Westben tevékenykedik, ami messze nem a legerősebb konferencia az egyetemi első osztályban. Egy-egy jobb program ellen pedig, mint például a Kansas State vagy a California, nem is volt olyan meggyőző. Tovább könnyíti a helyzetét, hogy két olyan célponttal dolgozhat együtt Romeo Doubs (WR) és Cole Turner (TE) személyében, akik jó eséllyel ugyancsak el fognak kelni a jövő évi drafton. Egyikük sem top prospect, de ebben a helyzetben már ez is előnyt jelent. A konferenciában gyakran rohamozzák csak 3 pass rusherrel az irányítót, ami sokszor ad neki tiszta dobókörnyezetet. Azonban így is viszonylag sok sacket nyel be, a dobómozdulata gyors, de sokszor vár túl sokáig, hogy szabadra játssza magát egy célpontja.

Ugyancsak red flag, hogy már 3 műtéten is átesett a jobb térde. Ebből ráadásul egy ACL szakadás utáni operáció volt még középiskolában. Bár egy második szakadás ritka, nem jó előjel, hogy ennyire problémás már ilyen fiatalon a lába.

Carson Strong jelenleg felfelé jön a boardokon. Elsősorban 2. napos prospectnek tűnik, de már vannak 1. körös hangok is az irányába. Hogy hol áll meg az emelkedése ugyancsak az igény és a médiafelhajtástól függ, mint a legtöbb irányító prospect esetében. Azonban egészen arcpirító milyen könnyedén tud megdobni hátsó lábról, “hanyagul” olyan labdákat, amit a profik közül is csak kevesen. Ha sok ilyet látunk még tőle, nehéz lesz kikiabálni az első körből.

+1 Spencer Rattler, Oklahoma

Nagy talány Rattler 2021-es szezonja. A offseasonben még a legnagyobb Heisman favorit volt és az egyik legjobb esélyei voltak, hogy az első kiválasztott irányító legyen a 2022-es drafton. Nem játszott azonban úgy a szezon elején, ahogy azt elvárták volna tőle. Voltak ugyan szép időszakai, összességében nem úgy mozgott alatta a Sooners offense, mint vártuk volna. A végzetét a Red River Rivalry hozta el, ahol a Texas ellen nem találta a társait, eladta a labdát és a meccs közben nagy hátránynál lecserélték Caleb Williamsre. Pechére Williamsszel beindult Lincoln Riley csapata és egy ikonikus meccsen megfordították a találkozót és nyerni tudtak. Ezek után pedig el is bukta a kezdő posztot, így Rattler jövője jelenleg megjósolhatatlan. Redshirt sophomore idén, tehát papíron jelentkezhetne a draftra, de nem tudni, mit adnának érte most az NFL csapatok. Az is benne van a pakliban, hogy nem jelentkezik idén a játékosbörzére, hanem eltranszferel egy másik egyetemre 2022-re és majd csak egy év múlva találkozhatunk a nevével.

[/ppp_patron_only]

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Antal Kovacs
Antal Kovacs
2021-11-02 10:05

Jelen állás szerint a WFT a 6. helyen pickelne, előtte csak a DET, PHI (via MIA), HOU, JAX és NYG lenne. Elképzelhető, hogy a WFT lesz az első aki QB-t húz? Mivel nincs nagyon kiemelkedő korszakos tehetség QB, megérné ezeknek a csapatoknak inkább OL-ba vagy védelembe, esetleg elkapót húzni?

chester
chester
Reply to  Antal Kovacs
2021-11-02 13:16

A Lionsnál már túlságosan kritikusak Goffal szemben, már ment felé nyilvános kritika is, ott szerintem elkerülhetetlen lesz egy QB draft, a Texansból még kinézem hogy megmaradnak Taylornál, de azt sem tartom valószínűnek.

alatriste
alatriste
Reply to  Antal Kovacs
2021-11-02 11:12

Szerintem lassan elkerülhetetlen. Az, hogy nincs a top3-4 legjobb játékosban 1 QB sem nem feltétlen jelenit, hogy senkit nem fognak odáig felhypolni a draft process alatt. Örök dillema, de a QB ugye túl fontos.
A class első QB-ját kivinni az 5.-6.-7. hely körül most reálisnak tartanám de szerintem áprilisig meg fog változni a hozzáállás.

Farubcek
Farubcek
Reply to  Antal Kovacs
2021-11-02 11:19

A Houstonban elég biztos vagyok, hogy ők QB-t húznak, annyira nincs megoldásuk arra a posztra.

A Lions teljes homály: az is lehet, hogy QB-t húznak, vagy lecserélnek, vagy húznak mást a helyükön, az isten se látja ezt szerintem még előre. Kb. semmivel nem tudnak melléfogni jelen helyzetükben.

Ez most egy rohadt nehezen tippelhető draft jelen állás szerint. Egyrészt borzasztó sok a hasonló erősségű gyenge csapat, és nem az a helyzet, hogy két-három csapat fixen kibérelte az első helyeket. Másrészt pedig hiányoznak a kiugró QB-tehetségek is, amik kapcsán viszonylag jól be lehet lőni az első húzásokat.

Amúgy nálam a WFT a Houston mellett a leginkább QB-needes csapat, és ha lesz bent “elit” irányító akkor még, akkor le is fognak rá csapni. Ennek a Lions, és esetleg a Giants tehet keresztbe még, de nagyon keveset látunk jelenleg (már csak a sorrend esetlegessége miatt is).

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Farubcek
2021-11-02 11:58

Én tudok még egy nagyon QB needy csapat mondani.

Caselele
Caselele
Reply to  Antal Kovacs
2021-11-02 10:53

Nálam a Lions qb-t fog húzni az első 2 körben de simán lehet h hátra cserél, szóval lehetséges h nem húznak qb-t a wft előtt.
Houston óriás kérdőjel, ott bármi lehet.
Többi csapatnál megvan a qb1.
A WFT nálam egyelőre nem qb needes csapat, az OL-ba előbb várnék picket, de lehet, ha addigra lesz olyan qb prospect aki értéken van, azt behuzza a csapat.
Elég sok cserét tippelek amúgy az idei drafton, nagyon fel van borulva a draft tőke, előbb várnám h valaki a padra húz qb-t az első körben, mint h a kezdobe.
Egy szó mint száz, bármi lehet, de az ellenkezője is.

Kopi3.14
Kopi3.14
2021-11-02 08:30

Közülük kit hol látnátok fitnek?

alatriste
alatriste
Reply to  Kopi3.14
2021-11-02 11:22

Nehéz mert a legtöbb korán draftoló csapatnál nem tudjuk kik lesznek az edzők jövőre.

Willist és Riddert csak olyan helyre, ahol modern, kicsit egyetemi sémára hajazó offenset futtatnak. Ők nem élnének meg csak a center alól játszva a zsebben.

A Strong – Pickett duó az old schoolabb mentalitású helyekre is mehetne. Egyiket megnézném Pittsburghben, Pickett külön fun lenne hisz a helyi egyetemre járt és a stílusuk is ilyen helyre illene. A másik klassic QB adná magát Denverbe, ott nem szeretik a mobilis srácokat.

Sean Payton kezei alatt bárkit szívesen megnéznék és mivel a tűpontosan passzoló Breestől a have fun Hillen át a boomorbust Winstonig minden fajta stílusú irányítóval tudott ütőképes támadósort összerakni fit ötletem sem lenne igazán hozzá. A 2 prototípusabb QB-t látom ott a legkevésbé, a Willis, Corral duó meg lehet nem lesz reális a kör végén (bár h kit hova fog tenni a média és a scoutok áprilisig még nagyon nagy talány). De Desmond Ridder-t nagyon megnézném az nfl egyik legjobb offense mindja alatt.

De még az egyetemi szezonból is sok van és 1-2 veterán csapatváltása is levegőben lóg ugye 2022-ben.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  alatriste
2021-11-02 11:57

Pickett már több Steelers írásban olvastam mockolva.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x