Connect with us

Minden ami NFL

Ki lesz a megváltónk? – Főedző jelöltek 2022-re I.

Az NFL természetes körforgásához hozzátartozik, hogy a legjobb teljesítményt nyújtó támadó-, illetve védőegységek koordinátorai megkapják a lehetőséget, hogy főedzőként is bizonyítsanak. Összeszedtük nektek, hogy kik azok a szakemberek, akik reális célpontként felmerülhetnek a general managerek fejében a 2021-es szezon végén. Kezdjük a támadókoordinátorokkal (a statisztikák a 15. játékhét előtti számokon alapulnak)!

Nathaniel Hackett, Green Bay Packers

Hackett 2003-ban kezdett edzősködni és első támadókoordinátori állását 2013-ban érdemelte ki Buffalóban. Nem is teljesített rosszul, az ott töltött két év alatt E.J. Manuellel és Kyle Ortonnal is sikerült legalább egy közepes támadóegységet összerakni. Aztán a főedző Doug Marrone úgy döntött, hogy neki ennyi elég volt Ortonékkal, kilépett a szerződéséből és inkább elment a Jaguarshoz helyettes főedzőnek és vitte magával Hackettet QB edzőnek.

A csapat irányítója ekkor a korábbi 1/3-as Blake Bortles volt, aki egy gyengén sikerült újonc szezonból érkezett (11 TD, 17 interception), de Hackett első évében 4428 yardot és 35 touchdownt dobott. Gus Bradley 2016-os főedzői kinevezése után ráadásul Hackett lett az OC, és bár a szezon nem volt diadalmenet, de egy évvel később a Jaguars büszkélkedhetett a leghatékonyabb futójátékkal és bejutott az AFC-döntőbe.

Ezután ugyanakkor a csapat teljesen szétesett, az edzői stábot kirúgták, de Hackettnek nem kellett sokáig várnia az új állásra, 2019-ben Matt LaFleur Green Baybe csábította támadókoordinátornak. A csapat támadósora ez idő alatt remekül teljesített, ugyanakkor ez LaFleur rendszerének köszönhető, amihez a 42 éves Hackett csak asszisztál. Ezzel együtt pozitív, hogy bár LaFleur hívja a játékokat és rakja össze a gameplant, de az insider információk alapján a játékosok sokra tartják az OC-t, még Rodgers is elismeri a szakmai tudását, és bőven elképzelhető, hogy egyedül is képes lenne egy hatékony rendszert működtetni.

Hackett tehát egy nagyszerű vezető hírében áll, aki háttértől függetlenül bárkivel képes kapcsolatot teremteni és a legnagyobb sztárokkal is együtt tud dolgozni. Sok különböző kultúrát és rendszert látott, remekül tud alkalmazkodni a különböző helyzetekhez, így egy újjáépülő és egy PO-esélyes csapatnál is szóba kerülhet a neve.

Byron Leftwich, Tampa Bay Buccaneers

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!