Connect with us

Minden ami NFL

A 2021-es piac legjobb igazolásai

Megnéztük, a 2021-es piac mely igazolásai/hosszabbításai mentek nagyon félre, volt belőlük pár egészen arcpirító. Ugyanakkor volt bőven sikersztori is: felkerült a listára többek között két futó, pár szürke arc, akikről nem is hinnéd, milyen jól teljesítenek, illetve természetesen a nagybevásárlást tartott Patriots is képviselteti magát.

A 2021-es piac legnagyobb melléfogásai

Sok jó igazolás volt tavaly: a legdrágább játékosok közül teljesen korrekten sült el például Trent Williams vagy Aaron Jones hosszabbítása, de korrekt volt Joe Thuney, Adoree Jackson, Hunter Henry, Corey Linsley vagy Trey Hendrickson leigazolása is. Most viszont nem a rendben lévő beruházásokat néztük, hanem azokat, amik legalább 5-6 millió dollárnyi extra értéket tettek le az asztalra.

10. Tampa Bay Buccaneers: Leonard Fournette, RB, 1 év, $3,25M

Itt az újabb bizonyíték arra (már annak, aki még mindig kételkedik), hogy nem érdemes sok pénzt vagy magas drafttőkét áldozni egy futóra, mert a megfelelő rendszerben és környezetben az átlagosak is képesek remek teljesítményre. A korábbi 1/4-es Leonard Fournette leigazolása egy évre 3,25 millióért egy korrekt lépés volt, mert reálisan nézve ennyit ért. Ehhez képest sikerült addig erőltetni, képezni, illesztgetni a rendszerbe, hogy 9-10 millió dollárnyi értékű játékot tett le az asztalra.

14 meccsen lépett pályára, mielőtt megsérült. Ezeken 812 yardot és nyolc TD-t futott 4,5 yardos átlaggal, miközben mindössze egy fumble-je volt. Talán még ennél is fontosabb, hogy végre megtanulta elkapni a labdát és így még 454 elkapott yardot és két TD-t tett a közösbe. 1266 scrimmage yard és 10 total TD nem rossz 3,25 millióért.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

9. New England Patriots: Matt Judon, Edge, 4 év, $54,5M

+ Kendrick Bourne, WR, 3 év, $15M

Nem tudtam eldönteni, melyikük kerüljön be, így végül csaltam egy kicsit és mind a ketten itt vannak a listán. Kettőjük közül egyértelműen Matt Judon képviseli a nagyobb értéket, aki a 13,5 milliós fizetéséért 18-20 milliós teljesítményt tett le az asztalra: 61 nyomásgyakorlása a nyolcadik legtöbb úgy, hogy előtte mindenki 30-120 pass rush snappel többet volt a pályán. 12,5 sackje a hetedik legtöbb a ligában, ráadásul akkor sem jött zavarba, amikor vissza kellett lépnie coverage-be. Ő az egyetlen top igazolás a ligában, aki túlteljesítette a szerződését.

Mellette ott van Kendrick Bourne, aki évi 5 millió dollárért írt alá, vagyis 6-7 millióért kevesebbért, mint Hunter Henry, Jonnu Smith vagy Nelson Agholor. Ehhez képest a 776 yardja a legtöbb a csapatban, van öt elkapott és egy passzolt TD-je is, illetve 117 futott yardja. A Patriots offense titkos fegyvere – ezerszer inkább ő évi 11 millió dollárért, mint Agholor.

8. Cincinnati Bengals: Chidobe Awuzie, CB, 3 év, $21,75M

2017-ben a Cowboys második köröse volt, de túl sok haszon nem volt belőle: rendre 60+ százalékban engedett elkapást a felé szálló labdákból, 12-13 yardot átlagoltak mellette elkapásonként, 14 engedett TD mellett csak négy INT-je volt. Ehhez képest a Bengals védelmének egyik ékköve lett, aki idén mindössze 57 százalékos pontosságot enged az ellenfelek irányítóinak, a mellette született elkapásokból csak 9,8 yardot érnek el az elkapók, illetve a három engedett TD mellett már két INT-je és 10 leütött labdája van, mindez pedig egy remek 74,8-as passer ratinget eredményez. Ez bőven jobb teljesítmény, mint amit például Shaq Griffin mutat a Jaguarsban évi 13,3 millió dollárért.

7. Arizona Cardinals: James Conner, RB, 1 év, $1,75M

Ugyan a földön átlagolt 3,7 yardja nem túl impozáns, de nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy 14 TD került a neve mellé a földön mindössze 14 meccs alatt. Emellett a levegőben is hasznos volt, 31 elkapásból 339 yardot és két TD-t jegyzett, így összesen 16 hatpontos és 1039 total yard került a neve mellé. Persze ebben nagyon sokat segített neki Kliff Kingsbury rendszere, illetve az, hogy Chase Edmonds egyrészt nem alkalmas a goal line helyzetek megoldására, másrészt sérült is volt, de összességében ez így is hatalmas biznisz volt. Ez Fournette-hez hasonlóan megért volna 8-10 millió dollárt.

6. Detroit Lions: Charles Harris, Edge, 1 év, $1,75M

Harris neve jó eséllyel nem sokat mond az átlag szurkolónak és a fizetése alapján sem tűnik egy sztárnak, pedig 2021-ben úgy teljesített. A Dolphins korábbi első köröse idén végre úgy játszott, ahogy annak idején várták tőle: 51 nyomást generált, nyolc sacket szerzett úgy, hogy rajta kívül másra nem nagyon kellett figyelni, emellett 40 stop és két kiharcolt fumble került még a neve mellé. Nem egy elit játékos, de ez a ilyen teljesítmény 8-10 millió dollárt minimum megér, pláne egy jobb erőkből álló csapatban.

5. Washington Football Team: Charles Leno, LT, 1 év, $4M

A 2014-ben mindössze hetedik körös tackle a 2021-es év elején még a Bears kezdője volt, de a csapat kisebb meglepetésre menesztette. Ezután írt alá egy 1 éves, 4 millió dolláros szerződést a Washingtonnal és óriási fogás lett: ugyan 6 sacket és 36 nyomást engedett, de ezek nagy része az irányító hibáiból fakadtak, ő ugyanis az összes OT közül a harmadik legmagasabb értékelést kapta a PFF-től passzblokkolásban. Futáshoz már jóval gyengébben blokkolt, így összességében a 18. helyre került a PFF-nél, de egy LT-nek mégis csak a passzblokkolás a fő feladata. Az esetében ráadásul még csak számolnunk sem kell, mennyit ér a játéka, ugyanis a Washington adott neki egy 3 éves, évi 12,5 millió dolláros szerződést.

4. Atlanta Falcons: Cordarrelle Patterson, WR/RB, 1 év, $3M

30 éves korára beérett a Vikings korábbi 1/29-ese. Atlantában végre rájöttek, hogyan lehet használni, és a támadó fegyver maradéktalanul meg is szolgálta a bizalmat: a levegőben 547 yardot és öt TD-t szerzett, míg a földön 599 yard és hat TD jött össze neki az első 17 fordulóban. Ez összesen 1146 yard és 11 TD, ami alighanem megérne 12-13 millió dollárt a megfelelő csapatnak.

3. Carolina Panthers: Haason Reddick, Edge, 1 év, $6M

Reddicknek 2020-ban végre volt egy vállalható szezonja a Cardinalsban: a korábbi 1/13-as védő 56 nyomást és 13 sacket generált. Ez ugyanakkor nem győzte meg a GM-eket és a legjobb ajánlat, amit kapott, az a Panthers 1 éves, 6 millió dolláros szerződése volt. Most ugyanakkor bizonyította, hogy vele érdemes hosszú távon is számolni, persze a megfelelő összegért.

A 11 sackje a 11. legtöbb a ligában, és bár a 43 nyomásgyakorlása nem olyan sok, de nem is vészes. Emellett végre futás ellen is jól teljesített, ezért pedig simán lehetne adni évi 13-14 millió dollárt, pláne úgy, hogy egymás után kétszer, két különböző rendszerben bizonyított.

2. Las Vegas Raiders: Casey Hayward, CB, 1 év, $2,5M

Heyward utolsó szezonja a Chargersben borzasztó volt 2020-ban. Olyannyira, hogy a liga egyik legjobbjának tartott cornere mindössze 2,5 millió dollárért írt alá a Raidershöz. Ehhez képest valami brutális teljesítményt tett le az asztalra, ami akár egy második csapatos All-Pro tagságot is érhet neki: a felé szálló labdáknak csak az 54,3 százalékából lett elkapás 298 yardért és egy TD-ért, elkapás után csupán 70 yardot engedett és volt hat leütött passza is. Már 32 éves, így bankot jó eséllyel nem fog robbantani, de 24 évesen ilyen játék után évi 15 millió dollárnál kezdődne az alkudozás.

1. Green Bay Packers: De’Vondre Campbell, LB, 1 év, $2M

Nagyjából ugyanaz a sztori, mint Hayward esetében, annyi különbséggel, hogy ő nemcsak tavaly, hanem úgy nagyjából egész karrierjében nem volt különösebben jó. Ehhez képest rárúgta az ajtót a ligára, és nemcsak, hogy túljátszotta a szerződését, de konkrétan nem volt jobb LB nála az egész NFL-ben.

A korábbi negyedik körös mindenben is jó volt. 48 pass rush snapjéből 10 nyomás és két sack született, a 134 sikeres tackle-je mellett csak négy elhibázott szerelése volt, de coverage-ben is megállta a helyét: két engedett TD mellett volt két INT-je és mindössze 86,8-as passer ratinget engedett, ami egy LB-től kiváló. A PFF-nél is konkrétan csak Micah Parsons kapott jobb overall értékelést nála, passz ellen pedig nem volt jobb Campellnél a legalább 300 snapen pályán lévő LB-k közül. Tükörsima All-Pro, ez a teljesítmény lazán megér 16-17 millió dollárt.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!