Connect with us

Szabadügynök

Ilyen lesz az idei piac – Front7 játékosok

Folytatjuk a posztonkénti FA-kitekintő sorozatunkat, ezúttal a front7 játékosai, azaz a pass rusherek, a belső védőfalemberek és linebackerek lesznek terítéken. 

Pass rusherek

Milyen lesz a pass rusher piac?

Amennyiben a lejáró szerződésű játékosokkal nem hosszabbít a jelenlegi csapatuk, akkor extrém jó. Olyannyira, hogy ez lesz az egyik, ha nem a legerősebb poszt idén a piacon – aki nem tudja megoldani a pass rush gondjait idén, az mondjon le.

A piac krémje

  1. Von Miller
  2. Chandler Jones
  3. Randy Gregory
  4. Jadeveon Clowney
  5. Harold Landry

Hiába 33 éves, Miller még mindig elit. A Super Bowlon hatszor generált nyomást és kétszer zsákolta be Joe Burrow-t, az egész idényben pedig 82 nyomást és 13 sacket jegyzett, pedig egy teljesen új rendszert is meg kellett szoknia. Nem hosszú távú befektetés, de még két jó év lehet benne – sok pénzzel rendelkező contendereknek tökéletes választás. Hasonló a helyzet a 32 éves Jonesszal is, aki pass rush-ban még mindig elit, de az utóbbi években romlott a futás elleni teljesítménye, illetve egyre többször szed össze kisebb-nagyobb sérüléseket. Még mindig Pro Bowl kaliber, 2-3 jó éve még simán lehet, de vele kapcsolatban célszerű egy kicsit óvatosabbnak lenni.

A listán szereplő másik három játékosra nem mondanám azt, hogy klasszis szintet képviselnek, de cserébe nagy potenciállal rendelkeznek. A korábbi 1/1-es Clowney-nak ugyan megint nem jött össze a 10 sack, de ahhoz képest, hogy 14 meccsen lépett pályára, így is 53 nyomást és kilenc zsákolást jegyzett. Az egészsége még mindig probléma, de egy nagyon jó kis játékos és annak ellenére, hogy már 2014 óta a ligában van, még mindig csak 29 éves.

Landry most először kerülhet ki a piacra. Még mindig csak 26 éves, elnyűhetetlen (az elmúlt három évben 1000+ snapen volt a pályán), tavaly 70 nyomást és 16 sacket jegyzett a PFF adatbázisa szerint. Nem egy extradomináns játékos, de egy jó rendszerben simán hozhat egy olyan All-Pro kaliberű szezont, mint amilyet például Matt Judon produkált a Patriotsban. Ami pedig Gregoryt illeti: ha elkerülik a sérülések és a pályán kívüli balhék, akkor egy nagyon jó tiszta pass rusher – futójátékoknál nem nagyon lehet a pályán hagyni, de abszolút benne van a boom.

Olcsó, de jó

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!