Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jordan Davis

Mindig is szerettem az egyedi, különleges, ritka játékosokat, akik valamivel kitűnnek a tömegből. Ilyen Jordan Davis is, aki már csak méretével is egyből vonzza az ember szemét a fal közepére, de emellé a combine-on megmutatta, hogy a valaha volt legatletikusabb játékosok közt van, és úgy mozog, ahogy egy ekkora testtel kvázi fizikailag képtelenség. Ráadásul egy nagyon érdekes kérdést is felvet az ő esete: mennyit érnek ma a nose tackle-ök? 

A korábbi háromcsillagos tehetség négy évet húzott le a Georgia Bulldogs védőfalának közepén, amit megkoronázott tavaly egy bajnoki címmel, egyhangú All-American elismeréssel, illetve a legjobb védőjátékosnak járó Chuck Bednarik Awarddal. Aztán felrobbantotta a combine-t is, amivel belőtte magát az első kör első felébe.

Igazán egyedi játékos már csak a mérete alapján is (hát még ha hozzávesszük az atletikusságát), és ugyan az utóbbi években a hozzá hasonló, elsősorban futás elleni védőfalemberek értéke nem volt túl magasan, a legújabb védelmi trendek miatt a mai NFL-ben viszont különösen hasznos az ő skill setje úgy is, ha levesszük a combine-on mutatott számait és csak a futás elleni játékát nézzük. Ha pedig hozzávesszük, hogy atletikussága miatt lehet benne pass rush potenciál is, akkor főleg magasan lesz az értéke április végén.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!