Connect with us

Draft

Combine nyertesek, vesztesek – Második nap

Az irányítók, tight endek és elkapók után a második napon a támadófalembereké és a futóké volt a főszerep Indianapolisban. 

Baromi gyors nap volt ez, és nem arra gondolok, hogy hamar vége lett. A támadófalembereknél konkrétan 12-en is befértek az 5 másodperces idő alá 40 yardon, ami kétszerese az eddigi rekordnak (2013, 6), és több, mint ahányan az utóbbi három combine-on összesen befértek ez alá (11). A futóknál is hasonló a helyzet, hiszen 6-an is befértek 4,4 másodperc alá, ami szintén rekord, ráadásul az utóbbi hét combine-on összesen nem voltak ennyien, akik ezt megtették (5).

Nyertesek

Trevor Penning, OT, Northern Iowa

Penning arról híres, hogy a meccsek előtti éjszaka mindig horrorfilmet néz, hogy hangulatba kerüljön és a pályán elpusztítson mindenkit. Baromi szórakoztató nézni a millió pancake-et megmutató meccsfelvételeit az FCS-ből, az ereje és keménysége mellé pedig most a Combine-on megmutatta, hogy milyen jól is mozog.

Az egy dolog, hogy a második legjobb 40 yardos időt repesztette (4,89 mp, felső 3 százalék), de emellé hozott egy 7,25 mp-s 3 cone drillt (felső 2 százalék), és egy 111 inches távolugrást (felső 11 százalék) is. A gyakorlatok során könnyedén mozgott, jó volt az agilitása, jól tükrözött.

Bizonyos szakértőknél már eddig is ott volt a top15-20 környékén, mások inkább 30 körülre helyezték, de ezek után meglepő lenne, ha nem kelne el a top15-ben – a Ravensbe például tökéletesen illeszkedne a játékstílusával is.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Zion Johnson, G, Boston College

Johnsont eddig is az első körbe várták a szakértők, na erre most alaposan ráerősített és nem lehet majd onnan kimozdítani. Mutatom milyen számokat produkált:

  • 40 yard: 5,18 mp (felső 28 százalék)
  • bench press: 32 (felső 13 százalék)
  • vertical jump: 32″ (felső 11 százalék)
  • broad jump 112″ (felső 6 százalék)
  • 3-cone drill: 7,38 mp (felső 8 százalék)
  • 20-yard shuttle: 4,46 mp (felső 7 százalék)

Ilyen atletikus tesztelés mellett nem lehet elmenni, ráadásul baromi jól teljesített a gyakorlatok során is, nagyon könnyed volt a mozgása, végig egyensúlyban volt, meg lehettek vele elégedve a pozíciós edzők.

Cam Jurgens, C, Nebraska

Jurgenst nem első körös tehetség, de a második napon csapatot talál majd magának, a tegnapi teljesítményével pedig sok pénzt hozott a saját konyhájára. A 4,92-es 40 yardos ideje egy 1,70-es 10 yardos részidővel parádés volt, majd kiválóan dolgozott a pozíciós gyakorlatok során is, a könnyed irányváltásaival is felhívta magára a figyelmet. Szuper sztori vele kapcsolatban, hogy a csapatoknak vitt az interjúkra a saját szárított marhájából (beef jerky), a Beef Jurgyből.

Bernhard Raimann, OT, Central Michigan

Az osztrák srác is kitett magáért a felmérőkön, hiszen felső 2 százalékba tartozó távolugrást, felső 22 százalékba tartozó súlypontemelkedést, felső 9 százalékba tartozó 20-yard shuttle-t nyomott, és elég jó volt a 10 yard splitje és a 3-cone drillje is. A RAS mutatója így egy nem hivatalos 9,81 lett a 10-ből. A gyakorlatok során pedig ő is megmutatta, milyen könnyedén mozog. Negatívum, hogy a karjai rövidek, ami miatt pár csapatnál lekerülhet a boardról tackle-ként, de így is az első kör vége felé várható, hogy halljuk a nevét.

Ikem Ekwonu, OT, NC State

Ekwonu már csütörtökön lenyűgözött sokakat a kiállásával az interjúk során, hiszen okos, laza, megnyerő volt. Aztán jöttek a felmérők és a gyakorlatok, ahol repesztett egy 4,93-as 40 yardot kiváló 10 yard splittel együtt (1,76 unofficial), és ugyan a többi felmérőn nem produkált top számokat, mindegyikben megfelelően jó volt. A gyakorlatok során pedig megmutatta gyors lábmunkáját és könnyed mozgását. Mivel a másik nagy esélyes Evan Neal nem tesztelt a Combine-on, így Ekwonu hozhatott rajta és jobb esélyei vannak az 1/1-re, mint pár nappal ezelőtt.

Overall nem ő volt a legnagyobb nyertese a tegnapi napnak, nem ő javított a legnagyobbat az értékén, de ő a legnagyobb nevű játékos és sokaknál megerősítette vagy épp eldönthette az OT1 kérdést. Külön nem emeltem ki, de egyébként Charles Cross (OT, Mississippi State) is hasonlóan jól teljesített a top tackle-ök közt, neki is elég biztos a helye a top15-ben, vagy akár a top10-ben is.

Fun fact: Ekwonu gyerekként musicalekben is szerepelt, például Pongo volt a 101 kiskutyában.

Breece Hall, RB, Iowa State

A futóknál egyértelműen Breece Hall volt a Combine sztárja, akit be is írhatunk RB1-nek a classban. Baromi robbanékony srácról van szó, ezt mutatja a kiváló távolugrása (10’6″) és súlypontemelkedése (40″) is, de a 4.39-es 40 yardos ideje is kiváló. Várhatóan a második kör első felében hallhatjuk majd a nevét.

Kenneth Walker III, RB, Michigan State

A másik futó, aki eséllyel pályázik az RB1 címre Kenneth Walker, aki talán saját magát is, de a legtöbb szakértőt biztosan meglepte a 4,4 alatti 40 yardos idejével. Fontos volt még nála, hogy az elkapást néző gyakorlatoknál is jól teljesített, pedig ebben nincs nagy tapasztalata az egyetemről.

Még pár játékos, aki javított értékén:

  • Tyler Smith, OT, Tulsa
  • Abraham Lucas, OT, Washington
  • Kellen Diesch, OT, Arizona State
  • Dylan Parham, G, Memphis
  • James Cook, RB, Georgia
  • Pierre Strong, RB, South Dakota State

Vesztesek

Tyler Linderbaum, C, Iowa

Egyesek a draft top3-as játékosának tartják Linderbaumot, mások viszont nem teszik a top15-jükbe sem a big boardon. Nem biztos, hogy ezeken a megítéléseken változtatott a Combine a center számára, hiszen aki figyelte, az pontosan tudta, hogy egyrészt baromi atletikus, másrészt viszont kissé kicsi, vékony, és a karjai is rövidek. Azért került mégis a vesztesek közé, mert ezek közül csak a negatívumokat mutatta meg Indianapolisban, ugyanis a méredzkedésen értelemszerűen ott volt, ellenben a pályára nem ment ki tesztelni, így nem mutatta meg mennyire gyors és agilis.

Így csak annyit láttunk belőle, hogy 300 font alatt van a súlya (124 kiló), a karjának a hossza az alsó két százalékba, a karfesztávolsága pedig az alsó 3 százalékba tartozik, ami nagy red flagnek számít. Az biztos, hogy sok csapatnál emiatt le is került a boardról – persze akit ez nem érdekel, az így is elviheti magasan.

Kenyon Green, G, Texas A&M

Sejtettük, hogy Green nem az atletikussági gyakorlatoknál fog kiemelkedni. Egészen borzalmas 20 yard shuttle-t produkált (alsó 4 százalék), ami az irányváltásokat hivatott mérni, és a gyakorlatok során sem nézett ki valami jól. Ellenben a felső 1 százalékba tartozik karfesztávolságot tekintve és így tudott beletenni 20 egységet a fekvenyomásba, ami azért elég jól mutatott, szóval nem volt minden negatív. A Combine nem az ő terepe, de az biztos, hogy nem segített az értékén az egyébként simán első körbe, akár top20-ba várt guard.

Kyren Williams, RB, Notre Dame

Ha csak 4,65 alatt futod a 40 yardot running backként, akkor baj van, főleg 88 kilósan. A gyakorlatok során nem volt rossz egyébként, de ilyen idővel nem igazán lehet érvényesülni az NFL-ben, az 1,74-es nem hivatalos RAS mutató egészen borzasztó.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!