Connect with us

Hír

Kirk Cousins nem ad kedvezményt a Vikingsnak

Sokan gondolják úgy, hogy Kirk Cousins egy zsoldos és ez a tábor most tovább bővülhet: a ThaAtheltic riportja szerint az irányító nem fog kedvezményt adni a Vikingsnak. Tegyük hozzá, hogy ez annyira nem meglepő, karrierje során mindig azt a szerződést írta alá, ami a legtöbb pénzt garantálta neki.

Cousins a 2012-es drafton a Washington negyedik körös játékosa volt és karrierje első négy éve alatt mindössze 2,572 millió dollárt keresett. Ezt követően a csapat megpróbált vele hosszabbítani, de nem ajánlott annyit, mint amennyit az irányító jogosnak vélt volna, így két franchise tag alatt lejátszott szezon után aláírt a Vikingshoz, ami 2018-ben egy 3 éves, teljesen garantált 84 millió dolláros szerződést, majd 2020-ban egy 2 éves, effektíve teljesen garantált 66 millió dolláros hosszabbítást adott neki.

A 34 éves irányító tehát 2016 és 2021 között 159 millió dollárt keresett. Ez idő alatt két negatív mérleget ért el a Washingtonnal és Minnesotában is csak négyből egyszer sikerült pozitív mérleget elérnie (és rájátszásba jutnia). A statisztikái papíron ugyan rendben voltak, de saját erőből nagyon ritkán tudott győzelmeket szerezni a csapatnak és gyakran a rendszerben lévő lehetőségeket sem tudta kihasználni.

A szezon végére Mike Zimmer már rendszeresen kritizálta Kirk Cousinst a csapaton belül

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!