Connect with us

Hír

Matt Stafford: Olyan szerződést akartam, ami lehetővé teszi, hogy erősödjön a csapat

Korábban több olyan riport is napvilágot látott, hogy Matt Stafford könnyen kaphat egy évi 45 millió dolláros szerződéshosszabbítást is a Ramstől. Az irányítóhoz közeli források már ekkor jelezték: nem szabad figyelmen kívül hagyni Stafford személyiségét, és hogy ő valószínűleg lemond a rekordszerződésről a csapat érdekében. Nos, utóbbiaknak lett igazuk.

Matt Stafford akár 45 millió dolláros hosszabbítást is kaphat

Stafford nemrég kapott egy 4 éves, 160 millió dolláros hosszabbítást, ami kvázi a következő három évre garantálja a helyét a Rams kezdőjében. Ebből az új pénzből 60 millió dollár aláírási bónusz volt, illetve jó eséllyel a 2023-as roster bónusza is át lesz alakítva, így a következő két évben mindössze évi 16,75 millió dollárt fog foglalni a fizetési plafonból.

“Olyan szerződést akartam, ami mindenkinek jó és lehetővé teszi, hogy továbbra is folyamatosan érkezzenek az új elemek a csapathoz. Nagyon élvezem, hogy a Rams játékosa lehetek, hogy ezekkel a játékosokkal és edzőkkel dolgozhatok együtt és biztosra akartam menni, hogy ez még hosszú ideig így maradjon”

– mondta a Super Bowl győztes irányító (via TheScore).

A bajnoki cím után a két első körbe került irányító konkrétan bármennyi pénzt elkérhetett volna, az évi 40 millió dollár tényleg baráti, pláne Aaron Rodgers gigaszerződése vagy az eltiltására váró Deshaun Watson brutális kontraktusához képest (ráadásul riportok szerint Derek Carr is évi 40 millió dolláros szerződést kaphat a Raiderstől).

Aaron Rodgers évi 14 millió dollárral keres többet, mint Patrick Mahomes – a Rodgers-szerződés

Stafford jelenleg holtversenyben az ötödik legjobban kereső irányító a ligában az új pénzt tekintve, de hamarosan nemcsak Russell Wilson és Lamar Jackson, de Kyler Murray és Derek Carr is megelőzheti.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!