Connect with us

Szabadügynök

Így csinálják a profik – Buccaneers FA-értékelő

Amikor a chester Packers FA-értékelőjét olvastam, kis híján leestem a székről, hogy erre a teljesítményre C értékelést adott – pedig nem kell feltalálni a spanyol viaszt, elég csak szétnézni a konferenciában. A Rams például megmutatta, hogyan kell a draft pickek radikális felhasználásával bajnokcsapatot építeni, és bármilyen meglepő, nem estek szét a Super Bowl megnyerése után sem. De ha az túlságosan testidegen, akkor ott van követendő példának a Buccaneers, ami megint megmutatta, hogyan kell együtt tartani egy bajnok csapatot.

A Bucs holtszezonja sokáig arról szólt, hogy valahogy menedzselni kell a Tom Brady visszavonulásával keletkezett űrt. Aztán a GOAT meggondolta magát és egy csapásra minden megoldódott, igaz eközben a főedző Bruce Arians visszavonult. Sokakban fel is merült, hogy nem lehet-e a két esemény között összefüggés, ugyanis már korábban is voltak olyan riportok, melyek szerint Brady és Arians viszonya megromlott.

Abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy ez egy hatalmi játszma volt, amit az irányító nyert meg. Nem mintha ezzel bármi baj lenne, hisz egyértelmű, hogy kinek van több hozzáadott értéke a csapathoz, ráadásul azért megkérdőjelezhető, hogy a sikerekben olyan nagy szerepe lett volna Ariansnek. Persze ő is hozzátette a magáét, de az Arians-féle offense-t a támadókoordinátor Byron Leftwitch tette Tom Brady kompatibilissé, így szakmai szempontból nem tűnik túl jelentősnek az Arians-Todd Bowles csere.

Ráadásul Brady jelenléte nemcsak a posztja miatt extrém fontos, hanem a marketingértéke miatt is. Ahhoz képest, hogy februárban egy ementáli sajthoz hasonlított a roster, a hét elején érkező mock draftomban már nem tudtam, melyik posztra kellene játékost húznia a csapatnak, mert pár nap alatt megint top 3-as lett a keret.

Távozók

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!