Connect with us

Hír

Jó eséllyel nem látunk idén futót a draft első körében

Az elmúlt évekhez képest gyengének ígérkezik a 2022-es NFL class és emiatt az értéktelenebb posztok még értéktelenebbé válhatnak. Sok szakértő szerint emiatt jó eséllyel nem is fog elkelni futó az első körben, ráadásul az sem segíti az RB-k helyzetét, hogy a gyenge felhozatalban sem tudnak felfelé kilógni – a top 32-ben nincs futó a legtöbb big boardon, de a top 50-be is általában csak ketten férnek be.

Az elmúlt években amúgy is megcsappant az első körös futók száma, a csapatok többsége kezd rájönni, hogy ostobaság korán RB-t választani. Persze így is beakad néha 1-2 első körös futó, tavaly például Najee Harris és Travis Etienne is elkelt az első kör végén, de a top 20-ban legutóbb 2018-ban lett futó kiválasztva (Saquon Barkley, aki jó nagy öngól is lett). Sőt, az elmúlt évtizedben második szerződést csak Zeke Elliott és Christian McCaffrey kapott az őket draftoló csapattól, amit most már legszívesebben visszacsinálna a Cowboys és a Panthers.

Idén három játékos emelkedik ki a poszton: Breece Hall, Isaiah Spiller és Kenneth Walker. A második körben jó eséllyel hallani fogjuk a nevüket, de nagy pénzt ne tegyünk arra, hogy az elsőbe is beférnek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!