Connect with us

Magyar foci

HFL: Kiélezett csatában verte a Wolves a Sharkst!

A magyar amerikai foci szerelmeseinek izgalmakkal teli hétvégéje volt, ugyanis szombaton a Steelers és a Cowbells, vasárnap pedig a Wolves és a Sharks játszott kiélezett mérkőzést egymással a HFL-ben. Végül mindkét esetben a fővárosiak örülhettek, a Kincsem Parkban rendezett mérkőzésen a Farkasok 16-13 arányban diadalmaskodtak annak ellenére, hogy a második félidőben Bencsics Márk nélkül kellett játszaniuk. 

Fotó: KGB Photo

A pontcsapot nem nyitották ki a csapatok vasárnap este a Budapest Rugby Centerben. Az első négyben három drive is turnover on downsszal ért véget (egy-egy az ellenfél red zone-jában), amiben persze közrejátszott, hogy a Wolvesnak nem volt rúgója a meccsen. Az első touchdownra bő másfél negyedet kellett várni, akkor Benedek László (3 elkapás, 53 yard, TD) kapott el egy hosszú labdát Issiah Bacheldertől (21/42, 274 yard, 2 TD, 1 INT), ami nem mellesleg egy 99 yardos drive-ra rakta fel a koronát. A félidő vége előtt azonban a Wolves még levezetett egy 14 játékból álló támadást, aminek a végén a pontot az i-re Danku Dávid (13 futás, 76 yard, TD) tette fel egy 1 yardos TD-futással, majd ő maga szerezte meg a kétpontost is (#octopus). Így 8-7-es hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Onnan viszont a Farkasokhoz nem jött ki a pályára Bencsics Márk (12/19, 120 yard), aki sérüléssel játszott már az első félidőben is. A helyére a mindössze 20 éves Tóth Levente állt be, neki kellett megtartani vagy épp növelni az előnyt. A szünet után sem érkezett pontzuhatag, hiszen a harmadik negyedben nem változott az eredmény. Egy turnovert viszont láthattunk, hiszen amikor Bartos Ferenc már épp a red zone határába ért, akkor Pupp Bence kiütötte a kezéből a labdát. Ezzel a lehetőséggel viszont nem tudott élni a Sharks, mivel a negyedik negyedbe átlépve Bachelder passzát Bicskei Dániel húzta le szintén a red zone közelében.

Fotó: KGB Photo

Azonban a Wolves sem volt képes növelni előnyét, mivel a red zone határán ismét megakadt a tudományán (turnover on downs). És akkor végre a második félidő első pontjai is megszülettek, Horvát Tamás (5 elkapás, 35 yard, TD) kapott el egy labdát a célterületen, így ismét a Sharksnál volt az előny (sikertelen kétpontos után 13-8). A vendég öröm viszont nem tartott sokáig, mivel a Wolves gyorsan végigment a pályán, Tóth (8/13, 122 yard, TD) egy 45 yardos labdát osztott ki Czirók Mártonnak (3 elkapás, 70 yard, TD), a sikeres kétpontos után pedig ismét a fővárosiaknál volt az előny (16-13) szűk 4 perccel a vége előtt. És ez lett a mérkőzés végeredménye is, ugyanis a Sharks az ellenfele 30 yardosáig jutott csak el, és három egymást követő sikertelen passzal elvesztette a mérkőzést.

A nyeretlenek csatáját tehát a Wolves nyerte meg, amely így 1-1-es mérleggel áll. A Sharks ezzel harmadik mérkőzését is elvesztette, így a Hungarian Football számításai alapján ki is esett a további küzdelmekből.

A HFL két hét múlva a tavalyi döntő visszavágójával (Wolves-Enthroners) és a Sharks-Cowbells találkozóval folytatódik.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!