Connect with us

Draft

Támadófal után secondary – Bengals draftértékelő

A kötelezőt letudta a Bengals a szabadügynök piacon: Joe Burrow megkapta azt a támadófalat, ami kijárt neki. A Cincinnati támadósora így azt lehetett mondani, hogy készen van, lehet fókuszálni a védelemre és elsősorban a secondaryre.

1/31 Daxton Hill, S, Michigan

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Miután a szabadügynök piacon nagyon komoly erősítést kapott a támadófal a csapat legnagyobb hiányposztja egyértelműen a secondary lett. Bár Dax Hill neve mellett a safety jelzőt lehet olvasni, ő elsősorban egy slot corner volt a Michiganen. A pálya közepén játszott, ahol remekül mozdult az underneath passzokra, jó zónázó volt, akit ha épp blitzekre kértek, akkor az irányítóra is veszélyes tudott lenni. Van tapasztalata FS-ként és SS-ként is, de legtöbb snapjét a slotban töltötte. A Bengalsnál érdekes lehet milyen szerepet szánnak neki, hiszen Mike Hilton személyében a csapatnak hosszú évekre van egy már bizonyított slot cornere. Viszont mivel jövőre free agent lesz a kezdő safety duó, akár ezen a poszton is könnyen láthatják Daxton hosszú távú jövőjét. Hill kissé vékonyabb játékos és nem a legfizikálisabb, így a klasszikus strong safety feladatokat nem bíznám rá, de egy vegyes, sok cover 2-t játszó védelemben lehet belőle az egyik hátsó biztosító ember.

Az idei évben tisztán talán csak 22-24 játékos rendelkezett első körös értékeléssel. Dax egyértelműen közülük való, így a kör végén már BPA-nak is beillik a draftolása. Hill remek irányváltó, kimagasló a sebessége mind mozgásban mind játékolvasásban. Egy nagyon széles körben használható defensive backet kapott vele a Bengals, aki szerintem első naptól fogva Jessie Bates után a legjobb secondary játékosa lesz a regnáló AFC-bajnoknak.

 

2/60 Cam Taylor-Britt, CB, Nebraska

Tovább erősítette a secondaryt a Bengals a második körben is, méghozzá felcsere után. A három helyes ugráshoz csak a 6. körükről kellett lemondjanak, ami korrekt ellenértéknek minősül. Taylor-Britt már sokkal inkább egy hagyományos külső corner. Bár termetre kissé az elvárások alatt van, nem egy könnyen elnyomható játékos. Emberezésben is van tapasztalata, de egyértelműen jobbnak néz ki zónázásban. Felállva az elkapó arcába nem konzisztens a jammelése és a csípője sem olyan fordulékony, hogy minden esetben tapadni tudjon az ellenfelére. Elkapni mellette azonban nem könnyű feladat. Fizikálisan játszik, agresszív az elkapási ponton és a route kialakulása közben is érezteti ellenfelével, hogy ott van (ebből volt is pár zászlója).

Zónázásban jönnek ki jobban az erényei. Akadnak remek olvasásai és egyenes vonalban előre remek a sebessége. Korábbi irányítóként érti a játékot és labdaérzéke is adott, hogy lelopjon 1-1 passzt. 6 interceptionje és 24 leütött labdája volt az elmúlt három évben kezdőként, így bármikor benne van a nagy játék esélye. Ha megfelelően használják, a Nebraska végzős cornere minőségi kezdő is lehet a Bengalsban és egyáltalán nem lepne meg, ha az idei két újonc lenne a secondary 2. és 3. legjobb játékosa 2022-ben.

3/95 Zachary Carter, DT, Florida

Carter kissé tweener jelenleg. Elég magas játékosnak számít, de tömege sokkal inkább emlékeztet egy pass rusheréhez mint egy középső védőfalemberhez. El kell dönteni, hogy egy 3tech DT-t vagy egy 5tech DE-et akarnak belőle fejleszteni. Előbbiben van talán jobb lehetősége, mert agilitása, hajlékonysága nincs meg ahhoz, hogy kívülről sikeres legyen. Robbanékonyságának hála egy jó pass rusher defensive tackle lehet, aki elsősorban sebességből fog nyerni. Azonban ez a robbanékonysága sem olyan konzisztens és kiemelkedő, hogy folyton sikeres legyen vele, ereje pedig abszolút kevés a korai downokhoz. Ha inkább egy 4-3-as endet nevelnek belőle, akkor pár sikeres nyomása és sackje lehet, ha jól kapja el a snapet, miközben elsősorban korrekt futás elleni védő lesz a fal szélén. Rotációban hasznos ember lesz, de inkább mélységet fog jelenteni a profiknál, mintsem kezdő szintű minőséget.

4/136 Cordell Volson, OL, North Dakota State

Volson az elsősorban a futójátékára építő Bison jobb oldali tackle-je volt, aki időnként guardként is kapott szerepet. Ennek is köszönhetően egy remek futásblokkoló, aki könnyen lehet, hogy az NFL-ben guardként fog majd kiteljesedni. Magas játékos, így sokszor túl magasan játszik, kimozdítható az egyensúlyából és nem elég atletikus, hogy a fal szélén passz szituációknál megéljen. Nem segít a megítélésében, hogy csak a másodosztályban játszott és ő sem tartozik a fiatal játékosok közé. Meg lehet próbálni belőle egy csere tackle-t kinevelni, de kezdő potenciált szerintem csak guard poszton tud adni.

5/166 Tycen Anderson, S, Toledo

A falak után vissza oda, ahol a legnagyobb szükség van a jövő építésére. Már Hillnél is említettem, hogy a Bengals safety duójából senkinek nincs szerződése 2023-ra. Anderson egy remek adottságokkal rendelkező játékos. Termete jó, karjai hosszúak és mind egyenes vonalban, mind irányváltások terén kiváló sebessége van. Emiatt hatalmas range-ben képes játszani. Ami miatt 5. körre csúszott, hogy 23 éves kora ellenére egy projekt játékos. Sokat játszott cornert, elsősorban slotot, mert a Toledo minél jobban be akarta vonni az egyik legjobb védőjét a játékba. Nem kiforrottak a safety ösztönei, így tanulnia kell a posztot. Rövid távon rotációs szerep juthat neki és aktív special team tagság, de pár év alatt, ha jól reagál a fejlesztésre, akár kezdő safety is válhat belőle.

7/252 Jeffrey Gunter, DE, Coastal Carolina

Gunter már sokkal inkább teljes munkaidős pass rusher lehet, mint a 3. körös Carter. Gunter abban hasonlít Carterre, hogy szintén a robbanékonyságából, sebességéből élő védőfalember volt, azonban neki a mozgása is megvan hozzá, hogy kis fejlesztéssel a fal széléről indulva akár kívül is megverje a tackle-öket. Egyelőre ez csak ígéret, mert nem kiforrott a technikája, nincs igazán jó pass rush terve és az ereje is kevés. Egy hajtós játékos, aki erőfeszítései miatt tudott sikeres lenni mind futás ellen, mind passz ellen. Esetében a cél kiharcolni az 5. számú pass rusher helyet a depth charton, de a poszt telítettsége miatt lehet, hogy az első évét majd a gyakorló csapatban fogja tölteni elsősorban.

Bengals draftértékelő

Összességében a Bengals draftjának legnagyobb nyertese Lou Anarumo védelmi koordinátor, aki a tavalyi évben kissé meglepetésre rakott össze egy nagyon hatékony védelmet. A támadófal megerősítése után így adott volt a lehetőség, hogy a drafton a védelemre fókuszáljon a csapat. A Bengals hat pickjéből három is a secondarybe ment, beleértve az első két kört és a hátsó körökben is a legjobb találatuk a safety sorba érkezett. Ezzel a Bengalsnak úgy gondolom nem maradt igazán ordító hiányposztja. Persze egy minőségi linebacker vagy egy top guard még elfért volna, de tökéletes csapat nincs. Ez a roster a tavalyi remeklés után csak erősödött és egész offseasonben csak dicsérni lehet a Bengals vezetőséget.

Értékelés: B+

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!