Connect with us

Hír

Deshaun Watson és a játékosok szakszervezete bíróságra megy, ha az NFL 1 éves eltiltást szab ki

Az egész NFL arra vár, hogy a független bíró döntsön Deshaun Watson ügyében. Ha a bíró azt mondja, nincs itt semmi látnivaló, akkor az irányító nem kap büntetést és a liga nem tehet semmit. Ha viszont a bíró akárcsak egyetlen meccses eltiltást is javasol, akkor azt az NFL (és Watson is) fellebbezheti és onnantól kezdve Roger Goodell kezében lesz a döntés, aki várhatóan 1 éves eltiltást fog kiszabni. Ez utóbbi esetében Watson és a játékosok szakszervezete (NFLPA) bíróságra viszi az ügyet, írja a Yahoo Sports.

Az NFLPA és az NFL korábban megegyezett, hogy a személyes magatartásbéli kihágásokat nem Roger Goodell, hanem egy független bíró fogja megvizsgálni. A fentiek alapján ez annyi előnyt jelent a játékosoknak a korábbiakhoz képest, hogy a ligának meg kell győznie egy független bírót, hogy legalább 1 meccses eltiltást szabjon ki – amennyiben ez nincs meg, úgy minden oké, ha viszont megvan, onnantól Goodell a főnök.

Ezt a szakszervezet ratifikálta, így ez a bíróságon való fellebbezés teljesen értelmetlen. Persze lehet arra játszani, hogy a liga már unja Watson szexuális zaklatási ügyét és inkább letudná az egészet, de az USA-ban ez elég nagy port kavart és szinte biztos, hogy az NFL bele fog állni a döntésbe. Ha pedig beleáll, akkor ugyan lehet kapálózni, lehet csűrni-csavarni a dolgot, ahogy Tom Brady vagy Zeke Elliott tette, de mivel a játékszabályokat az NFL írja, így az esély a győzelemre elhanyagolható.

Érdekes lesz ezzel kapcsolatban a Browns álláspontja is. A csapatnak sokkal jobb lenne, ha Watson idén letöltené az 1 éves büntetését és mindenki továbbléphetne. A fellebbezéssel ugyanis az irányító azt kockáztatja, hogy mondjuk játszik 10 meccset idén, mire az NFL megnyeri a fellebbezést, majd jön az eltiltás, amiből 10 meccs átcsúszik a következő szezonra, így két idénye is mehet a levesbe.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!