Connect with us

Hír

Deshaun Watson és a játékosok szakszervezete bíróságra megy, ha az NFL 1 éves eltiltást szab ki

Az egész NFL arra vár, hogy a független bíró döntsön Deshaun Watson ügyében. Ha a bíró azt mondja, nincs itt semmi látnivaló, akkor az irányító nem kap büntetést és a liga nem tehet semmit. Ha viszont a bíró akárcsak egyetlen meccses eltiltást is javasol, akkor azt az NFL (és Watson is) fellebbezheti és onnantól kezdve Roger Goodell kezében lesz a döntés, aki várhatóan 1 éves eltiltást fog kiszabni. Ez utóbbi esetében Watson és a játékosok szakszervezete (NFLPA) bíróságra viszi az ügyet, írja a Yahoo Sports.

Az NFLPA és az NFL korábban megegyezett, hogy a személyes magatartásbéli kihágásokat nem Roger Goodell, hanem egy független bíró fogja megvizsgálni. A fentiek alapján ez annyi előnyt jelent a játékosoknak a korábbiakhoz képest, hogy a ligának meg kell győznie egy független bírót, hogy legalább 1 meccses eltiltást szabjon ki – amennyiben ez nincs meg, úgy minden oké, ha viszont megvan, onnantól Goodell a főnök.

Ezt a szakszervezet ratifikálta, így ez a bíróságon való fellebbezés teljesen értelmetlen. Persze lehet arra játszani, hogy a liga már unja Watson szexuális zaklatási ügyét és inkább letudná az egészet, de az USA-ban ez elég nagy port kavart és szinte biztos, hogy az NFL bele fog állni a döntésbe. Ha pedig beleáll, akkor ugyan lehet kapálózni, lehet csűrni-csavarni a dolgot, ahogy Tom Brady vagy Zeke Elliott tette, de mivel a játékszabályokat az NFL írja, így az esély a győzelemre elhanyagolható.

Érdekes lesz ezzel kapcsolatban a Browns álláspontja is. A csapatnak sokkal jobb lenne, ha Watson idén letöltené az 1 éves büntetését és mindenki továbbléphetne. A fellebbezéssel ugyanis az irányító azt kockáztatja, hogy mondjuk játszik 10 meccset idén, mire az NFL megnyeri a fellebbezést, majd jön az eltiltás, amiből 10 meccs átcsúszik a következő szezonra, így két idénye is mehet a levesbe.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
1 year ago

Ennek a bírós körnek akkor a gyakorlatban csak kis jelentősége lesz, amikor nincs semmi érdemleges bizonyíték vagy az alperes nem nagy sztár.
Azt meg honnan tudják hogy a komisszár 1 éves eltiltást akar?

katonadani
Reply to  Zoard
1 year ago

volt róla szó korábban h legalább 1 éves, de akár határozatlant akarna az NFL
https://fuzovelkifele.com/2022/06/kedden-kezdodik-watson-meghallgatasa-az-nfl-hatarozatlan-ideju-eltiltast-szeretne/

DrBaji Mihály
DrBaji Mihály
1 year ago

Goddell inkább azt csinál, amit akar, mint nem……csak egy bíró kell hozzá….ez az ő homokozója…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x