Connect with us

NCAA

Ez történt az NCAA offseasonjében

A Georgia Bulldogs 1980 után nyerte meg újra az NCAA tavalyi kiírását, ezután pedig hosszú, sötét hónapok vártak a futballszerető nézőkre. Már legalábbis azokra, akik csak magukat a meccseket szeretik. Ugyanis az NCAA offseasonje minden korábbinál eseménydúsabbra sikeredett. Nézzük meg tehát így az augusztus 27-es rajt előtt, hogy mi minden történt azóta, hogy Kirby Smarték elhódították a trófeát.

A drafttal korábban eleget foglalkoztunk az oldalon, magáról az idényről pedig konferenciánkként lebontott bemutatót tervezek, így ebben a cikkben csak a többi történéssel foglalkozunk.

Transfer portál

Az offseason legtöbb beszédtémát szolgáltató témája a rekordszámú transfer volt, köztük egészen nagy nevek csapatváltásával. Már január végén több mint 1400 sportoló jelentette be, hogy kimegy az NCAA virtuális piacára, ez a szám pedig június végére elérte a 3000-es számot. Ez elsősorban az NCAA fellazult szabályzatának, másrészt a name, image, likenessnek köszönhető, azaz leegyszerűsítve annak az új irányzatnak, hogy az egyetemi sportolók hosszú küzdelem után már elfogadhatnak szponzori szerződéséket.

A játékosmozgások fenekestől felforgathatják az NCAA körképét, ugyanis nem csak kisebb nevek, de hatalmas tehetségek is csapatot váltottak az elmúlt időszakban. Többek között az offseason folyamán öt darab öt csillagos recruit is lecserélte a csapatát. A két legnagyobb név kétségtelenül a két fiatal irányító, Caleb Williams és Quinn Ewers. Előbbi az Oklahomát hagyta ott az új szupercsapat, a USC kedvéért, míg utóbbi az Ohio State-ről menekült C.J. Stroud mögül, hogy a Texast erősítse jövőre.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!