Connect with us

Hír

Elcserélné Mike Gesickit a Dolphins?

A Dolphins idén franchise taget tett Mike Gesickire, aki az elmúlt években a liga egyik legjobb elkapó tight endjévé nőtte ki magát. Azonban a csapatnál új edzői stáb van támadóoldalon, ahol mást várnak a TE-ktől, mint korábban. Gesicki az előszezonban feltűnően sok játéklehetőséget kapott egy minőségi kezdőhöz képest, így fel is röppentek a pletykák, hogy akár el is cserélhetik őt. Doug Kyed információi szerint nem is most kezdődtek ezek a pletykák, hiszen a Dolphins már egy jó ideje felhozza Gesicki nevét más csapatokkal történt beszélgetések során.

Gesicki eddig gyakorlatilag elkapót játszott, snapjei mindössze 12 százalékát töltötte a fal mellett (inline), a többit a slotban vagy a szélen. Mike McDaniel azonban a 49ersnél használt rendszert hozza magával Miamiba, amiben a tight endeknek blokkolniuk is tudniuk kell és elsősorban a fal szélén kell megállniuk a helyüket, kevesebbet lehetnek tiszta elkapók. Ez pedig nem Gesicki erőssége, és azért kapott ilyen sok lehetőséget az előszezonban, hogy ezt a képességét fejleszteni tudja. Maga a játékos is elismerte, hogy gyakorlatilag új posztot tanul.

Gesicki idén garantált $10,931 milliót fog keresni, ami ugyan nem olcsó, de nem is vészes egy kiváló elkapó tight endnek, így lehet is piaca olyan csapatoknál, ahol támadófegyverekből hiány van (és ahol a “tight endeknek” nem kell sokat blokkolnia). A helyzetet nehezíti, hogy hosszabbítani nem lehet vele idén, jövőre pedig lejár a szerződése, így vonakodhatnak a csapatok, hogy magas ellenértéket adjanak érte. A Dolphinsnak viszont egy második napos picknél olcsóbban nem érdemes eladnia, hiszen egy harmadik körös kompenzációs picket kaphat érte a gárda 2024-ben, ha jövőre elengedik (és odafigyelnek a kompenzációs pickek formulájára).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!