Connect with us

Playbook

FK! Playbook: A Smash koncepció

A foci minden szintjén, mindenféle támadósorban gyakorlatilag alapjáték a Smash koncepció, ami az egyik leggyakoribb, legfelismerhetőbb passzkombináció szeretett sportunkban. Egyszerűen betanítható az elkapóknak és az irányítónak is, emellett rendkívül jól működik cover2 és cover4 ellen, így sokan nyúlnak ehhez a koncepcióhoz, ha ilyen védelmi felállást kell megverni. 

A Smash koncepció

A Smash koncepció egy kétemberes útvonal-kombináció, amivel nagy játékot is lehet csinálni, de megvan a gyors rövid passz opciója is az irányító számára. Alapvetően egy zónázás ellen jól működő koncepcióról van szó, elsősorban cover2 és cover4 ellen működik, ezeknek viszont az egyik legjobb, legnépszerűbb ellenszere.

Alapgondolata, hogy a flat zónában lévő védőt hozza konfliktusba úgy, hogy elé és mögé is küld egy-egy elkapót, így a védő mozgásától függően egyikük biztosan üresen lesz az említett cover2 és cover4 védekezés ellen. A Smash jól kiegészíthető más útvonalakkal, amik akkor lehetnek sikeresek, ha az ellenfél nem cover2-t vagy cover4-et védekezik.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!