Connect with us

Érdekességek

Így teljesítettek az első két körben a csapatok hatékonyság alapján

Lement két forduló az NFL-ben, amiből alapvetően még nem szabad levonni messzemenő következtetéseket, de érdekességképp megnézhetjük, hogyan teljesítettek a csapatok hatékonyság alapján a szezon legelején. Az rbsdm.com oldalon, illetve Ben Baldwin jóvoltából szuper grafikonokat találunk erre vonatkozóan.

A legátfogóbb képet az mutatja, hogy támadó- (x tengely), illetve védőoldali (y) EPA/play alapján melyik csapat hogyan teljesített. Ezt itt láthatjátok:

A Bills tehát két kör alapján kiemelkedik a ligából, ami nem túl meglepő a látottak alapján. A Chiefs, Dolphins, Eagles, Ravens offense hatékonysága sem feltétlen furcsa, ellenben a Browns már meglepő lehet a top6-ban, de nem feltétlen várták sokan a Lionst, a Jaguarst, a Broncost és a Washingtont a top10-be. Védőoldalon a Bills mellett a Buccaneers emelkedik ki nagyon magasan, de a 49ers, a Jaguars vagy a Saints is elég jól teljesít.

A legrosszabb támadósorok közt a Cowboys, a Saints, a Titans, a Colts, a Texans és meglepetésre a Rams szerepel, de fontos megjegyezni, hogy Stafford öt eladott labdája (vagy a Chargersnél a 13 EPA-t jelentő pick-6) ilyen kis mintánál még elég sokat nyom a latba. A legrosszabb védelmek közt a Cardinals, a Jets, a Seahawks, a Lions, a Browns, a Titans és a Ravens található, a Hollóknál a Dolphins elleni negyedik negyedes leolvadás elég sokat jelent.

Megnézhetjük külön offense oldalon is a hatékonyságokat, amit passzra és futásra lehet szétbontani:

Ahogy a védelmet is külön lehet bontani passz- és futás elleni védekezésre:

Illetve még egy érdekesség a végére, ez már Arjun Menon jóvoltából. Az alábbi grafikon x tengelyén azt láthatjuk, hogy melyik támadósor hogyan teljesített az első 15 játék alatt, amit általában az edzők előre felrajzolnak, az y tengelyen pedig azt, hogy ezt követően, a nem előre eltervezett játékok során ki mennyire jó.

A Bengals negatív irányba elég feltűnő a felrajzolt játékok során, róluk épp tegnap este írtunk bővebben. Érdekes a Titans és a Cowboys is, amely jól teljesít az felrajzolt játékok során, ellenben katasztrófa ezeket követően.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!