Connect with us

Hír

Hivatalosan is szigorodik az agyrázkódás-protokoll

Ugyan az NFL és a játékosok szakszervezete (NFLPA) abban nem ért egyet, hogy Tua Tagovailoa esetében helyesen alkalmazták-e az agyrázkódás-protokollokat, további szigorításokban viszont sikerült megegyezni. A felek közösen kiadott közleménye szerint mostantól az agyrázkódásgyanús eseteket effektíve nem lehet tisztázni, így ha valaki tüneteket produkál, annak véget ért a mérkőzés.

A protokollban elfogadott változás konkrétan annyit tesz, hogy minden olyan játékos, akinél ataxiát (az egyensúly/stabilitás, a motoros koordináció vagy a beszédfunkció neurológiai probléma okozta rendellenességét) diagnosztizáltak, az azonnal bekerül az agyrázkódás-protokollba és nem térhet vissza a pályára. Magyarán mostantól egy pályán történt összecsuklást már nem lehet egy hátsérülésre fogni.

Ha hihetünk az NFLPA-nek, akkor nem csak a protokollal volt baj, hanem azzal is, hogy Tua effektíve azzal ment át a protokollon, hogy azt állította, nem a feje, hanem a háta fáj és az okozta a koordinációs zavarokat. Azonban az orvosok ezt nem vizsgálták ki az agyrázkódás keresése közben. Az NFL szerint viszont az orvosok követték a protokoll lépéseit, így szerintük semmi hiba nem történt ilyen téren, helyette magát a protokollt hibáztatták, hogy nem elég jó, ezért szükség van a változásra.

Még mindig az agyrázkódás az NFL Achilles-sarka

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!