Connect with us

Minden ami NFL

Ez nem a Wilsonok éve – Russ és Zach kálváriája

Ha Wilsonnak hívják az irányítód, akkor idén nem lehetsz valami elégedett. Denverben a világ minden pickjéért és pénzéért megszerzett Russ, New Yorkban a tavaly 1/2-re kiválasztott, jövő nagy reménységeként aposztrofált Zach szenved nagyon durván. De miért van ez így? És van kiút?

Russell Wilson

A Broncos abban a reményben hozta el Russell Wilsont Seattle-ből, hogy csak egy irányítóra van minimum a rájátszástól, de akár nagyobb álmoktól is. Nos, ez lehet hogy így volt, az viszont elég egyértelmű lett idén, hogy ez az irányító nem Russell Wilson. A Broncos támadósora borzasztó és nézhetetlen idén, tökutolsó szerzett pontokban, EPA-ben pedig a 30. helyre elég – bőven rosszabb mint tavaly Lockkal és Bridgewaterrel. És igen, ez az arcpirító teljesítmény részben köszönhető a héten kirúgott Nathaniel Hackettnek és a sérülésekkel bajlódó támadófalnak is, de a legnagyobb probléma akkor is az irányító.

Mi a baj Russell Wilsonnal?

Nem is tudom hol kezdjem, hogy mi a baj Wilsonnal. Kezdjük talán ott, amit nyáron is kiemeltem, hogy nem lát a pálya közepére, egyszerűen túl alacsony hozzá, így pedig a védelmek szabadabban hagyhatják ezeket a területeket és a szélekre koncentrálhatnak. Ez nyilvánvaló gyengesége Russnak, azonban ez eddig is így volt, mégis folyamatosan top10 szinten játszott mondjuk a tavalyi szezon előtt, szóval ez nem lehet a szörnyű játékának az oka.

Hogyan fog kinézni Wilsonnal a Broncos támadósora?

Eggyel közelebb kerülünk a megoldáshoz azzal, ha észrevesszük, hogy 34 éves korára megkopott már a sebessége, az atletikussága. A fénykorához képest ez a legnagyobb probléma, hiszen talán a valaha volt legjobb struktúrán kívüli irányító volt annak idején, most pedig kifejezetten gyenge benne. A rendszeren belüli és egyéb hiányosságait kompenzálni tudta ezzel, és ha voltak is negatív játékai rossz olvasásokból vagy bármiből (mert voltak), akkor utána előhúzott egy szuper játékot a kalapból és feledtette a korábbi (nem olyan látványos) hibáit.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!