Connect with us

Minden ami NFL

Lejáró szerződések, kivágások, cserék – milyen lehet a 2023-as QB-piac?

A csapatok nagy részének már véget ért az idei szezon érdemi része, így lélekben kezdhetnek a szabadügynökpiacra készülni. Korábban már bemutattuk posztonként, hogy milyen lesz a piac offense– és defense oldalon, most pedig nézzük, milyen lesz az évezred QB-piaca. 

Három éve még nem kellett volna külön cikket szentelni az irányítóknak, mert egy-két nagyon ritka kivételtől eltekintve (Peyton Manning, Tom Brady, Kirk Cousins) csak középszerű cserékből és a legalja kezdőkből lehetett válogatni. Aztán megtörtént az, amire nem sokan számítottak: Brady elhagyta a Patriotsot és bajnoki címet nyert a Bucsszal. Ezen felbuzdulva aktivizálták magukat a franchise-ok és azóta csapatot váltott többek között Matt Stafford, Russell Wilson, Deshaun Watson, Matt Ryan, Carson Wentz és Jared Goff is – előbbi hármas példája ráadásul megmutatta, hogy nem igazán van mozdíthatatlan játékos.

Nem lesz ez másképp 2023-ban sem: ismét több nagyobb nevű, szerződéssel rendelkező QB-t cserélhetnek el vagy vághatnak akár ki, miközben jelen állás szerint a piacon két All-Pro kaliberű és két top 20-as szinten játszó irányító is elérhető lesz, plusz rövid távú megoldásként több jelenlegi kezdő szerződése is lejár. A piacot persze így is Brady fogja meghatározni, ráadásul rajta múlhat Kirk Cousins, Derek Carr vagy Ryan Tannehill sorsa is.

A piac

14 olyan játékosnak jár le a szerződése a szezon végén, akik izgalmasak lehetnek a csapatok számára. Őket négy csoportra – A-listás, Top 20-as, Prove it/bridge, illetve Low end kezdő/prémium csere irányítókra – osztottam.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!