Hír

Mostantól lehet nullás mezben játszani!

Published on

Mostantól egy új mezszámból is választhatnak a játékosok, ez pedig nem más, mint a nulla. Az Eagles terjesztette elő ezt a javaslatot, a tulajdonosok pedig tegnap el is fogadták – írja az NFL Media. Annyi kikötés van mindössze, hogy a támadó- és védőfalemberek nem viselhetik a 0-s mezszámot, de mindenki más igen. Emellett azt is bevezették, hogy a kickerek és a punterek választhatnak 0-49 és 90-99-ig terjedő mezszámokat.

A Jaguars elkapó Calvin Ridley pedig már jelezte is, hogy ő az első játékos, aki a nullás mez mellett dönt, így tehát őt már biztosan ebben látjuk majd kifutni a pályára. Nem ő volt az egyetlen, akinek tetszett az ötlet, a Patriotsból a másodéves cornerback Jack Jones, illetve a Cowboysból a pass rusher Micah Parsons is jelezte többek közt, hogy érdekli a dolog – Ridley-hez hasonló hivatalos bejelentés még nem jött tőlük.  Az egyetemről érkező prospecteknél vélhetően elég felkapott lesz ez az opció.

Az NFL-ben a mezszám-váltás szabályai úgy szólnak, hogy ha új csapathoz kerülsz, akkor nyugodtan lehet új számot választani, azonban ha jelenlegi csapatodnál váltanál, akkor fel kell vásárolni a meglévő mezkészletet, ami akár millió dolláros nagyságrendet is jelenthet nagyobb nevű játékosok esetén. Illetve ezt akkor nem kell megtenned, ha egy évvel előre jelzed, hogy váltani szeretnél.

5 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group