Connect with us

Draft

Második napos edge rusherek

Gondod van az irányítók siettetésével? Ez a te draftod! Ugyanis a pass rusherek adják az idei draft legmélyebb egységét. A class legtetején is találni remek tehetségeket, de a top50-be erről a posztról fér fel a legtöbb név.

Mindig izgalmas, amikor egy draft valamelyik prémium poszton igazán mélynek mondható. A class három legtehetségesebb játékosáról külön cikkben is beszámoltunk, így elolvashatjátok Will Anderson, Tyree Wilson vagy Nolan Smith ismertetőit. A ’23-as játékosbörze azonban rajtuk kívül is hemzseg a jobbnál jobb irányítósiettetőktől. Már csak azt kell eldöntenie a csapatoknak, milyen profilra keresnek embert.

A kivétel

Lukas Van Ness, Iowa

A Hawkeyes játékosa abból a szempontból eltér a cikkben később szereplőktől, hogy míg a többiek nagy része inkább lesz 2. napos kiválasztott, esetleg 1-1 becsúszik az első kör végébe, addig Van Ness szinte biztosan első körös, sőt vélhetően top15-ös játékos. Így róla egy picikét hosszabban.

Remek felépítése van. Magas, megvan a tömege és a karjai is megfelelően hosszúak – még ha ez nem is extrán kivételes. Ránézésre Lukas egy igazi 43-as DE, aki erőből dolgozik és jó a futás ellen. Ezek pedig mind igazak is rá. Remek a fizikalitása, van erő a felsőtestében, de képes az egész testét belevinni a kontaktba. Bull rush, push and pull, push and swim move-jaival a legjobb college tackle-ök is megszenvedtek. A class talán legjobb LT prospectje, Paris Johnson Jr. a szezonja egyik leggyengébb meccsét hozta ellene. Sokszor áll fell 5 vagy 7-es technikán Van Ness és gyors első lépései után remek sebességgel támadja a tackle-t, a sebességből erővé való konvertálása talán a legjobb az idei classban. A lendületes játéka mellett azonban remek a futás ellen is. Nem veszti el a labdást és ha mellé ér képes akár egy kézzel is hatással lenni rá. Sok playt csinál a backfielden és nem könnyű elmenni mellette.

Ami azonban megkülönbözteti a hagyományos power rusherektől, hogy baromi atletikus! A 40 yardos ideje (4,58 mp) a felső 10%-ban van, de az irányváltási képességeket felmérő 3-cone és shorts huttle tesztjei is mind a felső 25%-ba repítik. Ez pedig látszódik is időnként. Sokszor robban ki a snapből és a sebességével már most is jól bánik.

A gond, hogy ezt a fajta atletikusságot kevésbé láttuk még a videókon. Kevésszer próbálta meg megkerülni, vagy éles visszavágással belül megverni az ellenfeleit. Picit derült égből érkeztek ezek a teszteredmények. Mindenképp fejleszteni kell még a speed rush technikáit és megtanítani neki nemcsak, hogy hogyan használja őket, de azt is, hogy mikor. Ezen kívül a másik kérdés vele kapcsolatban, hogy milyen lenne teljes idős kezdőnek. Az Iowán ugyanis egy nagyon aktív rotáció részese volt, ahol 4-5 játékos is osztozott a meccs snapjein és mindig az a csapat alapelve, hogy friss láb legyen a pályán. Emiatt 2-300 snappel kevesebbet játszott mint a classból szinte bárki.

Van Ness mindenképp egy projekt játékos, hiszen fiatal és nem volt még 1000 snapje sem az egyetemi ligában. A két éve aktív rotációban feltűnő játékos azonban minden kérdést képes lehet kipipálni amit egy edge rushertől elvárnak. Kérdés, hogy valóban meg tudják-e tanítani, hogy az át mellett a külső és belső területeken is képes legyen nyerni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!