Connect with us

Szabadügynök

Indulhatunk végre? – Panthers FA-értékelő

David Tepper 2018-ban vásárolta meg a charlotte-i franchise-t, és azóta vár arra a pillanatra, hogy a korábban Super Bowlt is megjárt csapat újra azon a szinten teljesítsen. Öt évet kellett várni erre, de most úgy tűnik, hogy elindulhat ez a projekt a helyes irányba.

Távozók

Mozgalmas időszakon van túl a Panthers ebben az évben. Kezdődött minden azzal, hogy egy elég jó nevekből álló szakmai stáb vette át az előző rezsim helyét, majd jött az ominózus felmozgás az 1/1-re, amiért sokat kellett feláldozni. És akkor még a free agency el sem kezdődött, de addig nem is kezdődhetett el, amíg nem szabadítanak fel komoly pénzeket, hiszen 10 milliós mínuszból indult a számláló. Ennek érdekében Taylor Moton, Dante Jackson, Austin Corbett és Xavier Woods szerződését átalakították, míg Shaq Thompson és Ian Thomas belement egy masszívabb fizetéscsökkentésbe. Mindenkit viszont így sem tudtak/akartak megtartani, ezért élő szerződésű játékosoktól is elköszöntek a cap space érdekében.

Kezdjük a legfájóbbal, DJ Moore ugyanis komoly vezéráldozata volt az 1/1-es felmozgásnak, amivel további 5 milliót szabadítottak fel. Én nagyon bírom, de nincs azon a szinten, ahol az igazán elit elkapók, és ahogy láttuk azt tavaly Tyreek Hill esetében is, még egy ligaelit elkapó elengedésével is bajnok tudsz lenni – ha van egy fasza irányítód. A Panthers azért ment fel az 1/1-re, hogy megszerezze a saját fasza irányítóját, aki ha beválik, akkor nem fogják Moore-t visszasírni. Szintén csere keretén belül távozott a rúgó Zane Gonzalez is, akinek a tavalyi sérülése volt a veszte, mert a helyettese kiszorította a csapatból – valljuk be, ez egy pár fokkal kisebb horderejű ügylet volt mint az 1/1-ért való csere. Pat Elflein és Damien Wilson pedig a cut sorsára jutott, nem spóroltak velük sokat, viszont feleslegessé váltak a rosteren.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!