Connect with us

Draft

Focizni akarunk, nem atletizálni – Vikings draftértékelő

Hiába a tavalyi csoportelsőség, a Vikings egyértelműen egy újjáépítést és fiatalítást hajt végre 2023-ban. Több távozó, egykoron meghatározó veterán helyét is új, fiatal játékossal töltötték fel, amit a drafton is folytattak. 

1/23 Jordan Addison, WR, USC

Az elkapó már tavaly is nagy hiányposzt volt a Vikingsnál, de Adam Thielen távozásával gyakorlatilag első számú needdé vált. Addison, ahogy az az ismertetőjéből is kiderül, egy nagyon produktív, első számú egyetemi elkapó volt két remek irányító mellett. A class valószínűleg legjobb útvonal futója, aki a pálya egészét be tudja játszani. A route tree-je nagyon széles és kidolgozott. Az útvonalaiban remekül tempózik, testcselei tökéletesek és bár nem egy top atléta, így is rengetegszer tudta magát üresre játszani mind emberezés, mind zónázás ellen.

Az aggodalom vele kapcsolatban, hogy alulméretezett és kifejezetten vékony. Alkatra hasonlít Devonta Smith-re, de nincsenek olyan hosszú karjai és egyáltalán nincs az a fajta fizikalitás a játékában. Mindemellett nem jó atléta. A teszteken kiderült, hogy nem gyors és nem is igazán robbanékony. Ilyen profillal bár az egyetemen a szélen játszott, az NFL-ben elsősorban slot elkapó lehet belőle és egy jó második számú célpont egy igazi sztár mögött.

Ebből a szempontból a landolási helye tökéletes. A Vikingsnak ugyanis van már egy sztárja, aki posztján top3-as teljesítményre képes. Jeffersonnal a csapatban Addisonból elég ha “csak” egy kiemelkedő slot elkapó lesz. Mivel mindketten tudnak bent és kint is játszani, még plusz variációs lehetőség is adott lesz Kevin O’Connell vezetőedző számára. Sok helyen féltem volna, vagy nem tetszett volna különösen Addison az első körben, de Minnesotába tökéletesen illeszkedik Jefferson mellé. Az utóbbi években megkopó Adam Thielen upgrade-elt változata lehet, akiben bőven benne van, hogy ugyanolyan társa legyen Justinnak, mint amilyen a távozó elkapó volt még Diggsnek jó pár éve. Számomra picit korai a kiválasztása, de a konszenzus listákat nézve első körre lehetett várni az elkapót, így az érték és a need is rendben van.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!