Connect with us

Hír

Még egy elkapó jelentkezett a supplemental draftra

Három év kihagyás után idén ismét rendeznek supplemental draftot, ráadásul nem csak egy, hanem két játékosra is lehet majd licitálni. Milton Wright (WR, Purdue) után ugyanis egy újabb elkapó, a Jackson State támadója, Malachi Wideman is jelentkezett az eseményre, és el is fogadták a jelentkezését. A supplemental draftot július 11-én rendezik majd.

Widemannek 2021-ben volt a legjobb szezonja, akkor 540 yardot és 12 TD-t szerzett, tavaly viszont tanulmányi okokból alig került pályára. Elég magas játékos, 193 centisnek listázták az egyetemen, ezért jó red zone target lehet, amit mutat a 2021-es 12 touchdownja is. A gimiben kosarazott is egyébként, fociban és kosárlabdában is magasan rangsorolták.

A supplemental draftra olyan játékosok jelentkezhetnek, akik a rendes draftra nem jelentkeztek, ellenben megváltozott a jogosultsági státuszuk, azaz például tanulmányi eredményeik miatt mégsem focizhatnak a következő szezonban az egyetemen. Itt is hét körön át megy a buli és a csapatok a következő évi pickjeikkel licitálhatnak a játékosokra.

Utoljára 2019-ben rendeztek ilyet, akkor a Cardinals egy 2020-as ötödik körös picket adott a safety Jalen Thompsonért (ő be is vált, tavaly kapott egy évi 12 millió dolláros szerződést), 2018-ban pedig két cornerback is elkelt, a Giants Sam Bealt szerezte meg egy harmadik körös cetliért, a Washington pedig Adonis Alexandert egy hatodik körösért.

A három leghíresebb supplemental draft pick az utóbbi időből egyébként Ahmad Brooks, Terrelle Pryor és Josh Gordon, de a Hall of Famer Cris Carter is így talált magának anno csapatot.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group