Connect with us

Összefoglaló

Az Eagles könnyebben, a Bengals nehezebben nyert hétfő éjjel

A veretlenek csatáját könnyedén nyerte meg az Eagles Tampa Bayben, a két évvel ezelőtti Super Bowl visszavágóján pedig ugyan Burrow sérülése miatt eléggé szenvedő támadójátékkal, de valahogy csak megszerezte első győzelmét a Bengals. 

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers 25-11

Mindkét csapat 2-0-val kezdte az évet, de nem sokáig volt kérdés, hogy melyikük képvisel nagyobb erőt, az Eagles hozta az elvártat és egy kiváló védő- és fejlődő támadójátékkal bedarálta a Buccaneerst.

A hazaiaknak sok babér nem termett a meccs elején, hiszen az első félidőben egyetlen értékelhető támadásuk volt, amiből sikerült összehozni egy mezőnygólt, azon kívül négy drive alatt sikerült kettő darab first downt elérni, emellé pedig egyszer interception, egyszer fumble formájában eladták a labdát. Innen már elég nehéz lett volna felállni, és nem is sikerült, mindössze a mérkőzés végén sikerült egy touchdownt elérniük 25-3-as hátrányban. Mondjuk a második 30 percben sok lehetőségük nem is volt, összesen volt három támadásuk, abból egy gyors punt, egy azonnali safety és ez a garbage time TD jött össze. A Sasok dominálták az órát a túloldalon, de erre majd mindjárt kitérünk.

Előtte azonban az Eagles védelmét mindenképp nagy dicséret illeti, hiszen egész meccsen kiválóan fogták a futást, a védőfal dominálni tudott. A Buccaneers mindössze 41 yardot tudott megtenni a földön 17 próbálkozásból (2,4 yardos átlag), többször állították meg őket 0 vagy negatív yardon, mint hogy sikeres játékot hoztak volna össze. Az újonc Jalen Carter hatalmasat ment (övé volt a fumble is), de a másodéves Jordan Davis is kiválóan játszott a falban. Hátul Reed Blankenshipet lehet kiemelni az interceptionje miatt, de a második félidőben Nicholas Morrow-nak is összejött egy safety.

A Buccaneersnél a támadófal nem nagyon bírt az Eaglesszel, ami alapvetően várható volt, viszont sokkal meglepőbb volt, hogy Mike Evansnek ugyan volt egy gyönyörű elkapása, de a meccs nagy részében nem sikerült őt megtalálni, amikor meg igen, akkor ő hibázott bele. Nem segítették ki tehát Mayfieldet a társak, de az irányító sem játszott jól, nyomás alatt előjöttek a legrosszabb tendenciái – pánikolt, lassan olvasott, belehibázott.

Ami a túloldalt illeti, felemás vagy hullámzó volt az Eagles támadósora és Hurts teljesítménye, aki állítólag meg volt fázva. Lassan indult be a szekér, egy negyedik kísérletet meg tudott állítani a Bucs, aztán field goalon tartották a Sasokat és egy puntot is kierőszakoltak. Utána az Eagles már végig tudott menni a pályán egy nagyon szép Hurts TD-passzal lezárva a támadást, nem sokkal később viszont egy kommunikációs hibának köszönhetően Hurts interceptiont is dobott (Devin White-nak), szóval voltak megingások. A második félidőben elővette a csapat a futójátékot és végigmasírozott a pályán D’Andre Swift vezetésével, majd Hurts dobott még egy interceptiont, Dee Delaney parádésan húzta le a gólvonalnál a labdát – amiből végül rosszul jött ki a Buccaneers, hiszen egy játékkal később safetyt szerzett az Eagles.

 

 

A Sasok nagyon jól kontrollálták az órát, 39 percen át volt náluk a labda. A passzjáték még mindig akadozott kicsit, bár összességében jobb volt mint az első két héten, amiben segített, hogy a Buccaneers kezdő cornerei kiestek sérülés miatt (Carlton Davis nem is játszott). A futójáték viszont most is ment, pedig a tampai védelem alapvetően jó a földön, de most sem volt ellenszer a Sasok ellen, akik 201 yardot futottak – ebből Swift 130-at. Az Eagles három meccs alatt 557 yardot tett meg a földön, ami a hatodik legtöbb az utóbbi 10 évben.

Így tehát az Eagles maradt ott a veretlen csapatok szűk táborában.

(katonadani)

Los Angeles Rams @ Cincinnati Bengals 16-19

Szinte végig szoros, rengeteg hibával és kevés szép játékkal tarkított meccsen vágott vissza a Bengals a két évvel korábban elszenvedett Super Bowl vereségért. Az első félidő egyértelműen a Ramsé volt, legalábbis a mutatott játék alapján, de kisebb-nagyobb figyelmetlenségek és pár milliméter híján nem sikerült TD-vel zárni azt a kevés jó drive-ot, így köszönhetően egy kihagyott hazai mezőnygólnak 6-6-os állással mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő is egy mezőnygóllal kezdődött, a Rams ugyanis ismét megtorpant a Bengals red zone-jában. A Bengalsnak viszont kivételesen sikerült összerakni egy vállalható drive-ot (az elsőt és az utolsót a meccsen) és megszerezni a meccs első TD-jét. A vendégek ebből még próbáltak felállni, egy pazar Stafford-passz után megint ott voltak az ellenfél red zone-jánál, de egy felpattanó labdából INT-t szerzett a védelem. Újabb kihagyott vendég ziccer, és hiába nem szerzett pontokat a pick után a Bengals, de az amúgy is szenvedő Los Angeles-i támadófal teljesen szétesett.

A Rams következő két támadása 3&outtal ért véget, hat passzkísérlet alatt háromszor is sackelték Staffordot, és mivel a Bengals a rövid pályát kihasználva összeszenvedett egy mezőnygólt (9-19), így el is dőlt a meccs. Sean McVay-ék a végén még azért feltettek a táblára egy becsület TD-t, de az onside kick nem sikerült, így a Bengals megszerezte az első győzelmét a 2023-as szezonban.

A Rams kezdi felvenni a tavalyi formáját. A védelem meglepően jól teljesít a rengeteg újonccal és draftolatlan játékossal, pazarul fogta a futást, folyamatos nyomás alatt tartotta Joe Burrow-t és nem engedett passzolt TD-t (ellenben szerzett egy INT-t). Raheem Morris remekül keverte a lapokat, sok kreatív játéka volt, az idei teljesítményével jobban kiérdemelne egy főedzői posztot, mint azzal, amit a korábbi elit emberanyaggal hozott össze.

A támadósorral sem lenne rendszer szinten nagy probléma. Stafford egészséges és jól is játszik (az első INT-je ugyan egy optimista dobásból lett, de kellett hozzá egy Malcolm Butleres bevetődés a védőtől). Puca Nacua egy szörnyeteg, Tutu Atwell kezdi megszolgálni azt a második körös picket, amit rá áldozott a Rams, a többi skill player is rendben van, McVay pedig zseniálisnál zseniálisabb játékokat hív. Ugyanakkor a támadófal borzalmas, Staffordot most is hatszor sackelték és még négyszer megütötték annak ellenére, hogy amúgy próbál nagyon gyorsan szabadulni a labdától. Ez így tarthatatlan, pláne hogy még futáshoz sem tudnak blokkolni.

A Bengals esetében is hasonló a helyzet. A védelem jó, Lou Anarumo szokásához híven nagyon felszívta magát a második félidőre és már nem igazán volt momentuma a Ramsnek egy garbage time TD-t leszámítva. Vannak problémák az emberanyaggal, a secondaryből nagyon hiányzik a Von Bell-Jessie Bates duó, de összességében rendben van az egység. A támadósor viszont…

Az OL Cincinnatiben sem néz ki jól. Ugyan Burrow-t csak kétszer sackelték, de ez csak annak volt köszönhető, hogy villámgyorsan szabadult a labdától. Emellett Zac Taylor rendszerében továbbra sincs semmi kreatív, szinte végig ugyanazt az alapjátékot játszatta, rossz nézni, mennyire nem tudja kisegíteni a láthatóan sérült Burrow-t.

A liga legjobban kereső irányítója nagyjából egy game manager szerepet tölt be, igyekszik azonnal szabadulni a labdától és többnyire csak a rövid útvonalakat nézi. Volt pár hosszabb kísérlete, de azok szinte kivétel nélkül nagyon mellé mentek, mint aki nem tud rendesen beleállni a dobásokba (ami egy sérült vádlival nem meglepő). De ez várható, az viszont védhetetlen, hogy Ja’Marr Chase-szel, Tyler Boyddal, Joe Mixonnal és Tee Higginsszel a kezdőben nem lehet olyan gameplannel érkezni, ami folyamatosan üres elkapókat eredményezne, ne adj Isten olyan pozícióba hozná a skill játékosokat, hogy mondjuk egy rövid elkapás után +5-10 yardokat tegyenek a közösbe.

(renningan)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!