Connect with us

Összefoglaló

Sima Seahawks győzelem a botrányos Giants ellen

A tavalyi teljesítmények alapján igazi rangadónak tűnt a Seahawks@Giants találkozó még a szezon előtt, az alapszakasz első három meccse alapján viszont kiütéses vendég győzelem volt kilátásban. Végül nem is történt meglepetés, a Seahawks simán legyőzte a botrányosán játszó New York-iakat. 

A mérkőzés végtelenül egyoldalú volt. A Seattle offense egy gyenge közepes teljesítményt tett le az asztalra, önerőből csak egyszer sikerült TD-t szerezni (az is egy hosszú Noah Fant nyargalás után sok elhibázott szereléssel, a másik támadó oldali TD egy Daniel Jones fumble után született és csak hét yardot kellett érte haladni). A vendégek szerencséjére az elit left tackle Andrew Thomas és a kezdő futó Saquon Barkley nélkül felálló Giants offense-nek ez is megugorhatatlan feladat volt – Daniel Jones ugyan kiosztott egy TD-passzt, de azt egy Seahawks játékosnak, ezen kívül pedig összesen három pontra volt elég a hazaiak teljesítménye. A vendégek így végig vezetve, különösebb megerőltetés nélkül nyertek 24-3-ra és egyedül egy második negyedes Geno Smith sérülés miatt kellett izgulniuk.

Tavaly a Giants úgy jutott be a rájátszásba 9-7-1-es mérleggel (ahol ráadásul még a Vikingst is legyőzte), hogy volt egy erőn felül teljesítő védelme, egy jó futójátéka egy kiváló rendszerrel, Daniel Jones meg hibátlanul hozta a game manager irányítót. Most viszont a támadófal kuka, futójáték nincs, a védelem inkább közepes, mint jó, ami viszont azt jelenti, hogy a 40 millió dolláros szerződéssel játszó Daniel Jonesnak kellene hátára venni a csapatot. Erre viszont soha nem volt képes, a nagy akarásnak pedig ezúttal is nyögés lett a vége, ami 203 passzolt és 66 futott yard mellett két ronda interceptionben (az egyikből az újonc Devon Witherspoon egy 97 yardos pick-sixet csinált) és egy saját red zone-ban elveszített fumble-ben csúcsosodott ki.

A Giants idén konkrétan még nem szerzett pontot az első félidőben, ami egyszerűen tarthatatlan. És persze, nem lehet szó nélkül elmenni a gyenge támadófal mellett, ami egyrészt nem tud futáshoz blokkolni, másrészt 11 sacket engedett a gyengécske Seahawks pass rush-nak (többek között azért, mert nemcsak, hogy egy az egy elleni párharcokban rossz volt mindenki, de rendszer szinten is teljesen vakon voltak a játékosok, mintha most először láttak volna blitzet vagy szimulált nyomást). Ez tényleg egy nehezítő tényező volt, de ezzel együtt azért a csapatnak megvoltak a momentumai, ebben sokkal több volt.

Daniel Jones például nem tudott megcsinálni egy 4&1-et az első negyedben a Seahawks 27 yardosán, majd 1&10-re elhagyta a labdát a saját 25 yardosán, ami után a Seahawksnak csak hét yardot kellett szereznie a TD-ért. Ezt követően rendre kulcsszituációban mondott csődöt a 40 milliós QB, majd kiosztott egy 97 yardos pick-sixet 14-3-as állásnál, így 14-10 helyett 21-3 lett az állás és eldőlt a meccs. A Gaintsnél minden rossz (a védelem nem volt nagyon vészes, Kayvon Thibodeaux pedig parádés volt a két sackjével és a nyomásgyakorlásaival), de a legtöbb baj Jonesszal van, aki tökéletes körülmények között is csak oké, nem tökéletes körülmények között pedig a liga egyik legrosszabbja.

A Seahawksnál természetesen mindenki elégedett lehet. A futójáték jól működött, így az is belefért, hogy az elég nagy nyomás alatt játszó Geno Smith csak 110 yardot passzoljon egy TD társaságában. Neki is majdnem volt egy pick-sixe, de ezt leszámítva többnyire hiba nélkül hozta le a meccset és nagyon örömteli, hogy nem sérült meg komolyabban. A helyére ideiglenesen beálló Drew Lock ugyanis teljesen más szintet képvisel, hat passzából csak kettő lett jó 63 yardért, de annak a nagy része is egy rövid passzból született, miután Noah Fant átment beast mode-ba. A pass protection persze lehetne jobb, de a sok sérült miatt ez azért vállalható.

A védelem meg nyilván köszönte szépen a felkínált lehetőséget. Bobby Wagner 17 tackle-t jegyzett, illetve elit szinten blitzelt és kétszer is bezsákolta Daniel Jonest. De még így se nagyon reménykedhet a hét védője címben, ugyanis az újonc Devon Witherspoon is betett hét tackle-t és két sacket a közösbe, plusz volt egy leütött passza és egy visszahordott TD-je is. Két sacket szerzett Uchenna Nwosu is top pass rusherként, de úgy általában mindenkinek nagy napja volt. Egy dolog miatt lehetnek szomorúak, méghozzá hogy a safety Jamal Adams a hosszú kihagyás után mindössze 9 snap után agyrázkódással hagyta el a pályát (egy nem túl okos, fejjel előre menő szerelési kísérlet után).

Seattle Seahawks @ New York Giants 24-3

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!