Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #11

Super Bowl visszavágó, néhány izgalmas csoportrangadó, pár érdekesnek tűnő találkozó és csomó kiütés szagú meccs vár ránk a 11. fordulóban. 

A tippképeket most is köszönjük Hyckernek!

19 órás sáv

Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns (-1)

Deshaun Watson kidőlése ellenére favorit a Browns, ami érdekes egy újonc QB-val, akinek szörnyű volt a bemutatkozása. Oké, kicsit mentsük fel Dorian Thompson-Robinsont, ugyanis a Ravens rettegett védelme ellen kellett játszania úgy, hogy nagyrészt nem ő készült a kezdővel és nem sokkal a meccs előtt tudta meg, hogy Watson nem fog játszani. Szóval most azért jobban felkészült lesz minden bizonnyal, habár a tackle-jei nélkül nem lesz egyszerű dolga TJ Wattékkal szemben. Ha meg tudják védeni, akkor lehet egy jól passzoló napja, mert a Steelers secondary nagyon gyenge (Joey Porter kivételével), de azért ez egy relatíve nagy “ha”. Azonban nem feltétlen véletlen favorit a Browns, hiszen az első egymás elleni meccsen a Steelers offense-nek sikerült összesen 9 first downt szereznie. A clevelandi védelem engedi a legkisebb arányban a red zone-ig az ellenfeleket, és a pittsburgh-i támadósor jut el oda a legkisebb arányban, szóval nem sok várható ezen az oldalon sem, még ha a Steelers támadósorában látható is egy fejlődés, főleg futójátékoknál. De nem véletlen várnak mindössze 33 (!!!) pontot a fogadóirodák.

Elvileg az a csapat fog nyerni, aki megszerzi a vezetést, ugyanis mindkét gárda 4-0 idén ilyen felállásban. Én a Steelersre teszek, mert 1-1 turnover dönthet a meccsen, és a pittsburghieknek a legjobb a turnover mutatója idén (Pickették meg a legkevesebbszer adják el a labdát), DTR-ban pedig újoncként simán benne van egy-két eladott labda.

Tipp: Steelers +1

Arizona Cardinals @ Houston Texans (-5)

Ki gondolta volna a szezon előtt, hogy egy 11. heti Cardinals-Texans az egyik legérdekesebb meccsnek néz ki a héten? A Texans az egyik legforróbb csapat jelenleg CJ Stroud vezetésével, nekik van a legtöbb 20+ yardos játékuk a ligában és ha nem sackelik őket, akkor a 8. legtöbb pontot szerzik támadásonként – ellenben ha sackelik, akkor a 2. legkevesebbet, de ez a Cardinals ellen nem lesz probléma. Nagyon jól össze van rakva ez a támadósor, Bobby Slowik támadókoordinátor előtt le a kalappal, nagyon okosan segíti Stroudot megrajzolt tiszta zsebekkel, play actionökkel és mély passzokkal, élmény nézni – a sok first downos futást kevésbé, de az meg azért kell, hogy ezek a play action mély passzok mehessenek a single high védelmek ellen.

Nem hiszem, hogy a Cardinals védelme sokat fog tudni tenni ellenük, de Kyler Murray-ék akár tarthatják is a lépést. Az irányító egyből életet lehelt az offense-be, ami sokkal jobban van összerakva, mint Kliff Kingsbury alatt volt az utóbbi években, így jó kilátásai lehetnek Murray-nek is. A Texans védelme tud kellemetlen lenni, de az utóbbi négy meccsen a 3. legtöbb pontszerző akciót engedték (előtte a 11. legkevesebbet). Szerintem a Houston behúzza, de sokszor égtem már meg Cardinals spreadekkel, így a magabiztos kategóriába ezt nem sorolnám.

Tipp: Texans -5

Los Angeles Chargers @ Green Bay Packers (+3)

A Chargers offense még mindig képes nagy dolgokra, de kell a megfelelő védelem is. A Packersnél a futásvédekezés a nagy probléma még mindig, mivel nem hajlandóak minden lyukra felelőst állítani. Viszont a Chargers meg nem fut valami jól, szóval nem biztos, hogy ezt rendesen ki tudják használni. A túloldalon a futásvédelem korrekt szintre javult, ellenben a passz ellen nagyon gyenge Staley egysége. Ez megint azért érdekes, mert a Packers főleg a futásra szeretne építeni és néhány mély játékra. Utóbbiból mondjuk ne lepődjünk meg 1-2-n, mert a Packers hozta össze idén a legtöbb 30+ yardos passzt (17), míg a Chargers engedte a legtöbb ilyet (19). Mindezzel együtt szerintem Herberték többször tudnak majd átmenni a pályán, egyszerűen jobb csapat a Chargers – aztán persze ez sokszor nem jön ki.

Tipp: Chargers -3

Tennessee Titans @ Jacksonville Jaguars (-7)

A Jaguars támadósorával bőven vannak problémák, ahogy arra kitértem a touchdown rovatban és a podcastünkben is. Az egyik nagy probléma a támadófal, amely most megkapja Jeffery Simmonsékat, akik a futójátékot megsemmisítik majd és a passzsiettetésben is okoznak majd gondokat Lawrence-nek, aki idén rosszabbul kerüli a sackeket, mert túlságosan is tart a nyomástól és nem tud nyugodtan gondolkodni. A levegőben lehet haladni a Tennessee ellen, de a Jags nagyon be van korlátozva a rövid játékokra, így ez is szenvedős lehet valamennyire, még akkor is, ha a Titans engedi az utóbbi négy meccsen a legtöbb pontszerző akciót. Összességében azonban a második legkevesebb pont születik a Titans meccsein, és mivel mindkét csapat bottom5-ös TD-százalékban, így szerintem most is kevés pont lesz, ez pedig egy ilyen nagy spreadnél az underdognak kedvez. Még akkor is, ha a Jags ellen nem lehet futni és Will Levisnek kell majd megoldania a dolgokat a levegőben, ami nem lesz egyszerű ez ellen a kreatív blitzeket és coverage-eket használó védelem ellen.

Tipp: Titans +7

Las Vegas Raiders @ Miami Dolphins (-13,5)

A Raiders jó sztori Josh McDaniels kirúgása óta, de azért most belefutnak egy bye weekről érkező Dolphinsba, ahol szerintem bajban lesznek. A Miamit érheti kritika, hogy a nagy csapatokkal még nem tudják felvenni a versenyt, de azt sokszor láttuk idén, hogy a gyenge védelmeket apró darabokra cincálják. A Raiders védelme pedig elég gyenge, ráadásul a Dolphinsba visszatér De’Von Achane is, aki a futójátékban kulcsszereplő, és talán ez a fontosabb része a támadósornak, ez nyitja meg ugyanis a passzok előtt is a teret. Emellett a Miami védelme is egyértelműen fejlődik, szerintem a védőfal nagy problémákat fog okozni a Raiders támadófalának és Aidan O’Connellnek is, így én egy kiütéses győzelemre számítok.

Tipp: Dolphins -13,5

Chicago Bears @ Detroit Lions (-7,5)

Fields visszatér a Bearsbe, kíváncsi vagyok hogyan fog kinézni a támadósor a Lions védelem ellen, ami az egész szezont tekintve jól játszik, de múlt héten például semmiféle ellenállást nem tudott kifejteni a Chargers ellen. A túloldalon viszont ott vannak Goffék, hazai pályán a dome-ban, ennek mennie kéne egy gyengécske Bears védelem ellen, nem? Nos, a chicagói futásvédelem elég jó, és a Lions alapvetően erre szeret építeni, szóval akár okozhatnak is gondokat. Ellenben azért a Bears még így is a 6. legtöbb pontot engedi támadásonként, a Lions meg a 7. legtöbbet szerzi, közte a legtöbb 20+ yardos játékkal és egy 7-2-es spread elleni mérleggel.

Tipp: Lions -7,5

New York Giants @ Washington Commanders (-9)

Hogy milyen mélyen van a Giants? 9 pontos underdogok a 4-6-tal álló, liga egyik legrosszabb védelmét felmutató, -57-es pontkülönbségű Commanders ellen. 10 éve nem volt senki ilyen nagy underdog egy -50 vagy rosszabb pontkülönbséggel rendelkező csapat ellen. A New York-iak -148-as pontkülönbsége nem hogy 51 ponttal rosszabb mint a második helyezett Patriotsé, de az utóbbi 10 év második legrosszabb pontkülönbsége 10 forduló után (a 2019-es Dolphins is csak eggyel volt rosszabb). Legutóbbi találkozásukkor Sam Howellnek sok problémája akadt a blitzekből, de az ő játéka is javult és a rendszer is jobban figyel ezekre, szóval szerintem simán behúzza a Commanders, mert Tommy DeVitóban semmit sem látok még egy nagyon gyenge védelem ellen sem.

Tipp: Commanders -9

Dallas Cowboys @ Carolina Panthers (+10,5)

A Cowboys képes hatalmas kiütésekre, és hacsak nem néznek át a Panthersön úgy, mint év elején a Cardinalson, akkor ebből is nagy verés lesz. És szerintem tanultak a hibájukból. A dallasiak egyébként a 6. hét óta a legtöbb yardot szerzik támadásonként és a második legjobb a TD-arányuk is, tehát megjavulni látszanak a red zone problémák. Miközben a Panthers a 3. legrosszabb TD-arányt tudja felmutatni a két New York-i csapatot megelőzve, azt pedig nem hiszem, hogy Frank Reich playhívás-visszavétele megoldana bármit is, ezzel csak az állásának megmentését igyekszik a saját kezébe venni. Bryce Youngnak semmi esélye nem lesz a Cowboys védelme ellen.

Tipp: Cowboys -10,5

22 órás sáv

Seattle Seahawks @ Los Angeles Rams (+1)

Őszintén azt hittem magasabb lesz a spread (legalább egy field goal) és úgy könnyebben tettem volna a Ramsre. A Los Angeles-iek zsinórban öt meccsen hozták a spreadet a Seahawks ellen, idén pedig simán megverték őket idegenben is a szezon elején, így a mérlegek közti nagy különbség (6-3 vs. 3-6) ellenére akár Staffordék is lehetnek előnyben, már amennyiben az irányító teljesen egészséges, ami azért valamilyen szinten kérdőjeles. A Hawks problémája jelenleg elsősorban a harmadik kísérletekkel van, hiszen 13,6%-kal kevesebbet oldanak meg mint amennyit engednek, ami a 2. legrosszabb arány a ligában. Ez viszont elég instabil statisztika, tehát bármikor drasztikus javulás lehetséges, mert amúgy ennél sokkal jobban teljesítenek korai downokra. Az egymás elleni történelem miatt a Ramsszel megyek, de nem tettem még le a Seahawksról, mint jó csapat.

Tipp: Rams +1

New York Jets @ Buffalo Bills (-7)

Nem volt időm nagycikket írni a Dorsey-kirúgásról, de írtam kicsit a Billstől a touchdown rovatunkban, beszéltünk róla a legújabb podcastünkben és most is tudok kicsit írni róla. Nagyon bűnbak szaga van a dolognak Sean McDermott részéről, aki jól elterelte ezzel a figyelmet a védelméről, ami az 5. hét óta a 30. EPA alapon, no meg arról a tényről, hogy sikerült felküldeni 12 embert a pályára és ezzel elveszteni a Broncos elleni meccset. Nem mondom, hogy minden tökéletes volt a Bills offense-ben, és egyértelműen voltak kisebb dolgok, amiken lehetett volna javítani. De ez az offense minden értelmes statisztika alapján a top5-ben, de még inkább a top3-ban volt, bármilyen időszakot is nézünk idén. A nagy problémát a turnoverek okozták, de ezekről nem igazán tehet Dorsey. Sok volt a fumble és sok volt az interception, de vicces módon az idei Josh Allen legkevésbé labdaeladásra veszélyes szezonja (legalacsonyabb turnovert érő játék %), csak baromi szerencsétlen. Könnyen lehet, hogy jobb képünk lesz a Billsről Dorsey kirúgása után, de megkockáztatom, hogy vele együtt is jobb képünk lett volna, már csak azért is, mert ez a hatalmas balszerencse várhatóan elpártolt volna mellőlük.

Na de a meccsre rátérve, a Jets elit védelme idén egyszer már őrületbe kergette Allent, és simán lehet, hogy ezt megteszik most is. Az ő meccseiken van a legkevesebb pont idén, 35 drive-ja nem szereztek pontot, de a Bills ellen az utóbbi két évben (mióta elit a defense) mindig hozták a spreadet, a Bills pedig egyébként is hat meccse bukik folyamatosan a spreaddel szemben. Meglovagolom most ezt a trendet, de nem lepne meg egy nagy Allen meccs, ahogy igazából sosem lepne meg, ezért nem tudok sosem magabiztosan a Bills ellen tenni.

Tipp: Jets +7

Tampa Bay Buccaneers @ San Francisco 49ers (-11,5)

A 49ers a bye week után lehengerlően mutatott a Jaguars ellen, és most egy nagyon hasonló védelem jön szembe, hiszen a Jags védőkoordinátora épp Tampában dolgozott korábban Todd Bowles kezei alatt. Itt is top futás elleni védelemről van szó, ellenben egy erősen sebezhető secondaryről, ami a jacksonville-inél is rosszabb. Szóval szerintem most is jól fog tudni haladni az offense, amely egyébként a liga második legjobb sikerességi rátájával rendelkezik. Mindeközben a Buccaneers a 2. legrosszabbal, tehát semmi konzisztencia nincs a játékukban, csak a nagy playekre tudnak alapozni. Lehet néhány össze fog jönni a 49ers ellen, de nem hiszem, hogy ez elég lenne.

Tipp: 49ers -11,5

Sunday Night Football

Minnesota Vikings @ Denver Broncos (-2,5)

Két hete még mindenki a flexelésért kiáltott, hogy mozgassák ki ezt a meccset főműsoridőből. Most viszont ez a két legjobb formában lévő csapat a ligában, a Vikings ötöt, a Broncos hármat nyert zsinórban, ráadásul abból kettőt a Chiefs és a Bills ellen. A denveri védelem ellen futni nagyon jól lehet, azonban a minnesotaiak ebben nagyon rosszak, így ezt nem tudják majd kihasználni. Dobbs megiramodásaira építhetnek, a passzjáték és a Broncos passzvédelme között viszont nagyon jó kis csata lesz, az biztos. A túloldalon Payton leginkább a futásra akar alapozni, az utóbbi öt hétben ők szerzik a yardjaik legnagyobb százalékát a földön, de vicces, hogy eközben a legnagyobb arányban szerzik a touchdownjaikat a levegőben. A Vikings védelme mindig érdekes kihívást jelent a nagyon extrém szélsőségekkel (legtöbb blitz és legtöbb drop8 coverage), amire nem tudom, hogyan fog tudni válaszolni a Broncos. Fogalmam sincs, mi lesz a meccsen, szóval kérem a pontokat.

Tipp: Vikings +2,5

Monday Night Football

Philadelphia Eagles @ Kansas City Chiefs (-2,5)

Hétfőn jön a Super Bowl visszavágója! Azóta igazából az Eagles védelme és a Chiefs támadósora visszaesett, a Chiefs defense javult, az Eagles offense pedig maradt ugyanolyan jó. Steve Spagnuolo nagyon jó gameplant eszelt ki februárban is, de akkor a tehetség felülkerekedett és Jalen Hurts valami eszméletlen jól játszott, így a sematikus hátrány ellenére is felül tudott kerekedni az Eagles. Spagnuolo most is jó gameplant fog kieszelni, és most talán kisebb a tehetséghátránya, mint akkor volt. Idén a WR1-eket kiválóan elvette, szóval AJ Brownon valószínűleg kettőzött figyelem lesz, így Devonta Smith-nek kellene tündökölnie. Vagy a futójátéknak, ami a sebezhetőbb pontja a Chiefsnek, viszont azt is megmutatták legutóbb a Dolphins ellen, hogy ez ellen is ki tudnak találni valamit, ha kell. Nagyon érdekes matchup lesz ez két elit egység közt – az Eagles szerzi idén a legtöbb pontszerző akciót, míg a Chiefs engedi a legkevesebbet.

A túloldalon Mahomesék azt csináltak Jonathan Gannon védelmével, amit csak akartak. Most futni nem fognak tudni (nem is tudnak, de az Eagles is elit ez ellen), de a levegőben meg egyértelműen sebezhetőbb az Eagles. Kelcenek most is nagy előnye lesz a gyenge linebackerek ellen, de kérdés, hogy Taylor Swift ott lesz-e a stadionban, mert előző este Brazíliában koncertezik – hiányában idén erősen visszaesnek a tight end számai. A Chiefs offense akadozik idén, főleg a második félidőkben, amikor csak a Patriots és a Cardinals hozott össze náluk kevesebb pontszerző akciót, szóval ne lepődjünk meg esetleg egy jó kezdés utáni megállás esetén. A Sasok védelme elég hullámzó, mert középszerű irányítóknak is sikerült szétszedniük, de állítottak már meg kiváló támadósort is, és az biztos, hogy taktikailag sokoldalúbb védelemről van szó, mint februárban – ellenben tehetségben rosszabb.

Mindkét csapat bye weekről érkezik, és azt gondolom mindkét csapat nagyon jó is ennek előnyeinek kihasználásában. Az Eagles is minden bizonnyal tud fejlődni a szezon második felére, de Andy Reid extra felkészüléssel hihetetlenül félelmetes (29-4), ráadásul otthon is lesz, így én a Chiefsre teszek.

Tipp: Chiefs -2,5

Magabiztosabb spread tippek

Nem sikerült jól a múlt hét, sok meglepetés volt. Ezen a héten eléggé tetszik a felhozatal, így (túl) sok magabiztos tippem van.

  • Cowboys -10,5
  • Dolphins -12,5
  • Commanders -9
  • Chargers -3
  • Steelers +1
  • Titans +7
  • Chiefs -2,5

Magabiztos tippek múlt héten: 1-3-1
Magabiztos tippek a szezonban: 21-23-3

Spread tippek múlt héten: 5-7-1
Spread tippek a szezonban: 70-67-6

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

  1. balentin 97-53
  2. Patrik 96-54
  3. renningan 96-54
  4. Höri 95-55
  5. katonadani 94-56
  6. atreus 93-57
  7. Támogatók 93-57
  8. chester 89-61
  9. alatriste 96-64
  10. kronikk 96-64
  11. jarred 85-65

Oddsokkal kiigazított:

  1. Patrik 152,2
  2. balentin 149,09
  3. renningan 148,09
  4. katonadani 146,04
  5. Höri 145,33
  6. Támogatók 143,31
  7. atreus 140,99
  8. chester 139,02
  9. alatriste 136,35
  10. jarred 133,81
  11. kronikk 131,07

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!