Connect with us

NCAA

Melyik csapatok juthatnak be az egyetemi futball rájátszásába? – 2. rész

Múlt szombaton kielemeztük a Georgia, az Ohio State, a Michigan és a Florida State szezonját, ezúttal pedig a még versenyben lévő másik 4 együttes kerül sorra. Mindegyik gárda győzött az előző fordulóban, így továbbra is versenyben vannak. Ebben a cikkben visszatekintünk a Washington, az Oregon, a Texas és az Alabama idényére, és kiválasztjuk, hogy melyik volt az eddigi legértékesebb győzelmük. Ezen kívül megvizsgáljuk a gárdák erősségeit és gyengeségeit, valamint megjósoljuk a csapatok rájátszás esélyeit.

Washington Huskies (4., 11-0)

Legértékesebb győzelem: 36-33 az Oregon ellen

Aki az idei szezonban látványos passzjátékot akart látni, annak érdemes volt Washington meccseket nézni. A szép játék eredményességgel is párosult, hiszen a Huskies 11 mérkőzés alatt sem talált eddig legyőzőre, pedig több alkalommal is pengeélen táncolt Kalen DeBoer legénysége. Ugyanakkor az ellenfelek játékerejét figyelembe véve a Washington rendelkezik a legimpresszívebb eredménysorral valamennyi rájátszásra pályázó csapat közül, így megérdemelten állnak jelenleg playoff helyen.

Az Arizona elleni és a múlt heti Oregon State elleni győzelmek is jelentős sikereknek számítanak, tekintve hogy mindkét program rajta van a CFP top 25-ös listáján. Emellett a Utah és a USC elleni győzelmek is elismerésre méltó skalpok, még akkor is, ha egyik csapat sem rangsorolt már. A Huskies rezüméjét ugyanakkor egyértelműen az Oregon elleni nyertes találkozó teszi igazán lenyűgözővé, amely a bizottság saját értékelése alapján is a legértékesebb győzelem az idei szezonban.

Aki esetleg lemaradt az összecsapásról, annak mindenképp érdemes visszanézni a mérkőzés összefoglalóját. Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere: kulcsfontosságú negyedik kísérletek, megkérdőjelezhető edzői döntések, fordítások és egy igazi légiháború a két irányító között.

Erősségek

A Heisman-trófea egyik fő várományosa, az irányító Michael Penix Jr. vezeti az egyetemi ligát passzolt yardokban (3695), a 3. legtöbb passzolt touchdownnal rendelkezik (30), 30 nagy értékű dobása pedig a 2. legtöbb az országban. Még rengeteg statisztikát ki lehetne emelni, de száz szónak is egy a vége: egészen különleges teljesítményt nyújt idén a Huskies irányítója. Munkáját persze nagyban segíti a kiváló szakmai stáb, illetve a parádés elkapók, Rome Odunze és Ja’Lynn Polk duója az egyik legjobb az egyetemi fociban. Ez a támadógépezet a 9. legtöbb pontot szerzi meccsenként és fő letéteményese a csapat hibátlan mérlegének.

A támadófal is oroszlánrészt vállal az offense eredményességéből: az egész szezon során mindössze 3 sacket engedélyeztek. Az egységből kiemelkedik a tackle Roger Rosengarten és a center Anthony Brailsford, akik mindössze 3 irányító ütésért és 12 nyomásért felelősek. Emellett a futójátékot sem lehet egy vállrendítéssel elintézni. A futó Dillon Johnson 5 yard feletti átlaggal termel kísérletenként és 11 TD-t is szerzett már a szezon során. A védelem legjobb játékosa, a passzsiettető Bralen Trice 58 nyomással messze vezeti a csapat házi listáját (2. legtöbb az országban), és holtversenyben a legtöbb QB hitet szerezte eddig az egész bajnokságot figyelembe véve.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x