Connect with us

NCAA

Melyik csapatok juthatnak be az egyetemi futball rájátszásába? – 2. rész

Múlt szombaton kielemeztük a Georgia, az Ohio State, a Michigan és a Florida State szezonját, ezúttal pedig a még versenyben lévő másik 4 együttes kerül sorra. Mindegyik gárda győzött az előző fordulóban, így továbbra is versenyben vannak. Ebben a cikkben visszatekintünk a Washington, az Oregon, a Texas és az Alabama idényére, és kiválasztjuk, hogy melyik volt az eddigi legértékesebb győzelmük. Ezen kívül megvizsgáljuk a gárdák erősségeit és gyengeségeit, valamint megjósoljuk a csapatok rájátszás esélyeit.

Washington Huskies (4., 11-0)

Legértékesebb győzelem: 36-33 az Oregon ellen

Aki az idei szezonban látványos passzjátékot akart látni, annak érdemes volt Washington meccseket nézni. A szép játék eredményességgel is párosult, hiszen a Huskies 11 mérkőzés alatt sem talált eddig legyőzőre, pedig több alkalommal is pengeélen táncolt Kalen DeBoer legénysége. Ugyanakkor az ellenfelek játékerejét figyelembe véve a Washington rendelkezik a legimpresszívebb eredménysorral valamennyi rájátszásra pályázó csapat közül, így megérdemelten állnak jelenleg playoff helyen.

Az Arizona elleni és a múlt heti Oregon State elleni győzelmek is jelentős sikereknek számítanak, tekintve hogy mindkét program rajta van a CFP top 25-ös listáján. Emellett a Utah és a USC elleni győzelmek is elismerésre méltó skalpok, még akkor is, ha egyik csapat sem rangsorolt már. A Huskies rezüméjét ugyanakkor egyértelműen az Oregon elleni nyertes találkozó teszi igazán lenyűgözővé, amely a bizottság saját értékelése alapján is a legértékesebb győzelem az idei szezonban.

Aki esetleg lemaradt az összecsapásról, annak mindenképp érdemes visszanézni a mérkőzés összefoglalóját. Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere: kulcsfontosságú negyedik kísérletek, megkérdőjelezhető edzői döntések, fordítások és egy igazi légiháború a két irányító között.

Erősségek

A Heisman-trófea egyik fő várományosa, az irányító Michael Penix Jr. vezeti az egyetemi ligát passzolt yardokban (3695), a 3. legtöbb passzolt touchdownnal rendelkezik (30), 30 nagy értékű dobása pedig a 2. legtöbb az országban. Még rengeteg statisztikát ki lehetne emelni, de száz szónak is egy a vége: egészen különleges teljesítményt nyújt idén a Huskies irányítója. Munkáját persze nagyban segíti a kiváló szakmai stáb, illetve a parádés elkapók, Rome Odunze és Ja’Lynn Polk duója az egyik legjobb az egyetemi fociban. Ez a támadógépezet a 9. legtöbb pontot szerzi meccsenként és fő letéteményese a csapat hibátlan mérlegének.

A támadófal is oroszlánrészt vállal az offense eredményességéből: az egész szezon során mindössze 3 sacket engedélyeztek. Az egységből kiemelkedik a tackle Roger Rosengarten és a center Anthony Brailsford, akik mindössze 3 irányító ütésért és 12 nyomásért felelősek. Emellett a futójátékot sem lehet egy vállrendítéssel elintézni. A futó Dillon Johnson 5 yard feletti átlaggal termel kísérletenként és 11 TD-t is szerzett már a szezon során. A védelem legjobb játékosa, a passzsiettető Bralen Trice 58 nyomással messze vezeti a csapat házi listáját (2. legtöbb az országban), és holtversenyben a legtöbb QB hitet szerezte eddig az egész bajnokságot figyelembe véve.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!