Connect with us

Minden ami NFL

Hová igazol Cousins, mi lesz Belichickkel? – A holtszezon 10 legfontosabb kérdése

Ugyan még tart a rájátszás, de 28 csapat már a holtszezonra készül. Mi lesz Justin Fieldsszel? Ki nevezi ki Bill Belichicket? Hová igazol Kirk Cousins? A 2024-es offseason 10 legégetőbb kérdése.

Lejáró szerződések, kivágások, cserék – milyen lehet a 2024-es QB-piac?

1. Justin Fields: Menni vagy maradni?

A Bryce Young cserének köszönhetően a Bearsé a 2024-es draft 1/1-es pickje, így minden adott ahhoz, hogy megtalálja az új franchise irányítóját a csapat. Ugyanakkor nincs konszenzus azzal kapcsolatban, hogy ezt az utat kell-e követnie a Chicagónak vagy célszerűbb lenne egy top csapatot felhúzni Justin Fields köré.

A 2021-ben 1/11-es irányítót még nem igazán láttuk prémium körülmények között teljesíteni: három év alatt egyszer sem volt top támadófala, skill sora vagy edzői gárdája, pláne nem egyszerre. Ennek ellenére objektíven megítélhető módon folyamatosan fejlődött: folyamatosan javult a pontossága, csökkentek a turnovert érő passzai és egyre jobban olvasta az ellenfelek védelmeit. Tavaly már akár azt is mondhattuk volna rá, hogy egy jó irányító, pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy talán még Lamar Jacksonnál is veszélyesebb a földön.

Amennyiben nem a Bearsé lenne az 1/1-es cetli vagy nem lenne két nagyon ígéretesnek tartott irányító tehetség az idei drafton, akkor nem lenne kérdés, hogy Fieldsszel kell menni. Viszont most a Chicagónak lehetősége van arra, hogy egy Justin Fieldsnél alapjáraton sokkal tehetségesebb, nem mellesleg a következő 4-5 évben olcsó irányítót szerezzen magának. Persze van kockázat ebben, ahogy mindenben: a Bears tavaly kihúzhatta volna Bryce Youngot és most mindenki verné a fejét a falba, viszont dönthetett volna CJ Stroud mellett is és akkor egy már újoncként All-Pro szinten teljesítő franchise irányítója lenne.

A Bears végül nem nevezte ki támadókoordinátornak azt a Kliff Kingsburyt, aki a tavaly évet a USC-n töltötte és együtt dolgozott a top 2-be várt irányító Caleb Williamsszel. Ez akár azt is jelenthetné, hogy Fields irányába tendál a csapat, pláne hogy a frissen kinevezett Shane Waldron pont azzal szerzett magának nevet, hogy kihozta az állatot a korábban bustnak elkönyvelt Geno Smith-ből. Ameddig Fieldset vagy az 1/1-et nem cseréli el a Bears, addig ez lesz a holtszezon egyik legizgalmasabb témája.

Vélemény: bár Fields folyamatosan fejlődött, de továbbra sem tűnik úgy, hogy nagyon magasan van a plafonja. Egy elit csapatban hozhat jó játékot, befuthat egy Tua Tagovailoa vagy Ryan Tannehill szerű pályafutást, de egyrészt nem egyszerű egy top rostert összerakni top edzőkkel, másrészt látjuk, hogy Super Bowlért így sem lehet küzdeni. Eladhatná a Bears az 1/1-et és húzhatna a következő három évben kétszer az első- és második körben, tele lehetne elit tehetséggel, de egy-két-három év múlva úgy is ott tartana, hogy irányítót kell találni.

Ennél többet ér egy olyan 1/1-es irányító, akiből top 10-es lehet a posztján – ha bejön, csúcs, ha nem, akkor nincsenek sokkal messzebb, mint amúgy lettek volna. A rostert így is lehet építeni, pláne hogy a csapatnak van idén még egy top 10-es cetlije, illetve Fieldsért is el lehet kérni pár második napos picket. A jó döntés az lenne, ha Fields menne és egy új reménység érkezne.

2. Jared Goff a megoldás?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!