Connect with us

Hír

Lamar megint történelmet írt

Ugyan nehezen indult, de a második félidőben végül a Ravens bedarálta a Texanst, Lamar Jackson pedig kiválóan teljesített. És történelmet is írt. Ő lett ugyanis az első játékos valaha (nem csak a rájátszásban, bármilyen NFL-meccsen), aki 2-2 passzolt- és futott touchdownt szerzett, illetve legalább 100-as passer ratinget ért el és futott is 100 yardot.

Persze nem csak ettől lett különleges Lamar meccse és karrierje. Ez már a harmadik olyan mérkőzése volt a rájátszásban, amikor legalább 100 yardot futott, amire még egyetlen irányító sem volt képes az NFL történetében. Sőt, míg Lamarnak három ilyenje van, addig az összes többi irányítónak a történelemben összesen négy.

Vagy ha úgy akarjuk nézni, akkor ez volt Lamar harmadik dupla-triplája a rájátszásban, amikor legalább 100 yardot fut és legalább 100 yardot passzol, ami nyilván ugyanúgy rekord. Kettőre is egyedül Colin Kaepernick volt képes, illetve Donovan McNabb még egyszer, és ennyi a lista.

Arra pedig eddig egyedül Keith Lincoln volt képes, hogy egy playoff-meccsen legalább 100 futott- és legalább 100 elkapott yardot szerezzen: 1963-ban 206 yardot hozott össze a földön és 123 egységet a levegőben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!