Szabadügynök

Tisztogatás – Seahawks FA-kitekintő

Published on

A Seattle Seahawksnál sok más csapattal párhuzamosan új éra kezdődik, de talán csak a Patriots állítható hasonló helyzetbe velük. Ugyanis Pete Carroll, a legidősebb főedző, 14 szezon után elhagyja a csapatot, a helyét pedig Mike Macdonald veszi át, aki a legfiatalabb vezetőedző lesz a ligában. A fiatal védőfelfogású edző várhatóan elég nagy változásokat fog hozni, de nem minden az első szezonban fog megtörténni. Főleg hogy a csapat pénzügyi helyzete nem rózsás, az idei offseason a készletkisöprés időszaka lesz.

A Seahawks elég szorult helyzetből kezdte meg az offseasont, szinte dollárokkal voltak csak a cap alatt, de aztán előbb jött a hír, hogy a fizetési plafon soha nem látott mértékben növekszik, majd több kisebb lépéssel rögtön levegőhöz is jutottak. Geno Smith sorsa például sokáig kérdéses volt, de aztán előbb a csapat megszellőztette, hogy nem fogja kivágni az irányítót, ami elég egyértelmű lépésnek tűnt, de így még felmerülhetett az a forgatókönyv, hogy elcserélik majd. Később azonban átalakították a szerződését, eltoltak garantált pénzeket a jövőbe, hogy most több mozgásterük legyen a fizetési plafon alatt. Egész pontosan $4,8 milliót felszabadítottak idénre, ami majd jövőre, az irányító szerződésének utolsó évében terheli a sapkát.

Geno mellett szintén adta magát Jamal Adams kivágása. Az egykor szebb napokat látott veterán nagy reményekkel érkezett a csapathoz, de már csak árnyéka önmagának. Pedig mennyire jól nézett volna ki Macdonald rendszerében egy prime-jában lévő Adams. Ezt viszont már nem tudjuk meg. A kivágással keletkezett $20,8 milliót halott pénz, ami rengeteg egy nem-irányítótól, de még így is spóroltak $6 milliót a capben, tényleges kifizetésben pedig ennél is többet.

Szintén a kivágás sorsára jutott Quandre Diggs, aki már a 31. évét töltötte volna a szezonra és a teljesítménye is rendesen visszaesett. Bár a menesztéssel 10 millió halott pénz is keletkezett, a 11 millió dollár túl kecsegtető volt. Macdonaldéknak így sokkal nagyobb tere lesz a saját képükre alakítani a csapatot. Ennél kicsit nagyobb meglepetés volt Will Dissly elbocsátása, aki bár nem volt nélkülözhetetlen, de a csapat másik két tight endje is szabadügynök lesz, így pedig ütöttek egy újabb lyukat a kereten, de $6,1 milliót spóroltak, ami a játékos teljesítményéhez mérten soknak számít.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group