Draft

Házi feladat letudva – Giants draftértékelő

Published on

Levitézlett skill sor és újjáépítésre váró secondary. Elsősorban ezeket mondogattuk a draft előtt a Giants kapcsán. Az irányítókérdést félretéve ez a csapat nem csak a quarterback helyzett miatt húzott a 6. helyen a drafton. A hiányposztokra azonban több mint korrekt módon sikerült értékeket választani és még pár igazán izgalmas hátsó körös találat is kinézhet a csapatnak.

1/6 Malik Nabers, WR, LSU

A Giants kapcsán három lehetséges forgatókönyv volt a draft 6. választásához érve. A csapat választ egy irányítót a Daniel Jones utáni érát előkészítve, esetleg eladja a picket valakinek, aki felmozogna a még elérhető quarterbackért vagy a helyén maradva választ egy top minőséget képvisel elkapót. A háromból az utóbbira volt a legnagyobb esély és nem is történt meglepetés.

Nabers rengeteg classban első számú elkapó lett volna a boardokon – az sem biztos, hogy most nem volt olyan csapat, ahol ő volt legelől – de mindenképp kiemelkedő tehetségű játékosról beszélünk az esetében, akiről természetesen külön cikkünk is született, amit itt olvashattok el.

A jövő sztárjai – Malik Nabers

Bár alkatilag Nabers nem prototípus első számú elkapó felépítéssel rendelkezik, a class legdinamikusabb mozgású elkapója, aki precíz útvonalfutó és végsebessége mellett a kis területes agilitásánák hála is képes folyamatosan üresre játszani magát. Az irányító igazi jóbarátja, aki ugyan az 50/50-es labdákat nem fogja kimagasló százalékban megszelídíteni, de konstansan képes üresre játszani magát és ha összeomlott a play, akár visszasegítve is célpontot ad az irányítójának. Ami a jók közül a legjobbak közé emelte 2023-ban, az a mélységi játék segítése. A legalább 20 mélységi célbavétellel rendelkező elkapók közül a második legnagyobb százalékban szedte le az átadásokat, top3-ban végzet yardokban és touchdownokban is. A sebességével NFL-szinten sem fognak tudni mit kezdeni a védők, így csak az a kérdés, hogy a Brian Daboll – Daniel Jones duó képes lesz-e ezt az elemét a játékának olyan erősen kihasználni, mint azt tették az LSU-n.

Mivel a Giants elkapórosterén hiány volt eddig is az igazán jó playmakerekből, abszolút nagy terhelésre számíthat. Használhatják akár kicsit Garrett Wilsonosan is, közel a line of scrimmage-hez, sokszor gyors útvonalat futva építve az elkapás utáni yardszerzési képességére, de akár Chris Olavésan is főleg a mélységi területeket támadva vele. A Giants akkor tud előrelépni, ha minél többször veszi célba, így átlagban bőven 10 fölötti targetre lehet számítani az esetében és mindenképp kiemelkedő szezonra. Ha nem így lesz, a Giants jövőre is top5-ben (vagy annak a környékén) fog választani.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group