Hír

A Falcons a szabályok fölött áll?

Published on

Egyre többen akadnak ki amiatt, hogy miközben másoktól második napos vagy akár első körös pickeket is elvettek a tampering szabályok megszegéséért, addig a Falconst kis túlzással még meg is dicsérték érte. Ebben alighanem szerepe van annak, hogy a franchise vezérigazgatója, Rich McKay annak a versenybizottságnak az elnöke, ami a szabálysértéseket kivizsgálja.

Nevetségesen alacsony büntetést kapott a Falcons a tampering szabályok megszegése miatt

A PFT hívta fel arra a figyelmet, hogy ez már nem az első eset, hogy a Falcons megúszott egy komoly kihágást, vagy hogy más csapatok sokkal kisebb, effektíve jóhiszemű hibákért is jelentősen komolyabb büntetéseket kaptak. Mindezt úgy, hogy az Atlanta visszaesőnek számít: 2015-ben például azért büntették meg őket, mert mesterségesen generáltak közönségzajt a hazai meccseiken. Akkor is csak mindössze egy ötödik körös picket vettek el tőlük, kaptak egy 350 ezer dolláros pénzbírságot, a vezérigazgató Rich McKayt pedig három hónapra felfüggesztették a versenybizottságból.

Ismételten: a bizonyítottan szabályokat szegő, korábban emiatt el is tiltott Rick McKay intézkedik az ilyen ügyekben. És azok után, hogy a Falconsnál kvázi mindenki nyíltan bevallotta, hogy megszegte a tampering szabályokat, a franchise csak egy ötödik körös cetlit és 250 ezer dollárt veszített. Eközben például a 49ertől azért vett el egy 2025-ös ötödik körös picket a versenybizottság, illetve sorolta hátra négy hellyel a csapat idei egyik negyedik körös cetlijét, mert egy mindössze 75 ezer dolláros könyvelési hibát vétettek a fizetési plafonban (amivel egyébként még csak szabályt se szegtek, mert a csapat ennek ellenére is befért a plafon alá).

Az NFL eddig sem a következetességéről volt híres, de ez már azért kezd vállalhatatlan méreteket ölteni.

1 Comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group