Connect with us

Minden ami NFL

Breakout játékosok 2024 – NFC East

Folytatjuk a Brekout sorozatunkat, ahol olyan játékosokra fókuszálunk, akiknek igazi kitörés lehet az idei szezonjuk. 

Dallas Cowboys

Ki lesz a breakout játékos?

A Cowboys szinte semmit nem csinált az egész holtszezonban, ami azzal járt, hogy a roster csak gyengült, így pedig sok eddig háttérbe szorult játékosnak kell előlépni és villantani, ha tényleg komolyan gondolja az idei évet a csapat. A breakout esélyes játékosok helyzetét viszont rontja, hogy bár a kezdő minősége olyan, amilyen, de ezzel együtt a szerepek már le vannak osztva, így viszonylag limitált szerepkörben kell bizonyítani.

Főleg a védelemben, ott is elsősorban a védőfalban van kiaknázatlan lehetőség. Mazi Smith talán a legegyértelműbb breakout jelölt a csapatban, ugyanis tavaly 1/27-es volt, de az újonc szezonja borzalmas lett. A 23 éves játékos a rájátszással együtt 17 meccsen lépett pályára tavaly, de csak kétszer volt kezdő, mindössze 304 snapen kapott szerepet, melyeken nyolc nyomásgyakorlást (ebből csak egy volt sack) és nyolc solo tackle-t tudott felmutatni. Emellett súlyproblémái is voltak/vannak (edzői kérésre leadott 12+ kilót, hogy jobb legyen pass rush-ban), a holtszezonban meg kellett műteni a vállát, tehát van honnan felállni.

Furcsa kettősség – Cowboys draftértékelő

Mellette szól, hogy a technikája jó, amikor szerelnie kellett, akkor azt hiba nélkül megoldotta, viszont passzjátéknál és futásnál is nagyon ritkán került olyan pozícióba, hogy megcsinálja a játékot. Ebben a saját hibáin túl szerepe volt a Cowboys rendszerének is, ami nem igazán ízlett neki (3 tech DT-ként semmire nem volt jó) és reális esély van arra, hogy Mike Zimmer védelmében – visszatérve a korábbi nose tackle szerepéhez – komfortosabban fog mozogni. Ideális esetben egy nagyon jó futás elleni védő lehetne belőle, ami ugyan elsőre nem tűnik soknak, de a Cowboysnak ez volt az egyik Achilles-sarka tavaly.

Ki lehetne még?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x