Connect with us

Minden ami NFL

Breakout játékosok 2024 – NFC West

Javában tart már a 2024-es Breakout játékosok sorozatunk, ahol eddig sok-sok rejtett gyémántot vagy elfeledett tehetséget állítottunk ki a nagyérdemű elé, most pedig azzal a divízióval folytatjuk, ahol több csapatnál is nagy bajban voltunk, hogy kit emeljünk ki, akkora volt a merítési lehetőség. A bemutatott posztok tárháza pedig nagyon széles, hozunk rengeteg skill játékost, de természetesen a falakat sem hanyagoljuk el. Nézzük, kiket rejteget az NFC nyugati csoportja! 

(A lista felállításánál alapszabályként állítjuk fel, hogy a játékos nem lehet rookie, illetve meg kell felelnie annak a feltételnek, hogy még újonc szerződésén legyen, tehát veterán játékosok jelen esetben nem szerepelnek majd a felsorolásban.)

Arizona Cardinals

Ki lesz a breakout játékos?

Nem volt egyszerű egyetlen játékost kiválasztani ebbe a kategóriába a Cardinálsból, mert potenciálisan ott lehet Michael Wilson vagy Keontay Ingram is, akik mutattak szép dolgokat 2023-ban, mégis Trey McBride nevét hozzuk, aki bár már csillogott tavaly is, az elkövetkezendő szezonban olyan mértékű ugrást produkálhat, ami nagyon magasra repítheti őt a tight end polcokon – egészen a legfelsőig. Támadóoldalon az egyik legnehezebben tanulható pozíció a tight endeké, akiknek a játék minden elemében megfelelően kell dolgozniuk, hogy stabilan, három downon is ott lehessenek a pályán, érteniük kell a blokkolási sémákat, illetve a passzjátékban is hozzáadott értéket kell generálniuk. Mindezt összeadva, nem könnyű azokat a játékosokat felsorolni, akik valamennyi aspektusban jó munkát végeznek, de McBride esetében bőven láttunk olyan jeleket, amikből arra lehet következtetni, hogy ő lesz a poszt legújabb berobbanó üstököse. 2023-ban ő volt a Drew Petzing koordinálása alatt álló támadósor legtöbbet célba vett és egyben legjobb célpontja is, mindezt úgy, hogy három irányítóval (Dobbs, Tune és Murray) is meg tudta találni a közös nevezőt.

Teljesítményének volumenét tekintve a kezdő TE-k közül a 7. legtöbb labda (105) ment az irányába, a 7. legtöbb első kísérletet (42) szerezte, a 8. legtöbb yardot (825) kapta el, de ami a volumennél még beszédesebb, az a hatékonysága. Ez jól mutatja, hogy a minimum 30 targettel rendelkező tight endek közül ő vezette a ligát a megfutott útvonalanként elkapott yardokban (YPRR – yards per route run), jobb volt ebben a mutatóban, mint Kelce, Kittle, Hockenson vagy épp LaPorta. Blokkolásban ugyan van még mit fejlődnie, de itt is tudott életképes munkát mutatni az első két évében, és ha ezen a fejlődési görbén marad, plusz egészséges lesz Murray, akkor a Petzing-féle rendszer második évében még jobb számokat hozhat úgy, hogy a védelmek figyelme már jobban meg fog oszlani, hiszen Wilson mellé csatlakozik Marvin Harrison Jr. is, akikkel nagyon ütőképes kis triót fog majd alkotni.

Ki lehetne még?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x